autor:

Alice Ciobanu

» » Dulciuri diverse

Monkey bread

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 august 2012

Ingrediente
500 gr faina, 340-370 ml apa calduta, 13 gr drojdie, 11/2 lingurita sare, 1.5 linguri zahar sau chiar 2 :), pentru uns:, 150 gr unt, 200 gr zahar, 1 lingura scortisoara, sau cata va place...

Dificultate: Redusa Timp: 55 min

1 vot

Mod de preparare

Incepeti prin a incalzi cuptorul si a captusi cu unt o forma de guguluf.
Pentru aluat e totul foarte simplu: Intr-un bol puneti faina, sare zahar. Intr-un bol mic frecati drojdia cu putin zahar, apoi adaugati apa si dizolvati. Turnati lichidul peste faina, amestecati cu lingura de cateva ori, acoperiti cu un capac inchis ermetic si bagati la frigider pentru 12-14-16-24 ore. Cand aveti chef a doua zi, scoateti bolul, rasturnati minunea pe blatul infainat bine si cu mainile pline de faina aplatizati-l si impaturiti-l de cateva ori. Pentru a face paine, lasati-l acoperit cu un prosopel cam o jumatate de ora. Pentru monkey bread....incepeti a va juca cu el.
Daca insa nu vreti sa il tineti la rece, fara framantare, omogenizati ingredientele, cu drojdia pusa putin la crescut cu un praf de zahar si putina apa calduta.... framantati energic si lasati 2 ore la loc caldut
Intr-un bol amestecati unt, la temperatura camerei, chiar topit si racit, cu zaharul si scortisoara. Din aluat luati cate o bucatica, o pravaliti bine de tot pe toate partile prin bolul cu unt si scortisoara si apoi puneti bilute dupa bilute in forma unsa bine cu unt.
Dupa cum vedeti e treaba simpla de tot, treaba pe care si my little monkey de 2 ani si 2 luni o poate face. Si chiar se pricepe bine :) se contamineaza oare cu microbul bucatarelii? :))
Dati forma in cuptorul incins, coaceti pana ce totul creste si se rumeneste. Faceti testul cu scobitoarea.
Scoateti forma si puneti monkey-bread pe un gratar metalic pentru sa se racori putin.
Consumati apoi caldut, cu moderatie... sau fara :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Monkey bread" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tiramisu

Tiramisu

La fel de simplu ca la Tiramisu rețeta originală: Mai intai, am batut frisca lichida cu zaharul

7 voturi    2 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Cozonac cu cacao, stafide si rahat

Cozonac cu cacao, stafide si rahat

Imi plac cozonacii indiferent de anotimp si constituie un pachet gustos la scoala, la serviciu sau

1 vot    0 comentarii
2h 35 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

55 min

1 vot

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 340-370 ml apa calduta
  • 13 gr drojdie
  • 11/2 lingurita sare
  • 1.5 linguri zahar sau chiar 2 :)
  • pentru uns:
  • 150 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 1 lingura scortisoara
  • sau cata va place...

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Choux a la creme cu lamaie si menta