autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Mosocoarna cu prune

Autor: RADA ADRIANA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 august 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: RADA ADRIANA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 august 2016

Ingrediente
Ingrediente: 500 gr faina, 250 ml apa, putina sare, plic de drojdie uscata (7 gr), 1 lingurita zahar.., Umplutura: 1 kg prune, 200 gr zahar, 4 linguri gris, 1 ou

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Din faina, apa, sare drojdie + zahar se face o coca care se lasa la dospit (ca la paine) circa 30 minute.

Intre timp curatam prunele de samburi si le pudram cu zahar.

Din aluat intindem 2 foi. Intr-o tava dreptunghiulara punem prima foaie presaram grisul apoi punem prunele si pliem foaia de pe margini catre interior cat putem. Deasupra punem a doua foaie o intepam cu furculita si ungem cu oul batut in prealabil. Se coace cam 40-45 minute la foc potrivit.

Este o placinta de sezon, usoara, gustoasa si rapida.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mosocoarna cu prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Mosocoarna - Placinta cu prune

Mosocoarna - Placinta cu prune

In laptele caldut dizolvam drojdia proaspata, impreuna cu zaharul si o lingura de faina. Acoperim

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Briose cu frisca si piure de visine

Briose cu frisca si piure de visine

Briosele: Separam ouale, mixam galbenusurile spuma cu zaharul, apoi adaugam uleiul si laptele. Punem

9 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente: 500 gr faina
  • 250 ml apa
  • putina sare, plic de drojdie uscata (7 gr)
  • 1 lingurita zahar..
  • Umplutura: 1 kg prune
  • 200 gr zahar
  • 4 linguri gris
  • 1 ou

Raporteaza reteta

Retete
de RADA ADRIANA
Supa de perisoare cu conopida

Supa de perisoare cu conopida

Mod de preparare: Intr-o oala de 5 litri se caleste ceapa si morcovii taiati cubulete cu putina

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume
Ficatei cu piure de brocoli

Ficatei cu piure de brocoli

Intr-o oala mai mare se pune in apa cu sare brocolli la fiert pentru 10-12 minute.Dupa ce se fierbe

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri pentru copii
Savarine

Savarine

Intr-un castron amestecam ouale cu zaharul,uleiul, praful de sare, le mixam iar in laptele caldut

7 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de rubarba cu banane