autor:

LUMINITA

» » Prajituri

Mirinda

Autor: LUMINITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUMINITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 martie 2009

Ingrediente
pt blat: 5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de ulei, 1 varf de cutit de sare, 5-6 linguri de faina, coaja rasa de lamaie, praf de copt si esenta de rom [sau lamaie, vanilie de preferinta]., , pt crema ai nevoie de: 500 gr branza de vaci, 200gr zahar, scortisoara [dupa gust], stafide, esenta de rom si fulgi de ciocolata, , decor: budinca de fructul preferat si acelasi suc ca si budinca, cirese [sau altceva] si un pic de frisca., , sirop: 100gr zahar, 200ml apa si 2 linguri de cacao.

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Blatul: se face ca si la reteta de "chec simplu", numai ca se pune in tava patrata sau dreptunghiulara [de preferinta]. Se lasa la racit, intre timp se pregateste siropul care se pune la clocotit 5 min pana se topeste zaharul. Se lasa sa se raceasca putin, dupa care se moaie blatul.

Crema: se amesteca toate ingredientele pana devine o pasta moale, buna de intins peste blatul deja bine insiropat. Iar dupa se prepara budinca cu suc, care se lasa un pic sa se raceasca [nu mult, pt ca se intareste], apoi se intinde peste crema deja intinsa.

Iar la urma facem cu frisca deasupra niste inelase pline [pt fiecare portie cate una] in care se aseaza cireasa sau ceea ce preferati sa puneti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mirinda" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Betivul

Prajitura Betivul

pt blat: se freaca galbenusurile cu 200 g zahar, se adauga apa ,faina amestecata cu praful de copt,

6 voturi    8 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu fructe si bezea

Prajitura cu fructe si bezea

Mai intai curatam visinile de samburi si le lasam la scurs intr-o strecuratoare.Daca sunt prea acrisoare

10 voturi    11 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 30 martie 2009

    Delicata prajitura.

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • pt blat: 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de ulei
  • 1 varf de cutit de sare
  • 5-6 linguri de faina
  • coaja rasa de lamaie
  • praf de copt si esenta de rom [sau lamaie
  • vanilie de preferinta].
  • pt crema ai nevoie de: 500 gr branza de vaci
  • 200gr zahar
  • scortisoara [dupa gust]
  • stafide
  • esenta de rom si fulgi de ciocolata
  • decor: budinca de fructul preferat si acelasi suc ca si budinca
  • cirese [sau altceva] si un pic de frisca.
  • sirop: 100gr zahar
  • 200ml apa si 2 linguri de cacao.

Raporteaza reteta

Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Delicata prajitura.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

4 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Foi fragede cu branza si stafide