autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Mousse au chocolat cu portocala

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 250 g ciocolata amaruie, , 6 oua, , 125 g unt, , 80 g zahar pudra, , 1 portocala, , 4 fire de menta proaspata, , 1 varf de cutit sare.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Radeti jumatate din coaja portocalei, iar restul de coaja indepartati-l cu un cutit ascutit, taiati-l fasii subtiri, inmuiati-l 2 minute in apa clocotita si lasati sa se scurga. Stoarceti portocala.
Rupeti ciocolata bucatele, lasati-o sa se topeasca, impreuna cu untul, pe baia de apa sau in cuptorul cu microunde, si amestecati-o bine, pentru a obtine o crema neteda.
Separati albusurile de galbenusuri, puneti galbenusurile intr-un castron si frecati-le cu 50 g de zahar pudra si coaja rasa de portocala. Adaugati zeama de portocala, si pe urma ciocolata topita, amestecand bine cu telul.
Bateti albusurile spuma, impreuna cu sarea, adaugand, pe parcurs, zaharul ramas. Incorporati un sfert din spuma de albusuri in crema, amestecati puternic ca sa devina supla si incorporati, usor, spuma de albusuri ramasa.
Turnati spuma de ciocolata in 6 cupe, bagati-o la frigider si lasati-o sa se inchege cel putin 3 ore. Decorati cu coaja de portocala (fasiile oparite si scurse) si cu frunzulite de menta si serviti-o cu rulouri de biscuiti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse au chocolat cu portocala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite cu gem la Doubletta

Clatite cu gem la Doubletta

Se bat ouale cu zaharul, zaharul vanilat, sarea. Se adauga apa minerala si apoi faina amestecand

15 voturi    12 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Mere, pere in ... aluat

Mere, pere in ... aluat

Intr-o tigaie topim 1 lingura de unt. Calim migdalele taiate 2 minute, apoi adaugam cubuletele de

6 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 250 g ciocolata amaruie
  • 6 oua
  • 125 g unt
  • 80 g zahar pudra
  • 1 portocala
  • 4 fire de menta proaspata
  • 1 varf de cutit sare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Turte "Scutecele Domnului"