autor:

Anca Rm

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Mosocoarna - Placinta cu prune

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 octombrie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 octombrie 2017

Ingrediente
Pt aluat :, 500 gr faina cernuta, 25 gr drojdie, 250 ml lapte caldut, 3 linguri zahar, praf de sare, 100 gr unt, 1 galbenus de ou, Pt umplutura :, 500 gr prune fara samburi (aproximativ), 3 linguri gris, Extra:, 1 ou

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

In laptele caldut dizolvam drojdia proaspata, impreuna cu zaharul si o lingura de faina. Acoperim si lasam sa stea putin (10 minute).



Intr-un alt vas punem faina, untul, praful de sare si galbenusul de ou batut in prealabil cu furculita. Turnam laptele in mijlocul faini si framantam aluatul pana devine elastic si se desprinde de maini (in functie de faina folosita si de umiditatea din incapere se poate sa mai trebuiasca adaugata putina faina). Il acoperim cu un prosop si il lasam sa stea la loc caldut pana creste ( 30 minute).



Pregatim o tava de 20x30 si impartim aluatul in doua parti egale.



Intindem prima jumate si o asezam in tava. Cu o furculita impungem din loc in loc aluatul.



Presaram deasupra 2 linguri de gris, acesta va absorbi sucul din prune. Asezam deasupra prunele (eu am pus cate o jumate de pruna pana cand am acoperit tot aluatul).



Intindem jumatatea cealalta de aluat si o asezam deasupra prunelor. Apasam putin pe margini ca sa se uneasca cele doua foi. Cu un ou batut ungem bine aluatul si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pana se rumeneste frumos si s-a copt.



Daca se doreste, se poate pune peste prune zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mosocoarna - Placinta cu prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Briose cu nuca de cocos si ciocolata

Briose cu nuca de cocos si ciocolata

Pasul 1: Punem praful de copt si sare peste faina cernuta si omogenizam. Incalzim cuptorul. Pasul

3 voturi    0 comentarii
50 min
Prajituri
Bretzel/ covrigi nemtesti

Bretzel/ covrigi nemtesti

Intr-un castron amestecati faina cu drojdia. Adaugati sarea, apa si laptele(la temperatura camerei).

12 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pt aluat :
  • 500 gr faina cernuta
  • 25 gr drojdie
  • 250 ml lapte caldut
  • 3 linguri zahar
  • praf de sare
  • 100 gr unt
  • 1 galbenus de ou
  • Pt umplutura :
  • 500 gr prune fara samburi (aproximativ)
  • 3 linguri gris
  • Extra:
  • 1 ou

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

47 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Placinta cu mere