autor:

valentina ionita

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de post

Mucenici de post la cuptor

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 martie 2009

Ingrediente
Cercetatorii au descoperit ca toate citricile sunt tratate chimic pentru a rezista cat mai mult timp, sanatoase si frumoase pentru a lua ochii consumatorilor si ca indeosebi sunt afectate cojile acestora.De aceea nu ar trebui sa se mai foloseasca coaja rasa de lamaie si portocala la prajituri ...,coaja fiind cea mai afectata...Nici esentele nu sunt foarte sanatoase,dar trebuie sa alegem raul cel mai mic,nu?, , 500 g faina, 20-30 g drojdie ,2 lingurite ulei,2 lingurite margarina,o lingurita zahar,un praf de sare, dl apa minerala., , Pt sirop : o ceasca zahar, 2 linguri miere de albine, 2 cesti apa,mirodenii(esenta vanilie, rom,esenta de lamaie,esenta de portocala,esenta de migdale, zahar vanilat,scortisoara), , aprox. 300 - 400 g nuci, miere pentru uns mucenicii, , In loc de zahar se poate folosi numai miere de albine sau fructoza pentru a putea fi serviti si de catre cei care au restrictie la zahar...

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

95 voturi

Mod de preparare

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte tare care se lasa la dospit.
Dupa ce aluatul a crescut,se imparte in bucatele,din care se formeaza bastonase subtiri care se unesc la capete,iar prin rasucire se formeaza cifra "8".Tava in care se vor coace mucenicii se unge cu ulei sau margarina si se tapeteaza cu putina faina,iar cuptorul se preincalzeste in prealabil.
Mucenicii se pot unge deasupra cu putina apa si se coc la foc potrivit. Intre timp nucile se macina, se amesteca cu putin zahar si scortisoara si se pune la fiert siropul.Dupa ce mucenicii sau copt si s-au racit se introduc in sirop.In sirop se vor tine in functie de gustul fiecaruia. Dupa ce se scot din sirop,se aseaza pe un gratar ,se ung cu miere si se presara cu nuca macinata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici de post la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Fasole batuta

Fasole batuta

Fasolea fiarta, strecurata, o dau pe robot. Calesc cepele, adaug usturoiul pisat, sting focul, las

23 voturi    11 comentarii
1h 20 min
Retete de post
Chiftele de fasole

Chiftele de fasole

1. Spalam fasolea si o punem la inmuiat in apa, 8 ore (eu am lasat-o peste noapte). 2. O spalam

21 voturi    4 comentarii
30 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 32 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 martie 2015

    Va multumesc mult...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 martie 2014

    Imi pare rau ca v-am pus oarecum in incurcatura. Sper din tot sufletul sa va placa...O sa scriu Unitatea de măsură în litri ( sau l) 1 l, adică un litru 0,5 l sau jumatate de litru 0,33 l sau 1/3 l 0,25 l sau 1/4 l 0,20 l sau 1/5 l Unități de măsură în uncii (dl) 1 dl = 1/10 l 5 dl = 1/2 l 10 dl = 1 l Unități în centilitri (cl) 100 CL = 10 dl=- 1 l 50 cl = 5 dl=- 1/2 l 10 cl = 1dl = 1/10 l 1 cl = 0,1 dl = 1/100 l Unități de măsură în mililitri (ml) 1000 ml = 1 l= dl 10 = 100 cl 500 ml = 1/2 lt = dl 5= 50 cl 100 ml = 1/10 l= dl 1= 10 cl 10 ml = 1/100 l= dl 0,1 =1 cl Unități de măsură în centimetri cubi cc și anume 1000 cc =1 litru 500 cc = 1/2 l 200 cc = 1/5 l 100 cc = 1/10 l=100 ml = 10 cl va multumesc...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 martie 2014

    o parte din articolele din care reiese faptul ca exista substante periculoase in cojile citricelor http://www.renasterea.ro/stiri-timisoara/actualitate/video-socant-ce-pericole-ascund-citricele.html http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Social/59105/Substante-otravitoare-in-cojile-de-portocale-si-lamii.html

    • Fara foto

      Irina Ciucă , 08 martie 2014

      probabil 1 dl... asta ar fi 100 ml

    • Fara foto

      Irina Ciucă , 08 martie 2014

      Imi dati, va rog, linkul de la articolul stiintific care demonstreaza ca tratarea chimica a citricelor afecteaza in vreun fel sanatatea? Cum ati ajuns la concluzia ca esentele sunt mai putin „daunatoare”?

