Din faina, apa, sare drojdie + zahar se face o coca care se lasa la dospit (ca la paine) circa 30 minute.
Intre timp curatam prunele de samburi si le pudram cu zahar.
Din aluat intindem 2 foi. Intr-o tava dreptunghiulara punem prima foaie presaram grisul apoi punem prunele si pliem foaia de pe margini catre interior cat putem. Deasupra punem a doua foaie o intepam cu furculita si ungem cu oul batut in prealabil. Se coace cam 40-45 minute la foc potrivit.
Este o placinta de sezon, usoara, gustoasa si rapida.
Reteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...
Spuma de capsuniReteta de gem de cirese fara conservanti. Gem de cirese retea simpla si usor de preparat.
Gem de cireseDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii