autor:

Dachman Laura

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Mucenici cu ciocolata

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 martie 2010

Ingrediente
500 gr faina, 20 gr drojdie proaspata, 200 ml apa calduta, 50 ml rom, 1 lingurita zahar, 1 plic zahar vanilat bourbon, 25 gr ulei de nuci, coaja rasa de la 1 portocala, un praf de sare, 1 ou, batut, , Pentru umplutura, 125 gr ciocolata amaruie (70%) cu coaja de portocala, rupta in bucatele, 100 gr alune de padure, prajite usor apoi macinate, 100 gr nuci, prajite usor apoi macinate, , Pentru sirop, 500 gr zahar, 400 ml apa, 200 ml zeama proaspata de portocala, 1 baton de scortisoara, 100 gr miere

Dificultate: Redusa Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas pune 500 gr faina.Intr-un alt vas inmoaie drojdia in 100 ml apa calduta si 1 lingurita zahar si las-o sa stea 10-15 minute.Toarna acest amestec in mijlocul fainii, adauga , romul , zaharul vanilat borbon, uleiul, un praf de sare, coaja rasa de portocala si restul de apa apoi framanta totul pana cand aluatul incepe sa se dezlipeasca usor de pe mana.Lasa aluatul sa creasca 1 ora.
Incalzeste cuptorul la 180⁰C.
Dupa ce a crescut, ia bucati din el si formeaza suluri.Aplatizeaza putin sulurile, aseaza in mijloc, de-a lungul, bucatele de ciocolata si ruleaza sulurile astfel incat ciocolata sa fie acoperita de aluat.Da sulurilor forma de opt, pune muceniici formati intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si lasa-i la crsecut 30 minute.Unge mucenicii cu oul batut si da-i la copt 25-35 minute pana cand au crescut si s-au rumenit.
Intre timp , prepara siropul.Pune toate ingredientele intr-o cratita, pe foc potrivit.Lasa siropul sa fiarba pana cand se ingroasa putin.Dupa ce mucenicii s-au copt, lasa-i 5 minute sa se raceasca apoi inmoaie-i repede in siropul fierbinte apoi da-i prin alune de padure si nuci macinate amestecate impreuna.

http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Negresa  cu glazura de ciocolata

Negresa cu glazura de ciocolata

Albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sare si impreuna cu zaharul pana se formeaza o bezea.Galbenusurile

9 voturi    14 comentarii
1h
Prajituri
Yiaourtopita/ Prajitura cu lamaie si iaurt

Yiaourtopita/ Prajitura cu lamaie si iaurt

Incalziti cuptorul la 175 g C. Eu am folosit o forma de guguluf/ bundt din silicon dar puteti folosi

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
699.99 lei
559.99 lei

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Risco_Melinda

    Risco_Melinda (Chef de cuisine) , 09 martie 2013

    Ce bine arata,optarii ca si cind am fost mica miamii

  • Lucica

    Lucica (Chef de cuisine) , 31 iulie 2012

    arata demential multa sanatate

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2010

    Bine mai arata !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      Frumosi, sunt inspiratie oricand arata bine!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 20 martie 2010

      Cam tarziu, dar deliciosi.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 200 ml apa calduta
  • 50 ml rom
  • 1 lingurita zahar
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 25 gr ulei de nuci
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • un praf de sare
  • 1 ou
  • batut
  • Pentru umplutura
  • 125 gr ciocolata amaruie (70%) cu coaja de portocala
  • rupta in bucatele
  • 100 gr alune de padure
  • prajite usor apoi macinate
  • 100 gr nuci
  • prajite usor apoi macinate
  • Pentru sirop
  • 500 gr zahar
  • 400 ml apa
  • 200 ml zeama proaspata de portocala
  • 1 baton de scortisoara
  • 100 gr miere

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Risco_Melinda (Chef de cuisine)

Ce bine arata,optarii ca si cind am fost mica miamii

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
valurile dunarii