autor:

LUMINITA

» » Prajituri

Mirinda

Autor: LUMINITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUMINITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 martie 2009

Ingrediente
pt blat: 5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de ulei, 1 varf de cutit de sare, 5-6 linguri de faina, coaja rasa de lamaie, praf de copt si esenta de rom [sau lamaie, vanilie de preferinta]., , pt crema ai nevoie de: 500 gr branza de vaci, 200gr zahar, scortisoara [dupa gust], stafide, esenta de rom si fulgi de ciocolata, , decor: budinca de fructul preferat si acelasi suc ca si budinca, cirese [sau altceva] si un pic de frisca., , sirop: 100gr zahar, 200ml apa si 2 linguri de cacao.

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Blatul: se face ca si la reteta de "chec simplu", numai ca se pune in tava patrata sau dreptunghiulara [de preferinta]. Se lasa la racit, intre timp se pregateste siropul care se pune la clocotit 5 min pana se topeste zaharul. Se lasa sa se raceasca putin, dupa care se moaie blatul.

Crema: se amesteca toate ingredientele pana devine o pasta moale, buna de intins peste blatul deja bine insiropat. Iar dupa se prepara budinca cu suc, care se lasa un pic sa se raceasca [nu mult, pt ca se intareste], apoi se intinde peste crema deja intinsa.

Iar la urma facem cu frisca deasupra niste inelase pline [pt fiecare portie cate una] in care se aseaza cireasa sau ceea ce preferati sa puneti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mirinda" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cremoasa

Prajitura cremoasa

Mixam ouale cu zahaul pana se topeste zaharul. Adaugam iaurtul impreuna cu untul topit pe baie de

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu prune si nuca

Tarta cu prune si nuca

Intr-o tava rotunda punem aluatul decongelat si il decupam dupa forma acesteia, il dam la frigider

3 voturi    1 comentariu
40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 15 %
179.99 lei
152.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 30 martie 2009

    Delicata prajitura.

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • pt blat: 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de ulei
  • 1 varf de cutit de sare
  • 5-6 linguri de faina
  • coaja rasa de lamaie
  • praf de copt si esenta de rom [sau lamaie
  • vanilie de preferinta].
  • pt crema ai nevoie de: 500 gr branza de vaci
  • 200gr zahar
  • scortisoara [dupa gust]
  • stafide
  • esenta de rom si fulgi de ciocolata
  • decor: budinca de fructul preferat si acelasi suc ca si budinca
  • cirese [sau altceva] si un pic de frisca.
  • sirop: 100gr zahar
  • 200ml apa si 2 linguri de cacao.

Raporteaza reteta

Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Delicata prajitura.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Se spala bine arpacasul si se pune la fiert la foc potrivit. Se amesteca cu o lingura de lemn pentru a nu se prinde.

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Inimioare cu blat din fulgi de mei Inimioare cu blat din fulgi de mei

Se prepara blatul mixand bine albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se inatareste.Se incorporeaza si fulgii de mei si

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Chec tigrat