Se topeste ciocolata. Ajutati untul taiat in bucati putin cate putin pana obtineti o crema consistenta. Faina si zaharul se pun intr-un vas. Adaugati oualele intregi si mestecati pana se obtine o crema homogena. Varsati amestecul de ciocolata-unt la aceasta preparatie. Se amesteca bine toate ingredientele. Ungeti formele sau forma preferata (de preferat formele mici, incat mijlocul prajiturii ramane usor lichid).
Coacerea se face la 200°C-10 minute,pentru formele mici, iar 15 minute pentru cele mari.
Se serveste cald cu o crema englezeasca sau rece invalit intr-un ganache de ciocolata. Este o prajitura potrivita in toatele momentele gourmande.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii