autor:

Dachman Laura

» » , , , Aperitive, Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Mousse de sparanghel verde cu mazare si tarhon

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 aprilie 2010

Ingrediente
3 lingurite ulei de masline cu aroma de lamaie, 3 lingurite otet blasamic, 150 gr mazare din conserva, 185 gr sparanghel verde din conserva, 10 gr praf de gelatina, 100 ml vin alb sec, 100 ml smantana, 1 lingurita tarhon maruntit, sare si piper negru, dupa gust, ½ lingurita sare de mare cu ierburi aromate

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Unge cu 1 lingurita ulei de masline 3 vase a cate 100 ml si aseaza la baza acestora cate o foaie de copt rotunda.
Taie sparanghelul in bucatele si pune-l intr-un blender. Adauga in blender 100 gr mazare si paseaza legumele pana se obtine un piure fin.Dizolva gelatina in vinul alb, las-o sa stea 10 minute apoi incalzeste-o usor pe foc mic pana cand se dizolva, dar ai grija sa nu fiarba.Adauga gelatina la piureul de legume si amesteca.
Intr-un vas, amesteca smantana cu ½ lingurita tarhon maruntit, ½ lingurita sare de mare cu ierburi aromate, sare si piper dupa gust. Pune smantana in blender si amestec-o cu piureul de legume pana la omogenizare.Imparte amestecul obtinut in cele 3 forme pregatite si da-le la rece 2-3 ore pana cand amestecul s-a intarit.
Intre timp, amesteca 50 gr mazare ramasa cu 1 lingurita ulei de masline.
Pentru servire, rastoarna mousse-urile din forme pe cate o farfurie.Presara fiecare mousse cu mazare si tarhon maruntit apoi stropeste-le cu 1 lingurita ulei de masline si otet balsamic.

http://lauradfood2.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse de sparanghel verde cu mazare si tarhon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Varza de Bruxelles cu orez si sos

Varza de Bruxelles cu orez si sos

Verzele se fierb aproximativ 7 minute la foc mic, apoi se scurg. Intr-o craticioara se prepara un

0 voturi    1 comentariu
30 min
Retete vegetariene
Bratkartoffeln

Bratkartoffeln

Se spala, curata, se taie cartofii si se pun la fiert pana se inmoaie usor. Cartoful nu trebuie sa

3 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vasilescu Manuela , 03 iunie 2013

    sunt convinsa ca are un gust minunat...combinatia de mazare si sparanghel...mmmmmmm...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 august 2010

    Bine mai arata !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

    O reteta gustoasa si sanatoasa...

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 3 lingurite ulei de masline cu aroma de lamaie
  • 3 lingurite otet blasamic
  • 150 gr mazare din conserva
  • 185 gr sparanghel verde din conserva
  • 10 gr praf de gelatina
  • 100 ml vin alb sec
  • 100 ml smantana
  • 1 lingurita tarhon maruntit
  • sare si piper negru
  • dupa gust
  • ½ lingurita sare de mare cu ierburi aromate

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

20 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Bine mai arata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Granita de pepene rosu Granita de pepene rosu

Într-un castron se pun toate ingredientele şi se zdrobesc cu mixerul vertical până se obţine un lichid. Se toarnă

0 voturi    0 comentarii
1h
Bauturi
Vinete cu usturoi la cuptor Vinete cu usturoi la cuptor

Spălăm vinetele și le tăiem în jumatate, pe lungime. Le crestăm și le frecăm bine cu sare. Tăiem usturoiul felii

1 vot    0 comentarii
1h 5 min
Delicii de post de la bloggeri
Galuste de cartofi umplute cu branza , cu garnitura de varza rosie