autor:

vera

» » Dulciuri diverse

Mousse de ciocolata

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 august 2009

Ingrediente
150g zahar, 200g ciocolata amara, 300g frisca lichida, 3 oua intregi

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Ouale intregi se bat bine cu zaharul pana devin o crema spumoasa; ciocolata se topeste pe baie de aburi, dupa care se lasa la racit; frisca se bate bine pana devine mai tare.



Peste crema de oua se adauga ciociolata topita si racita amestecand cu grija, iar la sfarsit se incorporeaza frisca batuta amestecand de sus in jos, cu o paleta, pana se incorporeaza bine.



Cu acesta crema se pot umple torturi, se poate servi in cupe de sticla, decorand dupa pofta si placerea oricui.



Cu ajutorul unui pos se pot face ornamente pt prajituri, torturi.



Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort cu mousse de ciocolata alba si capsiuni fara coacere

Tort cu mousse de ciocolata alba si capsiuni fara coacere

MOD DE PREPARARE Taiati capsiunile in 4 si le puneti in cratita impreuna cu zaharul la foc mediu

2 voturi    1 comentariu
1h
Torturi
Tort mousse de ciocolata

Tort mousse de ciocolata

- Se face mai întâi blatul de biscuiţi: se pisează biscuiţii foarte mărunt - topim untul cu

1 vot    0 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 august 2009

    Delicios, aspectuos, cred ca si foarte gustos. Felicitari!

  • Crystyna

    Crystyna (Chef de cuisine) , 12 august 2009

    Delicios!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Delicios, aspectuos, cred ca si foarte gustos. Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Chec aromat