Mousse au chocolat cu portocala

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 250 g ciocolata amaruie,
  • 6 oua,
  • 125 g unt,
  • 80 g zahar pudra,
  • 1 portocala,
  • 4 fire de menta proaspata,
  • 1 varf de cutit sare.

Mod de preparare

Radeti jumatate din coaja portocalei, iar restul de coaja indepartati-l cu un cutit ascutit, taiati-l fasii subtiri, inmuiati-l 2 minute in apa clocotita si lasati sa se scurga. Stoarceti portocala.

Rupeti ciocolata bucatele, lasati-o sa se topeasca, impreuna cu untul, pe baia de apa sau in cuptorul cu microunde, si amestecati-o bine, pentru a obtine o crema neteda.

Separati albusurile de galbenusuri, puneti galbenusurile intr-un castron si frecati-le cu 50 g de zahar pudra si coaja rasa de portocala. Adaugati zeama de portocala, si pe urma ciocolata topita, amestecand bine cu telul.

Bateti albusurile spuma, impreuna cu sarea, adaugand, pe parcurs, zaharul ramas. Incorporati un sfert din spuma de albusuri in crema, amestecati puternic ca sa devina supla si incorporati, usor, spuma de albusuri ramasa.

Turnati spuma de ciocolata in 6 cupe, bagati-o la frigider si lasati-o sa se inchege cel putin 3 ore. Decorati cu coaja de portocala (fasiile oparite si scurse) si cu frunzulite de menta si serviti-o cu rulouri de biscuiti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise