autor:

LUMINITA

» » Prajituri

Mirinda

Autor: LUMINITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUMINITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 martie 2009

Ingrediente
pt blat: 5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de ulei, 1 varf de cutit de sare, 5-6 linguri de faina, coaja rasa de lamaie, praf de copt si esenta de rom [sau lamaie, vanilie de preferinta]., , pt crema ai nevoie de: 500 gr branza de vaci, 200gr zahar, scortisoara [dupa gust], stafide, esenta de rom si fulgi de ciocolata, , decor: budinca de fructul preferat si acelasi suc ca si budinca, cirese [sau altceva] si un pic de frisca., , sirop: 100gr zahar, 200ml apa si 2 linguri de cacao.

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Blatul: se face ca si la reteta de "chec simplu", numai ca se pune in tava patrata sau dreptunghiulara [de preferinta]. Se lasa la racit, intre timp se pregateste siropul care se pune la clocotit 5 min pana se topeste zaharul. Se lasa sa se raceasca putin, dupa care se moaie blatul.

Crema: se amesteca toate ingredientele pana devine o pasta moale, buna de intins peste blatul deja bine insiropat. Iar dupa se prepara budinca cu suc, care se lasa un pic sa se raceasca [nu mult, pt ca se intareste], apoi se intinde peste crema deja intinsa.

Iar la urma facem cu frisca deasupra niste inelase pline [pt fiecare portie cate una] in care se aseaza cireasa sau ceea ce preferati sa puneti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mirinda" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Lady's finger

Lady's finger

Se pune la fiert apa cu untul si un praf de sare.Cand da in clocot, se adauga faina,toata deodata,amestecind

2 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
Grapefruit copt

Grapefruit copt

Grapefruitul se taie in doua, apoi fiecare jumatate este taiata din interior spre exterior urmarind

4 voturi    6 comentarii
15 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 30 martie 2009

    Delicata prajitura.

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • pt blat: 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de ulei
  • 1 varf de cutit de sare
  • 5-6 linguri de faina
  • coaja rasa de lamaie
  • praf de copt si esenta de rom [sau lamaie
  • vanilie de preferinta].
  • pt crema ai nevoie de: 500 gr branza de vaci
  • 200gr zahar
  • scortisoara [dupa gust]
  • stafide
  • esenta de rom si fulgi de ciocolata
  • decor: budinca de fructul preferat si acelasi suc ca si budinca
  • cirese [sau altceva] si un pic de frisca.
  • sirop: 100gr zahar
  • 200ml apa si 2 linguri de cacao.

Raporteaza reteta

Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Delicata prajitura.

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec in doua culori Chec in doua culori

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Pandispan cu cirese