autor:

Dachman Laura

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Minitorturi personalizate

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iunie 2009

Ingrediente
Pentru piscotul de vanilie, , •150 gr unt sau margarina Rama, la temperatura camerei, •150 gr zahar, •175 gr faina, •1 pliculet praf de copt, •un praf de sare, •3 oua, •1 lingurita esenta de vanile ( sau orice alte arome doriti ), , Pentru piscotul de ciocolata, , •150 gr unt sau margarina Rama, la temperatura camerei, •150 gr zahar, •160 gr faina + 15 gr cacao, •1 pliculet praf de copt, •un praf de sare, •3 oua, •1 lingurita scortisoara ( sau orice alte arome doriti )

Dificultate: Medie Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

1.Se incalzeste cuptorul la 180⁰C.Se amesteca untul/margarina cu zaharul pana se obtine o crema, se adauga faina, praful de copt si sarea, se amesteca, apoi se adauga ouale si esenta de vanilie si se amesteca totul pana se obtine o compozitie cremoasa. Se aseaza intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu foaie de copt si se da la cuptor pentru 18-20 minute, pana creste si se rumenste.

2.Se repeta procedura pentru piscotul de ciocolata.

3.Dupa ce s-au racit ambele piscoturi, se imparte fiecare in 6 patrate egale (sau se pot taia mai mici/mari, in functie de marimea dorita)

4.Pentru a face un minitort, se aseaza un patrat de piscot pe o farfurie, se unge cu gem, dulceata sau crema de vanilie/ ciocolata, iar deasupra se aseaza cel de-al 2-lea blat. Se unge intreg minitortul cu gem si se imbraca cu o foaie de pasta de zahar.

Se aseaza figurinele deasupra.

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Minitorturi personalizate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Mocca

Tort Mocca

Blatul se pregateste astfel: Bati spuma albusurile cu 4-5 linguri de zahar, apoi adaugi apa, praful

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi
Tarta cu fructe

Tarta cu fructe

1. Radem hreanul curatat prin razatoarea fina. 2. Curatam merele de coaja si le taiem cuburi

1 vot    5 comentarii
55 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Monica18 , 29 aprilie 2010

    ioai, ce frumos!!!!!!!!!!!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2009

    Copii cred ca sunt in delir, dar si pofticiosi mai mari!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2009

    O minunatie!!!

    • Epure Mariana

      Epure Mariana (Chef de cuisine) , 04 august 2009

      Foarte inspirat pt.copii, nu cred ca rezista vreunul la asa veselie de culoare si gust dulce! Am incercat azi niste gargarite din pasta de zahar si cu puncte de ciocolata dar as fi vrut sa fie colorate mai intens, probabil ca e important si cu ce ingrediente lucrezi, eu nu prea am gasit la noi in Craiova materialele necesare. Oricum mie ale tale imi plac tare mult! Multumim de reteta!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

      Apetisant si prezentarea finala este grozava...

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 14 iulie 2009

      Multumesc pentru reteta Laura. Felicitari !!!

    • irina

      irina (Chef de cuisine) , 13 iulie 2009

      Multumim pentru reteta de pasta de zahar! Peste 3 luni baietelul meu o sa implineasca 1 anisor si as vrea sa-i fac un tort cu figurine! Insa pana atunci trebuie sa exersez la modelat :))

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

      Superba imaginatie ai in pregatirea torturilor.felicitari.

    • Dachman Laura

      Dachman Laura (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

      Nu am cumparat acele figurine.Am preparat o pasta de zahar , la care am adaugat diferiti coloranti alimentari, apoi am modelat acele figurine ( la unele m-a ajutat mama :D ).Uite reteta de pasta de zahar : Pasta de zahar Timp de preparare : 15-25 minute Ingrediente • 450 de grame de zahar pudra amestecat cu 1 lingura amidon alimentar • 5 grame gelatina • 30 ml apa • 50 de gr miere de albine • esenta de vanilie, migdale, fistic, etc. (optional) Preparare 1. Se dizolva gelatina in cei 30 ml de apa, se topeste pe foc, se adauga mierea si se amesteca pana la omogenizarea completa - nu trebuie sa fiarba, caci atunci se va strica gelatina. Se framanta cu zaharul pudra, daca e prea tare se adauga cate o putina apa, iar daca e prea moale se mai adauga zahar pudra. Se poate colora cu coloranti alimentari si modela in diverse forme etc.Pasta se poate pastra mult timp intr-un loc rece si uscat.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

      Felicitari sunt minunate, dar cum prepari figurinele, sau sunt comercializate gata facute? Tare as vrea sa aflu, multumesc mult.

    • irina

      irina (Chef de cuisine) , 11 iulie 2009

      O intrebare! Foaia de pasta de zahar ai facut-o tu in casa sau e de la magazin? Daca da, cum ai facut-o? Daca nu de unde ai cumparat-o???

    • irina

      irina (Chef de cuisine) , 11 iulie 2009

      Cata migala! Si se papa asa de repedeeeeeeeeeeeee! Bravo! Felicitari!

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 04 iulie 2009

      Interesanta idee si foarte atragatoare ptr copii.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 iulie 2009

      Felicitari!!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 01 iulie 2009

      Extraordinare minitorturile. Felicitari pentru imaginatie!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 01 iulie 2009

      Am salvat reteta, sunt superbe tortuletele tale!

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 01 iulie 2009

      Incredibil! Arată nemaipomenit! Nu mai am cuvinte de laudă...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • Pentru piscotul de vanilie
  • •150 gr unt sau margarina Rama
  • la temperatura camerei
  • •150 gr zahar
  • •175 gr faina
  • •1 pliculet praf de copt
  • •un praf de sare
  • •3 oua
  • •1 lingurita esenta de vanile ( sau orice alte arome doriti )
  • Pentru piscotul de ciocolata
  • •150 gr unt sau margarina Rama
  • la temperatura camerei
  • •150 gr zahar
  • •160 gr faina + 15 gr cacao
  • •1 pliculet praf de copt
  • •un praf de sare
  • •3 oua
  • •1 lingurita scortisoara ( sau orice alte arome doriti )

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Monica18

ioai, ce frumos!!!!!!!!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Piine- torta de ghimbir