autor:

Anca_Gherghel

» » , Dulciuri diverse, Retete de post

Mucenici de post

Autor: Anca_Gherghel (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 martie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca_Gherghel (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 martie 2017

Ingrediente
500 g faina, 300 ml apa calduta, 60 g zahar, 60 ml ulei, coaja de la o lamaie, esenta de lamaie, sare, 10 g drojdie uscata, Pentru sirop:, 200 ml apa, 100 g zahar, 1 esenta lamaie, coaja de la o lamaie, Pentru decor:, 200 g nuca macinata, 300 g miere

Dificultate: Redusa Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Pentru inceput, pregatim aluatul astfel: amestecam faina cu zaharul, sarea si apa calda.



Urmeaza uleiul, coaja de lamaie si esenta de lamaie si framantam bine pentru vreo 15 minute. Punem aluatul intr-un vas curat si il lasam la dospit, pentru 1 ora.



Dupa ce a crescut suficient, luam o bucata din aluat si o rulam pana obtinem un snur subtire. Rulam cele doua capete unul peste altul si le legam ca intr-o bratara. Din aceasta bratara, formam un opt, aducand unul din capete peste celalalt.



Se asaaza in tava, unde se mai lasa 20 de minute sa creasca.

Fiind de post, ii vom unge doar cu putina apa si zahar si ii dam pentru 30 de minute la cuptorul preincalzit, la 175 grade C.

Intre timp, pregatim siropul: intr-un vas, punem pe foc apa, zaharul, coaja de lamaie si esenta si lasam pe foc pana se dizolva zaharul.



Dupa ce am scos mucenicii din cuptor, i-am lasat sa se raceasca si i-am insiropat cu siropul pregatit mai devreme .Lasam sa intre siropul in ei, pentru 20 de minute.



Nu ne mai ramane decat sa ungem fiecare mucenic cu miere si sa presaram nuca macinata din abundenta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Mucenici moldovenesti, de post

Mucenici moldovenesti, de post

1. Punem faina intr-un vas incapator. Facem o gaura in mijloc, punem drojdia impreuna cu 2 lgt zahar

3 voturi    0 comentarii
2h
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    GEANINA , 10 martie 2017

    DA... SE DAU LA DOSPIT FARA DROJDIE... IN CARE MOMENT SE ADAUGA DROJDIA????

Dificultate

Redusa

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 300 ml apa calduta
  • 60 g zahar
  • 60 ml ulei
  • coaja de la o lamaie
  • esenta de lamaie
  • sare
  • 10 g drojdie uscata
  • Pentru sirop:
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 esenta lamaie
  • coaja de la o lamaie
  • Pentru decor:
  • 200 g nuca macinata
  • 300 g miere

Raporteaza reteta

Retete
de Anca_Gherghel
Prajitura zebra cu albusuri

Prajitura zebra cu albusuri

Se spală piersicile și se pun la scurs într-o sită si pregatim tava cu hartie de copt si

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Tort cheesecake cu ciocolata si capsuni

Tort cheesecake cu ciocolata si capsuni

Pentru blat, maruntim biscuitii intr-un mini robot de bucatarie si ii amestecam cu untul topit, pana

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
Paine cu ou

Paine cu ou

Se foloseste paine veche de o zi, daca e proaspata painea, se inmoaie prea mult feliile. Batem

0 voturi    1 comentariu
30 min
Sandviciuri
Fara foto

GEANINA

DA... SE DAU LA DOSPIT FARA DROJDIE... IN CARE MOMENT SE ADAUGA DROJDIA????

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Mancarica de dovleac placintar Mancarica de dovleac placintar

Se taie miezul de pe coaja dovleacului in cubulete mici. Orezul spalat se acopera cu apa rece si se lasa o ora sa se inmoaie un pic. Se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pateuri cu branza vegetala Pateuri cu branza vegetala

Intr-un bol punem faina, facem pe mijloc loc si turnam uleiul si sarea si praful de copt si incepem sa amestecam, dupa care adaugam

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosi de post