autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Mousse au chocolat

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 300 g ciocolata neagra, , amara (sa contina minimum 52% cacao), , 5 linguri cafea tare, , 6 oua, , 100 g unt moale, , 30 g zahar tos.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Rupeti ciocolata bucatele, puneti-o intr-un castron impreuna cu cafeaua si lasati-o sa se topeasca pe baie de apa (bain-marie). Incorporati untul, amestecand cu telul pana ce compozitia devine neteda si lasati-o sa se raceasca putin.
Spargeti ouale, separati albusurile de galbenusuri si incorporati galbenusurile, unul cate unul, in crema de ciocolata calduta. Bateti albusurile spuma, adaugand, spre sfarsit, zaharul in ploaie.
Incorporati usor albusurile in crema, ridicand compozitia de jos in sus cu o spatula. Turnati spuma de ciocolata intr-un castron, acoperiti-o cu o folie de plastic si tineti-o la frigider intre 4 si 24 de ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse au chocolat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Mousse au chocolat

Mousse au chocolat

Se topeşte ciocolata cu untul pe aburi până se înmoaie. Grijă să nu se prindă, să nu se ardă! Se

2 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Gateau mousse au chocolat-Prajitura cu spuma de ciocolata neagra

Gateau mousse au chocolat-Prajitura cu spuma de ciocolata neagra

Crusta: Toate ingredientele se amesteca bine si eventual daca nu e destul de moale se adauga putin

15 voturi    6 comentarii
1h
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 300 g ciocolata neagra
  • amara (sa contina minimum 52% cacao)
  • 5 linguri cafea tare
  • 6 oua
  • 100 g unt moale
  • 30 g zahar tos.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Mere la cuptor