autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Dulciuri diverse

Mousse au chocolat

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 01 decembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 01 decembrie 2012

Ingrediente
120 g ciocolată de menaj de calitate, 30 g de unt, 2 linguri de cafea concentrată/coniac/rom(opţional), 2-3 ouă(depinde de mărime), 2 linguri de zahăr, 120 ml de smântână de frişcă(de Kaufland), coajă de portocală sau vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se topeşte ciocolata cu untul pe aburi până se înmoaie. Grijă să nu se prindă, să nu se ardă!
Se lasă la răcit şi apoi se adaugă gălbenuşurile şi coaja de portocală sau alte mirodenii(rom etc.).
Albuşurile se bat spumă cu sare, apoi cu 2 linguri de zahăr până se întăresc iar. Se adaugă o treime şi se amestecă prin învăluire, apoi altă treime şi amestecăm, apoi ultima treime.
Frişca se bate, dar nu prea tare şi se amestecă la spumă uşor.
Se pune în cupe şi se dă la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse au chocolat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gateau mousse au chocolat-Prajitura cu spuma de ciocolata neagra

Gateau mousse au chocolat-Prajitura cu spuma de ciocolata neagra

Crusta: Toate ingredientele se amesteca bine si eventual daca nu e destul de moale se adauga putin

15 voturi    6 comentarii
1h
Spume si creme dulci
Rotunjoare cu dulceata de zmeura si visine

Rotunjoare cu dulceata de zmeura si visine

Acest tip de fursecuri sunt pufoase, usoare si potrivite pentru pauza de la serviciu sau de la scoala. Se

1 vot    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 120 g ciocolată de menaj de calitate
  • 30 g de unt
  • 2 linguri de cafea concentrată/coniac/rom(opţional)
  • 2-3 ouă(depinde de mărime)
  • 2 linguri de zahăr
  • 120 ml de smântână de frişcă(de Kaufland)
  • coajă de portocală sau vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

90 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Prajitura cu mere si gem de gutui