    • Fara foto

      Mihaela Dinu , 08 martie 2014

      astazi fac si eu

    • Fara foto

      Malina Dinu , 05 martie 2014

      Eu nu am inteles cata apa!

    • Fara foto

      Florina Carpatorea , 04 martie 2014

      arata foarte bone .

    • Fara foto

      Rodica Elena Chirita Matei , 04 martie 2014

      va rog sa imi spune-ti si mie ce inseamna dl apa minerala...multumesc

    • Fara foto

      Camelia Jianu , 04 martie 2014

      Eu nu am inteles cata apa!

    • Fara foto

      Maria Teohari , 03 martie 2014

      astazi fac si eu

    • Fara foto

      Ionela Sandu , 03 martie 2014

      astazi fac si eu

    • Fara foto

      Ionela Sandu , 03 martie 2014

      astazi fac si eu

    • Fara foto

      Maria Teohari , 03 martie 2014

      DE INCERCAT

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Multumesc mult...

    • tatiana

      tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      In fiecare luna martie, la reteta ta apelam.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 iulie 2011

      Un deliciu!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Intr-adevar sunt tare deliciosi...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      As cum zice cami, nu se fac in zona noastra, am auzit ca tare sunt gustosi, preparati in mai multe modalitati.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Multumesc mult Mihaela...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 22 martie 2010

      Foarte gustosi! Nu am facut niciodata, aveam in Romania o vecina de la Buzau care ne aducea in fiecare an ;apoi sotia atasatului economic de la ambasada facea niste mucenici grozavi; dar vine o zi in care trebuie sa te descurci singura si reteta ta e un inceput.Multumesc.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Multumesc mult ...Usor,usor trebuie sa-mi revin...

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      In primul rind,ma bucur ca ti-ai revenit. Ma atrag mucenicii tai.N-am facut niciodata;in zona mea (jud.Hunedoara),nu se fac.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 martie 2010

      Pentru post se foloseste in loc de lapte numai apa....

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 07 martie 2010

      Nu sunt de post.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      Multumesc...

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

      Se apropie ziua de mucenici si avem nevoie de reteta.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      Multumesc mult...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2009

      Cred ca merita incercata reteta.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

      ce pofta mi s-a facut de mucenici!!!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

      Foarte buni.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2009

      Mucenicii se fac de obicei de post,dar cu lapte sunt intr-adevar mai gustosi.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

95 voturi

Ingrediente

  • Cercetatorii au descoperit ca toate citricile sunt tratate chimic pentru a rezista cat mai mult timp
  • sanatoase si frumoase pentru a lua ochii consumatorilor si ca indeosebi sunt afectate cojile acestora.De aceea nu ar trebui sa se mai foloseasca coaja rasa de lamaie si portocala la prajituri ...,coaja fiind cea mai afectata...Nici esentele nu sunt foarte sanatoase,dar trebuie sa alegem raul cel mai mic,nu?
  • 500 g faina
  • 20-30 g drojdie ,2 lingurite ulei,2 lingurite margarina,o lingurita zahar,un praf de sare, dl apa minerala.
  • Pt sirop : o ceasca zahar
  • 2 linguri miere de albine
  • 2 cesti apa,mirodenii(esenta vanilie
  • rom,esenta de lamaie,esenta de portocala,esenta de migdale
  • zahar vanilat,scortisoara)
  • aprox. 300 - 400 g nuci
  • miere pentru uns mucenicii
  • In loc de zahar se poate folosi numai miere de albine sau fructoza pentru a putea fi serviti si de catre cei care au restrictie la zahar...

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post
Cornulete cu nuca

Cornulete cu nuca

Se freaca f bine margarina Rama cu zaharul si treptat se adauga faina si nuca.Aluatul obtinut se

51 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri

valentina ionita (Chef de cuisine)

Va multumesc mult...

Adauga reteta
Retete

din Retete de post

Chec cu ananas nectarine si ciocolata Chec cu ananas nectarine si ciocolata

Amestecă făina cu nuca de cocos, zahărul, zahărul vanilat, praful de copt și sarea într-un castron mai larg. Fă o gropiță

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Iahnie de naut Iahnie de naut

Punem năutul la înmuiat 12 ore. Schimbam apa și fierbem năutul 1 ½ ore, împreună cu foile de dafin și usturoiul. După

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf cu morcov si soia.