autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Moelleux au chocolat (prajitura cu ciocolata)

Autor: VALENTINE (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 21 noiembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: VALENTINE (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 21 noiembrie 2011

Ingrediente
250g ciocolata, , 175g unt, , 125g zahar, , 75g faina, , 5 oua

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

4 voturi

Mod de preparare

Se topeste ciocolata. Ajutati untul taiat in bucati putin cate putin pana obtineti o crema consistenta. Faina si zaharul se pun intr-un vas. Adaugati oualele intregi si mestecati pana se obtine o crema homogena. Varsati amestecul de ciocolata-unt la aceasta preparatie. Se amesteca bine toate ingredientele. Ungeti formele sau forma preferata (de preferat formele mici, incat mijlocul prajiturii ramane usor lichid).

Coacerea se face la 200°C-10 minute,pentru formele mici, iar 15 minute pentru cele mari.

Se serveste cald cu o crema englezeasca sau rece invalit intr-un ganache de ciocolata. Este o prajitura potrivita in toatele momentele gourmande.
Daca ti-a placut reteta noastra "Moelleux au chocolat (prajitura cu ciocolata)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gateau mousse au chocolat-Prajitura cu spuma de ciocolata neagra

Gateau mousse au chocolat-Prajitura cu spuma de ciocolata neagra

Crusta: Toate ingredientele se amesteca bine si eventual daca nu e destul de moale se adauga putin

15 voturi    6 comentarii
1h
Spume si creme dulci
Prajitura cu mere si trei mirodenii

Prajitura cu mere si trei mirodenii

Se amesteca untul cu zahar, pana ce acesta din urma se topeste. Se incorporeaza ouale, unul cate

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Adrian Busurca , 29 aprilie 2014

    defapt reteta nu e chiar asa simpla pe cum pare nu se zic ingrediente exacte si sunt niste trucuri ca sa iti iasa vulcanul de ciocolata. Aceasta reteta am invatato in belgia de la un maestru bucatar si e total diferit de ceea ce se vede aicea. pacat ca nu asa trebe sa se prezinte o reteta daca tot o poztezi:(

  • Fara foto

    Darius Ceausu , 05 martie 2014

    defapt reteta nu e chiar asa simpla pe cum pare nu se zic ingrediente exacte si sunt niste trucuri ca sa iti iasa vulcanul de ciocolata. Aceasta reteta am invatato in belgia de la un maestru bucatar si e total diferit de ceea ce se vede aicea. pacat ca nu asa trebe sa se prezinte o reteta daca tot o poztezi:(

  • Fara foto

    Lacramioara Chescu , 04 martie 2014

    Este un desert extraordinar mai ales pentru iubitorii de ciocolata,printre care ma pot numara si eu.Acestei minuni si mai ales placerii pe care-o citesc in ochii copiilor mei cand il gusta,i-am dedicat o poezie: Vulcanul de ciocolată Niște ouă măricele Se bat toate laolaltă Să poți face-acum din ele Un moelleux de ciocolată. Un vulcan ce deodată N-aduce foc si durere, Ci o lavă de plăcere Ce-ți încântă gura toată. Și,atunci când bucuroasă L-așez cald în farfurii, Eu mă uit la el voioasă Și privesc și la copii. Căci de este în astă lume O imagine anume, E-un copil ce se desfată Cu al lui gust de ciocolată!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2011

      O minunatie delicioasa yumi,yumi...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

4 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de VALENTINE
Aluat Foietaj (Pâte Feuilletée)

Aluat Foietaj (Pâte Feuilletée)

Se cerne faina, in mijloc varsati 15 cl de apa,sucul de lamaie,sarea,si untul topit. Se framanta

3 voturi    1 comentariu
2h
Aluaturi si Foietaje
Mini pizza

Mini pizza

Intindeti foaia de aluat pe care o decupati dupa marimea dorita .Garnisiti fiecare bucata cu ingredientele

5 voturi    3 comentarii
15 min
Aperitive cu brinza
Pulpa de curcan in sos alb

Pulpa de curcan in sos alb

Punem pulpa la rumenit in ulei si unt. Dupa care adaugam ciupercile, morcovul si ceapa taiate in

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Lia Maria

Lia Maria (Chef de cuisine)

O minunatie delicioasa yumi,yumi...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Gem de pepene galben cu caise