autor:

ana catalina focsa

» » Retete de post

Mancarica de ghebe

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 martie 2010

Ingrediente
500 gr de ghebe proaspete, 2 morcovi, 2 cepe, 1 ardei rosu gras, 1 catel de usturoi, 1 rosie, ulei de masline, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Se spala bine ghebele in apa rece si se pun la fiert intr-o oala cu apa ,sare si un pic otet.Se fierb cca 30 minute.Se iau de pe foc,se scurg de apa si se clatesc.Ne ocupam de restul legumelor ,pe care le spalam,le curatam si le taiem pt a le cali in ulei.Adaugam legumele in tigaia cu ulei si le calim pana devine ceapa transparenta.Adaugam sare ,ghebele scurse si un pahar cu apa .Mai lasam la fiert pana se evapora apa .Se servesc ca o granitura la peste,carne sau orez.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de ghebe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Pizza de post

Pizza de post

Se unge blatul cu putin sos de rosii, se adauga pe rand soia, ciupercile, maslinele, ardeii, brocoli

21 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mancare de vinete cu ardei copti

Mancare de vinete cu ardei copti

Vinetele si ardeii se coc. Ardeii se presara cu sare si se acopera cu un servet de bucatarie. Cand

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

    Si mie imi plac foarte mult ghebele,iar asa nu le-am pregatit niciodata.Cred ca sunt grozave!Salvat reteta.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

    Foarte frumos!

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

    arata bine,vreau si eu!:d

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Tare buna cred ca este.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Delicioase! Imi plac la nebunie...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Buna reteta!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      O bunatate...

    • elenita

      elenita (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      delicioase le ador

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

97 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

3 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

mirey (Chef de cuisine)

Si mie imi plac foarte mult ghebele,iar asa nu le-am pregatit niciodata.Cred ca sunt grozave!Salvat reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Placinta cu mere si aluat de casa Placinta cu mere si aluat de casa

O reteta de post de placinta cu mere si aluat fraged Se spală merele, se decojesc sau nu, în funcţie de preferinţe. Se dau

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Zacusca