autor:

LUMINITA

» » Prajituri

Mirinda

Autor: LUMINITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUMINITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 martie 2009

Ingrediente
pt blat: 5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de ulei, 1 varf de cutit de sare, 5-6 linguri de faina, coaja rasa de lamaie, praf de copt si esenta de rom [sau lamaie, vanilie de preferinta]., , pt crema ai nevoie de: 500 gr branza de vaci, 200gr zahar, scortisoara [dupa gust], stafide, esenta de rom si fulgi de ciocolata, , decor: budinca de fructul preferat si acelasi suc ca si budinca, cirese [sau altceva] si un pic de frisca., , sirop: 100gr zahar, 200ml apa si 2 linguri de cacao.

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Blatul: se face ca si la reteta de "chec simplu", numai ca se pune in tava patrata sau dreptunghiulara [de preferinta]. Se lasa la racit, intre timp se pregateste siropul care se pune la clocotit 5 min pana se topeste zaharul. Se lasa sa se raceasca putin, dupa care se moaie blatul.

Crema: se amesteca toate ingredientele pana devine o pasta moale, buna de intins peste blatul deja bine insiropat. Iar dupa se prepara budinca cu suc, care se lasa un pic sa se raceasca [nu mult, pt ca se intareste], apoi se intinde peste crema deja intinsa.

Iar la urma facem cu frisca deasupra niste inelase pline [pt fiecare portie cate una] in care se aseaza cireasa sau ceea ce preferati sa puneti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mirinda" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Parlament

Prajitura Parlament

Ungi o tava cu margarina si pui nuca prajita, atat cat sa acopere toata suprafata tavii. Pregatesti

63 voturi    22 comentarii
1h 2 min
Prajituri
Prajitura sarlota

Prajitura sarlota

Mai intai facem blatul. Se pregateste o tava de 33/23cm tapetata cu hartie pergament. Se freaca

94 voturi    23 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 30 martie 2009

    Delicata prajitura.

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • pt blat: 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de ulei
  • 1 varf de cutit de sare
  • 5-6 linguri de faina
  • coaja rasa de lamaie
  • praf de copt si esenta de rom [sau lamaie
  • vanilie de preferinta].
  • pt crema ai nevoie de: 500 gr branza de vaci
  • 200gr zahar
  • scortisoara [dupa gust]
  • stafide
  • esenta de rom si fulgi de ciocolata
  • decor: budinca de fructul preferat si acelasi suc ca si budinca
  • cirese [sau altceva] si un pic de frisca.
  • sirop: 100gr zahar
  • 200ml apa si 2 linguri de cacao.

Raporteaza reteta

Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Delicata prajitura.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu capsuni Prajitura cu capsuni

Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese. Eu am folosit capsunile care au dat prajiturii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Clafoutis cu cirese Clafoutis cu cirese

Pastram ingredientele la temperatura camerei.   Se amesteca faina cu sare, praf de copt, zahar, peste faina se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Cremsnit gustos