autor:

adriana gherman

» » Dulciuri diverse

Minitortulete

Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 ianuarie 2010

Ingrediente
Ingrediente:, - 3 oua, - 250 g zahar tos, - 250 g margarina moale, - 150 ml lapte, - 280 g faina, - 2 plicuri praf de copt, - 100 g stafide, - 1 lingurita pudra de scortisoara, - 1/2 lingurita ghimbir razuit, - 1 lingurita coaja de portocala confiata, - 1 lingurita coaja de lamaie confiata, - coaja rasa de la o portocala, - coaja rasa de la o lamaie, - 1 lingura lichior Amaretto, - 100 g fructe de padure (congelate), - 10 buc. cirese (din compot sau congelate), - 200 g zahar pudra, - zeama stoarsa de la 1/2 lamaie, - 1 lingura apa rece, - 1 lingurita fulgi de migdale

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Galbenusurile se pun in robotul de bucatarie impreuna cu zaharul (din care am oprit 3 linguri ) si am pornit robotul la viteza maxima; dupa 10 minute, timp in care galbenusurile s-au albit si s-au spumat, se adauga margarina taiata cubulete; se mai lasa 3 - 4 minute, dupa care se adauga cate putin lapte si lichior (robotul la viteza mijlocie). Cand s-a integrat foarte bine laptele si lichiorul se adauga stafidele, cojile rase si cele confiate de portocala si lamaie, ghimbirul, scortisoara, fructele de padure , se da un impuls scurt robotului, apoi se lasat galbenusurile deoparte. Albusurile se bat spuma cu cele trei linguri de zahar lasate deoparte. In galbenusurile bine batute adaugam faina amestecata cu praful de copt . In compozitia de galbenusuri se adauga cea de albusuri cu faina si se pun in formele speciale (va cer scuze ca am uitat sa va arat tava speciala de copt aceste minitortulete sau maxibriose, cum vrea fiecare) . Se coc 30 - 35 minute.
Dupa racirea tortuletelor acestea se glazureaza cu o glazura de zahar \"icing\", care se prepara in felul urmator: zaharul pudra se pune intr-un bol si se amesteca cu zeama de lamaie, treptat se adauga apa, amestecand continuu, pana se obtine o compozitie cremoasa si densa.
Glazura se toarna peste minitortulete; se pune in varful fiecaruia cate o boaba de cireasa, o zmeura, mure, cateva boabe de strugurasi rosii si afine.
Deasupra se rade coaja de portocala, coaja de lamaie si cativa fulgi de migdale.
Daca ti-a placut reteta noastra "Minitortulete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Minitortuleţe

Minitortuleţe

Galbenusurile le-am pus in robotul de bucatarie impreuna cu zaharul (din care am oprit 3 linguri

4 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Minitortulete cu crema de dovleac

Minitortulete cu crema de dovleac

Blat: Albusurile impreuna cu apa se bat spuma.Adaugam zaharul si cand avem o bezea tare adaugam

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2010

    Dragute si bune!!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

    Foarte dragut minitortul.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

    O delicatesă! Felicitări şi pentru prezentare!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • - 3 oua
  • - 250 g zahar tos
  • - 250 g margarina moale
  • - 150 ml lapte
  • - 280 g faina
  • - 2 plicuri praf de copt
  • - 100 g stafide
  • - 1 lingurita pudra de scortisoara
  • - 1/2 lingurita ghimbir razuit
  • - 1 lingurita coaja de portocala confiata
  • - 1 lingurita coaja de lamaie confiata
  • - coaja rasa de la o portocala
  • - coaja rasa de la o lamaie
  • - 1 lingura lichior Amaretto
  • - 100 g fructe de padure (congelate)
  • - 10 buc. cirese (din compot sau congelate)
  • - 200 g zahar pudra
  • - zeama stoarsa de la 1/2 lamaie
  • - 1 lingura apa rece
  • - 1 lingurita fulgi de migdale

Raporteaza reteta

Retete
de adriana gherman
Prajitura cu nuci si crema de cafea

Prajitura cu nuci si crema de cafea

Mod de preparare: Blat - Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Cand acestea se tin bine pe

17 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
PRAJITURA  "CADET"

PRAJITURA "CADET"

Preparare blat: Se freaca galbenusurile cu zahărul pana ce acestea işi dubleaza volumul. Se

8 voturi    8 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura " Inghetata falsa "

Prajitura " Inghetata falsa "

Mod de preparare: Pentru blat bateti spuma albusurile cu zaharul . Cand aceasta este intarita se

37 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Prajituri

vera (Chef de cuisine)

Dragute si bune!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Clatite cu branza