autor:

Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii)

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Mozzarella & herbs muffins

Autor: Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii) (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii) (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 februarie 2013

Ingrediente
Ingrediente pentru 6 forme de briose (Ikea):, - 250 grame faina, - 1/2 lingurita sare cu telina, - 1/2 lingurita praf de copt, - 2 oua (de casa), - un praf de chili, - 1 lingurita de pratrunjel uscat, - 1 lingurita de oregano uscat, - 1 lingurita de maghiran uscat, - 150 ml iaurt, - 50 grame mozzarella, - seminte de susan, - seminte de dovleac, Optional: usturoi pisat.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se amesteca faina cu sarea si cu praful de copt. Se adauga praful de chili si condimentele uscate. Am avut la indemana ierburile uscate insa foarte bine se pot adauga toate acestea proaspete, ar fi chiar mai indicat.
Separat bateti ouale si amestecati apoi cu iaurtul pana se incorporeaza bine. Se toarna peste ingredientele uscate si se mai amesteca putin. Acum un aspect important de mentionat este faptul ca eu am pus aluatul in forme dupa care am presarat deasupra mozzarella taiata cubulete, insa va sugerez sa puneti mozzarella mai degraba in compozitie si pe urma asezati aluatul in forme pentru ca altfel veti pati ca mine, respectiv branza se va topi si nu mai ramane mare lucru din ea, in plus nici gustul nu se simte atat de bine...
Dupa ce aluatul se omogenizeaza, asezati in forme cate 3 linguri (de inghetata) si presarati apoi cu seminte de susan si seminte de dovleac. Puteti opta si cu semintele la fel ca si cu mozzarella sa le adaugati direct in aluat.
Introduceti in cuptorul incalzit la 190 de grade pentru 20 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mozzarella & herbs muffins" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Rasturnata cu pere

Rasturnata cu pere

Tai perele in doua, scot casuta samburilor si le feliez destul de subtire; ung o cratita cu unt,

1 vot    2 comentarii
2h
Prajituri
Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

1. Freaca margarina (acomodata cu temperatura camerei) cu zaharul pudra si 2 pliculete de zahar vanilat

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 6 forme de briose (Ikea):
  • - 250 grame faina
  • - 1/2 lingurita sare cu telina
  • - 1/2 lingurita praf de copt
  • - 2 oua (de casa)
  • - un praf de chili
  • - 1 lingurita de pratrunjel uscat
  • - 1 lingurita de oregano uscat
  • - 1 lingurita de maghiran uscat
  • - 150 ml iaurt
  • - 50 grame mozzarella
  • - seminte de susan
  • - seminte de dovleac
  • Optional: usturoi pisat.

Raporteaza reteta

Retete
de Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii)
Clatite cu ricotta si mere (Ricotta apple pancakes)

Clatite cu ricotta si mere (Ricotta apple pancakes)

Merele se spala, se curata de coaja, se indeparteaza cotorul si se dau prin razatoare. Stoarceti

4 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Guguluf cu mirodenii

Guguluf cu mirodenii

Mod de preparare: Pentru blat procedati asa: Pregatiti tava de guguluf si o ungeti cu unt, pana

7 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Bruschetta con feta

Bruschetta con feta

a inarmati cu buna dispozitie, ingredientele necesare si dupa ce ati baut cafeaua de dimineata, purcedeti

6 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Prajitura caramel