autor:

» » Dulciuri diverse

Mousse au chocolat cu portocala

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 250 g ciocolata amaruie, , 6 oua, , 125 g unt, , 80 g zahar pudra, , 1 portocala, , 4 fire de menta proaspata, , 1 varf de cutit sare.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Radeti jumatate din coaja portocalei, iar restul de coaja indepartati-l cu un cutit ascutit, taiati-l fasii subtiri, inmuiati-l 2 minute in apa clocotita si lasati sa se scurga. Stoarceti portocala.
Rupeti ciocolata bucatele, lasati-o sa se topeasca, impreuna cu untul, pe baia de apa sau in cuptorul cu microunde, si amestecati-o bine, pentru a obtine o crema neteda.
Separati albusurile de galbenusuri, puneti galbenusurile intr-un castron si frecati-le cu 50 g de zahar pudra si coaja rasa de portocala. Adaugati zeama de portocala, si pe urma ciocolata topita, amestecand bine cu telul.
Bateti albusurile spuma, impreuna cu sarea, adaugand, pe parcurs, zaharul ramas. Incorporati un sfert din spuma de albusuri in crema, amestecati puternic ca sa devina supla si incorporati, usor, spuma de albusuri ramasa.
Turnati spuma de ciocolata in 6 cupe, bagati-o la frigider si lasati-o sa se inchege cel putin 3 ore. Decorati cu coaja de portocala (fasiile oparite si scurse) si cu frunzulite de menta si serviti-o cu rulouri de biscuiti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse au chocolat cu portocala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta


  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 250 g ciocolata amaruie
  • 6 oua
  • 125 g unt
  • 80 g zahar pudra
  • 1 portocala
  • 4 fire de menta proaspata
  • 1 varf de cutit sare.

Raporteaza reteta

Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Mere in aluat, cu ciocolata