autor:

Truedelights

» » Retete de post

Mozaic

Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 martie 2011

Ingrediente
200 g biscuiti obisnuiti, 50 g margarina, 50 g nuci macinate, 100 g rahat, esenta de rom, 3 linguri cacao, 50 g zahar, 200-250 ml apa.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

22 voturi

Mod de preparare

Pentru ca si in post simtim nevoia de ceva dulce, ne straduim sa gasim idei ingenioase de prajituri gustoase facute cu ingrediente cat mai simple. Azi va imbii cu un delicios mozaic. Va face cu ochiul? Mie imi aduce aminte de bunica si de mama, cum in perioada comunista, din te miri ce gaseau ele prin camara, incropeau deserturi minunate, chiar si in post. Mozaic sau salam de biscuiti cu aroma de rom, cornulete vanilate sau galusti mari si aromate cu scortisoara...iata doar cateva din aromele copilariei mele.

Se caramelizeaza zaharul, se adauga margarina si se amesteca bine. Se pun apoi apa, cacao, esenta de rom si se lasa pe foc pana se topeste tot zaharul. Intr-un bol se pun biscuitii rupti in bucati mai mari, rahatul taiat in bucati mici si nucile macinate; peste ele se toarna siropul si se amesteca bine. Daca nu s-a legat compozitia, se mai adauga nuci macinate sau biscuiti, daca iese prea legata se poate subtia cu sirop. Se pune folie alimentara intr-o tava si se preasara cu biscuiti macinati, se intinde pasta de mozaic si se niveleaza bine; deasupra se presara biscuiti macinati si se acopera cu folie alimentara. Se taie in triunghiuri dupa ce a stat la rece 3-4 ore.
Pofta buna si amintiri placute!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mozaic" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Tort mozaic

Tort mozaic

Blat: Se fac doua blaturi de tort unul va fi maro iar celalalt galben, se coc in forma rotunda.

5 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Torturi
Chec mozaic

Chec mozaic

Se amesteca faina cernuta in prealabil cu praful de copt.Incorporam rand pe rand ouale,apoi putin

10 voturi    2 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine):

    Exact asa am facut si eu doar ca in loc de rahat am pus stafide si am dublat compozitia. Ne place tare mult..yami yami...:)

  • 1 comentariu

  • Anca_Lup

    Anca_Lup (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2015

    Exact reteta asta o folosesc,am facut chiar ptr.duminica,e ceva bun de tot si usor de preparat!

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

22 voturi

Ingrediente

  • 200 g biscuiti obisnuiti
  • 50 g margarina
  • 50 g nuci macinate
  • 100 g rahat
  • esenta de rom
  • 3 linguri cacao
  • 50 g zahar
  • 200-250 ml apa.

Raporteaza reteta

Retete
de Truedelights
Rata pe varza

Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piersici

Piersici

Se amesteca bine zaharul cu uleiul , apoi se adauga restul ingredientelor si rezulta o coca moale

12 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Bombite cu visine

Bombite cu visine

Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca. Biscuitii se

17 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Anca_Lup

Anca_Lup (Chef de cuisine)

Exact reteta asta o folosesc,am facut chiar ptr.duminica,e ceva bun de tot si usor de preparat!

Retete

din Retete de post

Prajitura cu mere si gris (de post) Prajitura cu mere si gris (de post)

Este o reteta usor de preparat, rapida si delicioasa. Prajitura o putem numi si "Gustul copilariei", pentru ca ne bucuram

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Melcisori deliciosi cu legume Melcisori deliciosi cu legume

Se dizolva drojdia in apa calduta,apoi se adauga zaharul si uleiul de masline amestecand energic.Compozitia rezultata se torna peste

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Supa crema cu sfecla, cartofi, mere