autor:

tania

» » Aperitive

Mtabaq cu za'atar(oregano)

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 01 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 01 octombrie 2015

Ingrediente
Aluat:, -5 pahare de faina, -2 linguri de drojdie uscata, -ulei de masline, cca.70 ml., -2 linguri de zahar, -2 pahare de apa, -o lingurita de sare, , Umplutura:, -200 gr oregano verde taiat nu prea marunt, -150 ml ulei de masline, -3 cepe verzi taiate rondele, -o ceapa uscata taiata marunt, -sare dupa gust, -4 linguri de sumac(care se gaseste sub aceasta denumire in supermarketurile mai mari,e de culoare grena si gustul acrisor), -2 linguri de zeama lamaie, -ulei de masline pentru uns tavile si pentru subtiat foile.

Dificultate: Medie Timp: 2h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Sa facem o introducere mica in ce privesc aceste "placinte" palestiniene cu oregano proaspat, care se numesc "mtabaq" cu "za'atar" verde.Nu am gasit o traducere corecta la mtabaq, de aceea o sa-i spunem "mtabaq"
Este vorba de un aluat ca de paine, dar care se framanta la sfarsit cu putin ulei de masline proaspat. Ele se mai pot umple cu nuca si scortisoara cu putin zahar, branza dulce sau fara umplutura si se pun in sirop.
Eu va prezint reteta cu umplutura sarata, cu frunze de oregano proaspat.In caz ca nu se gasiti proaspat se poate folosi si uscat, dar lasati cateva ore la inmuiat in apa calduta pentru ca frunzele sa-si revina la forma lor naturala.Din 2 pahare de faina, apa, drojdie si zahar se face o maia care se lasa la dospit cca.10 min.
Dupa ce a dospit bine se va adauga restul de faina, sarea si vom continua framantatul iar la sfarsit se adauga uleiul pana cand aluatul se desprinde usor de pe maini.
Il lasam sa se odihneasca 10 min si intre timp pregatim umplutura.
Amestecam toate ingredientele si potrivim de sare.
Aluatul gata odihnit il vom taia bucati(ca niste mingi mici) si incepem lucrul.
Fiecare bucata se va intinde cu ajutorul degetelor si cu ulei mult pana devin niste foi subtiri si aproape transparente .Se vor umple cu oregano apoi aluatul se va impaturi ca o foaie de foietaj pana se face mica si permanent va trebui sa o presam si sa-i dam o forma dreptunghiulara desigur folosim ulei.Operatia este foarte usoara si rapida. Se vor pune in tavile unse cu ulei de masline si se vor da la cuptorul incins la cca 200grade.
Cuptorul trebuie sa fie deja fierbinte ca sa nu se intareasca mtabaq-le.
Coacerea nu dureaza mult, aluatul fiind destul de subtire, maxim 20 de min. Oricum ele vor trebui rumenite putin, dupa coacere.
Dupa ce le-am scos din cuptor le vom unge cu putin ulei pentru a capata un luciu.
Sunt foarte gustoase fie calde fie reci.
Le putem servi la cina si chiar la un pranz usor, alaturi de o supa crema de linte rosie.(Cream of red lentil soup )
Pofta buna..!
Specific:Palestina
Daca ti-a placut reteta noastra "Mtabaq cu za'atar(oregano)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Salata aperitiv

Salata aperitiv

Se curata, spala, fierb pastaile. Se scurg intr-o strecuratoare. Dupa ce s-au racit, se mixeaza,

2 voturi    1 comentariu
15 min
Aperitive
Chicken fingers

Chicken fingers

Taiem pieptul de pui in fasii subtiri. Intr-un bol, spargem cele doua oua, adaugam sare si piper

3 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • Aluat:
  • -5 pahare de faina
  • -2 linguri de drojdie uscata
  • -ulei de masline
  • cca.70 ml.
  • -2 linguri de zahar
  • -2 pahare de apa
  • -o lingurita de sare
  • Umplutura:
  • -200 gr oregano verde taiat nu prea marunt
  • -150 ml ulei de masline
  • -3 cepe verzi taiate rondele
  • -o ceapa uscata taiata marunt
  • -sare dupa gust
  • -4 linguri de sumac(care se gaseste sub aceasta denumire in supermarketurile mai mari,e de culoare grena si gustul acrisor)
  • -2 linguri de zeama lamaie
  • -ulei de masline pentru uns tavile si pentru subtiat foile.

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii ,vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Bruschete cu rosii si ardei