Mucenici de post

Pentru inceput, pregatim aluatul astfel: amestecam faina cu zaharul, sarea si apa calda.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Mucenici de post

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 300 ml apa calduta
  • 60 g zahar
  • 60 ml ulei
  • coaja de la o lamaie
  • esenta de lamaie
  • sare
  • 10 g drojdie uscata
  • Pentru sirop:
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 esenta lamaie
  • coaja de la o lamaie
  • Pentru decor:
  • 200 g nuca macinata
  • 300 g miere

Mod de preparare

Pentru inceput, pregatim aluatul astfel: amestecam faina cu zaharul, sarea si apa calda.

Urmeaza uleiul, coaja de lamaie si esenta de lamaie si framantam bine pentru vreo 15 minute. Punem aluatul intr-un vas curat si il lasam la dospit, pentru 1 ora.

Dupa ce a crescut suficient, luam o bucata din aluat si o rulam pana obtinem un snur subtire. Rulam cele doua capete unul peste altul si le legam ca intr-o bratara. Din aceasta bratara, formam un opt, aducand unul din capete peste celalalt.

Se asaaza in tava, unde se mai lasa 20 de minute sa creasca.

Fiind de post, ii vom unge doar cu putina apa si zahar si ii dam pentru 30 de minute la cuptorul preincalzit, la 175 grade C.

Intre timp, pregatim siropul: intr-un vas, punem pe foc apa, zaharul, coaja de lamaie si esenta si lasam pe foc pana se dizolva zaharul.

Dupa ce am scos mucenicii din cuptor, i-am lasat sa se raceasca si i-am insiropat cu siropul pregatit mai devreme .Lasam sa intre siropul in ei, pentru 20 de minute.

Nu ne mai ramane decat sa ungem fiecare mucenic cu miere si sa presaram nuca macinata din abundenta.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor