Mousse au chocolat

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Mousse au chocolat

Ingrediente

  • 120 g ciocolată de menaj de calitate
  • 30 g de unt
  • 2 linguri de cafea concentrată/coniac/rom(opţional)
  • 2-3 ouă(depinde de mărime)
  • 2 linguri de zahăr
  • 120 ml de smântână de frişcă(de Kaufland)
  • coajă de portocală sau vanilie

Mod de preparare

Se topeşte ciocolata cu untul pe aburi până se înmoaie. Grijă să nu se prindă, să nu se ardă!

Se lasă la răcit şi apoi se adaugă gălbenuşurile şi coaja de portocală sau alte mirodenii(rom etc.).

Albuşurile se bat spumă cu sare, apoi cu 2 linguri de zahăr până se întăresc iar. Se adaugă o treime şi se amestecă prin învăluire, apoi altă treime şi amestecăm, apoi ultima treime.

Frişca se bate, dar nu prea tare şi se amestecă la spumă uşor.

Se pune în cupe şi se dă la frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise