autor:

valentina ionita

» » , Prajituri, Retete de post

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 martie 2009

Ingrediente
Mucenici din comert sau pregatiti in casa din aluat de paine - apa, drojdie, un praf de sare si faina, , Cercetatorii au descoperit ca toate citricile sunt tratate chimic pentru a rezista cat mai mult timp sanatoase si frumoase pentru a lua ochii consumatorilor si ca indeosebi sunt afectate cojile acestora.De aceea nu ar trebui sa se mai foloseasca coaja rasa de lamaie si portocala la prajituri ...,coaja fiind cea mai afectata...Nici esentele nu sunt foarte sanatoase,dar trebuie sa alegem raul cel mai mic,nu?, , Ca mirodenii se pot folosi : zahar vanilat,esenta de rom,esenta de portocala,esenta de lamaie,esenta de migdale si vanilie, scortisoara, nuca macinata dupa gust.Se pot indulci cu zahar,miere de albine sau fructoza ...

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

76 voturi

Mod de preparare

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert.

Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust, ,zahar vanilat, esente dupa gustul fiecaruia, dupa care se adauga mucenicii cu mare atentie sa nu se rupa sau sa se lipeasca intre ei sau chiar de fundul oalei.
Se mai fierb la foc mic aprox 10 - 15 minute dupa care se lasa sa se odihneasca putin cu capacul deasupra. Apoi,adaugati scortisoara si nuca dupa gust.

Noua ne plac cu zeama mai multa, scortisoara si nuca din abundenta.

Va doresc pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Salata orientala

Salata orientala

Am curatat cartofii i-am spalata am taiat cubulete apoi am pus la fiert intr-o oala cu 2 litri apa

6 voturi    5 comentarii
1h
Retete de post
Cum se face coliva

Cum se face coliva

Cum se face coliva Saptamana trecuta am facut pomenirea de 10 ani a bunicii materne atat la noi

30 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 martie 2015

    Multumesc...

  • Fara foto

    Rodica Serban , 08 martie 2015

    bun

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 august 2014

    Multumesc Ana Maria...

    • Fara foto

      Ana Maria Ivan , 22 august 2014

      Bun

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Va multumesc mult fetelor...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Multumesc mult...

    • tatiana

      tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Ca in vechile cronici :, cand trebuie sa prepari mucenici ( in fiecare an in martie ), intra pe site-ul cu retete de pe gustos.ro al valentinei .

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 iulie 2011

      deliciosi!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

      Multumesc...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      O bunatate !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Multumesc...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Deliciosi!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2010

      Multumesc...

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2010

      Sunt intr-adevar deliciosi!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Multumesc mult...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 22 martie 2010

      Foarte aromati!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2009

      Cred ca sunt buni...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

76 voturi

Ingrediente

  • Mucenici din comert sau pregatiti in casa din aluat de paine - apa
  • drojdie
  • un praf de sare si faina
  • Cercetatorii au descoperit ca toate citricile sunt tratate chimic pentru a rezista cat mai mult timp sanatoase si frumoase pentru a lua ochii consumatorilor si ca indeosebi sunt afectate cojile acestora.De aceea nu ar trebui sa se mai foloseasca coaja rasa de lamaie si portocala la prajituri ...,coaja fiind cea mai afectata...Nici esentele nu sunt foarte sanatoase,dar trebuie sa alegem raul cel mai mic,nu?
  • Ca mirodenii se pot folosi : zahar vanilat,esenta de rom,esenta de portocala,esenta de lamaie,esenta de migdale si vanilie
  • scortisoara
  • nuca macinata dupa gust.Se pot indulci cu zahar,miere de albine sau fructoza ...

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

50 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Cornulete cu nuca

Cornulete cu nuca

Se freaca f bine margarina Rama cu zaharul si treptat se adauga faina si nuca.Aluatul obtinut se

53 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Tocana de galbiori Tocana de galbiori

Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei. Cand ceapa este translucida, se adauga gogosarul taiat fideluta si se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Saramura de macrou Saramura de macrou

Peştii se eviscerează, dar se lasă cu tot cu cap. Se ung cu puţin ulei, se presară cu sare şi piper din belşug şi se pun

1 vot    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Snitele din soia de post