Minitorturi personalizate

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Minitorturi personalizate

Ingrediente

  • Pentru piscotul de vanilie
  • •150 gr unt sau margarina Rama, la temperatura camerei
  • •150 gr zahar
  • •175 gr faina
  • •1 pliculet praf de copt
  • •un praf de sare
  • •3 oua
  • •1 lingurita esenta de vanile ( sau orice alte arome doriti )
  • Pentru piscotul de ciocolata
  • •150 gr unt sau margarina Rama, la temperatura camerei
  • •150 gr zahar
  • •160 gr faina + 15 gr cacao
  • •1 pliculet praf de copt
  • •un praf de sare
  • •3 oua
  • •1 lingurita scortisoara ( sau orice alte arome doriti )

Mod de preparare

1.Se incalzeste cuptorul la 180⁰C.Se amesteca untul/margarina cu zaharul pana se obtine o crema, se adauga faina, praful de copt si sarea, se amesteca, apoi se adauga ouale si esenta de vanilie si se amesteca totul pana se obtine o compozitie cremoasa. Se aseaza intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu foaie de copt si se da la cuptor pentru 18-20 minute, pana creste si se rumenste.

2.Se repeta procedura pentru piscotul de ciocolata.

3.Dupa ce s-au racit ambele piscoturi, se imparte fiecare in 6 patrate egale (sau se pot taia mai mici/mari, in functie de marimea dorita)

4.Pentru a face un minitort, se aseaza un patrat de piscot pe o farfurie, se unge cu gem, dulceata sau crema de vanilie/ ciocolata, iar deasupra se aseaza cel de-al 2-lea blat. Se unge intreg minitortul cu gem si se imbraca cu o foaie de pasta de zahar.

Se aseaza figurinele deasupra.

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise