Minitortulete

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Minitortulete

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • - 3 oua
  • - 250 g zahar tos
  • - 250 g margarina moale
  • - 150 ml lapte
  • - 280 g faina
  • - 2 plicuri praf de copt
  • - 100 g stafide
  • - 1 lingurita pudra de scortisoara
  • - 1/2 lingurita ghimbir razuit
  • - 1 lingurita coaja de portocala confiata
  • - 1 lingurita coaja de lamaie confiata
  • - coaja rasa de la o portocala
  • - coaja rasa de la o lamaie
  • - 1 lingura lichior Amaretto
  • - 100 g fructe de padure (congelate)
  • - 10 buc. cirese (din compot sau congelate)
  • - 200 g zahar pudra
  • - zeama stoarsa de la 1/2 lamaie
  • - 1 lingura apa rece
  • - 1 lingurita fulgi de migdale

Mod de preparare

Galbenusurile se pun in robotul de bucatarie impreuna cu zaharul (din care am oprit 3 linguri ) si am pornit robotul la viteza maxima; dupa 10 minute, timp in care galbenusurile s-au albit si s-au spumat, se adauga margarina taiata cubulete; se mai lasa 3 - 4 minute, dupa care se adauga cate putin lapte si lichior (robotul la viteza mijlocie). Cand s-a integrat foarte bine laptele si lichiorul se adauga stafidele, cojile rase si cele confiate de portocala si lamaie, ghimbirul, scortisoara, fructele de padure , se da un impuls scurt robotului, apoi se lasat galbenusurile deoparte. Albusurile se bat spuma cu cele trei linguri de zahar lasate deoparte. In galbenusurile bine batute adaugam faina amestecata cu praful de copt . In compozitia de galbenusuri se adauga cea de albusuri cu faina si se pun in formele speciale (va cer scuze ca am uitat sa va arat tava speciala de copt aceste minitortulete sau maxibriose, cum vrea fiecare) . Se coc 30 - 35 minute.

Dupa racirea tortuletelor acestea se glazureaza cu o glazura de zahar \"icing\", care se prepara in felul urmator: zaharul pudra se pune intr-un bol si se amesteca cu zeama de lamaie, treptat se adauga apa, amestecand continuu, pana se obtine o compozitie cremoasa si densa.

Glazura se toarna peste minitortulete; se pune in varful fiecaruia cate o boaba de cireasa, o zmeura, mure, cateva boabe de strugurasi rosii si afine.

Deasupra se rade coaja de portocala, coaja de lamaie si cativa fulgi de migdale.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise