autor:

Dachman Laura

» » , , , Aperitive, Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Mousse de sparanghel verde cu mazare si tarhon

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 aprilie 2010

Ingrediente
3 lingurite ulei de masline cu aroma de lamaie, 3 lingurite otet blasamic, 150 gr mazare din conserva, 185 gr sparanghel verde din conserva, 10 gr praf de gelatina, 100 ml vin alb sec, 100 ml smantana, 1 lingurita tarhon maruntit, sare si piper negru, dupa gust, ½ lingurita sare de mare cu ierburi aromate

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Unge cu 1 lingurita ulei de masline 3 vase a cate 100 ml si aseaza la baza acestora cate o foaie de copt rotunda.
Taie sparanghelul in bucatele si pune-l intr-un blender. Adauga in blender 100 gr mazare si paseaza legumele pana se obtine un piure fin.Dizolva gelatina in vinul alb, las-o sa stea 10 minute apoi incalzeste-o usor pe foc mic pana cand se dizolva, dar ai grija sa nu fiarba.Adauga gelatina la piureul de legume si amesteca.
Intr-un vas, amesteca smantana cu ½ lingurita tarhon maruntit, ½ lingurita sare de mare cu ierburi aromate, sare si piper dupa gust. Pune smantana in blender si amestec-o cu piureul de legume pana la omogenizare.Imparte amestecul obtinut in cele 3 forme pregatite si da-le la rece 2-3 ore pana cand amestecul s-a intarit.
Intre timp, amesteca 50 gr mazare ramasa cu 1 lingurita ulei de masline.
Pentru servire, rastoarna mousse-urile din forme pe cate o farfurie.Presara fiecare mousse cu mazare si tarhon maruntit apoi stropeste-le cu 1 lingurita ulei de masline si otet balsamic.

http://lauradfood2.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse de sparanghel verde cu mazare si tarhon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Mancare de ciuperci

Mancare de ciuperci

Calesc ceapa, adaug ciupercile taiate feliute, las sa se caleasca impreuna, adaug o cescuta de apa,

10 voturi    1 comentariu
45 min
Retete vegetariene
Rosii umplute cu orez

Rosii umplute cu orez

Rosiile se spala, si li se taie un capacel, dupa care se scobeste continutul cu o lingura, avand

4 voturi    8 comentarii
1h
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Epilator IPL Homelight G945E

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vasilescu Manuela , 03 iunie 2013

    sunt convinsa ca are un gust minunat...combinatia de mazare si sparanghel...mmmmmmm...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 august 2010

    Bine mai arata !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

    O reteta gustoasa si sanatoasa...

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 3 lingurite ulei de masline cu aroma de lamaie
  • 3 lingurite otet blasamic
  • 150 gr mazare din conserva
  • 185 gr sparanghel verde din conserva
  • 10 gr praf de gelatina
  • 100 ml vin alb sec
  • 100 ml smantana
  • 1 lingurita tarhon maruntit
  • sare si piper negru
  • dupa gust
  • ½ lingurita sare de mare cu ierburi aromate

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Bine mai arata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Arpacasul se spala in 9 ape, apoi se da la fiert cu cele 3 cani de apa si cu sarea. Se fierbe amestecand foarte

25 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Se pun doua oale cu apa la fiert. Intre timp, intr-un vas se amesteca branza de vaci cu grisul,

11 voturi    7 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje
Bomboane cu cocos si lime