Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte tare care se lasa la dospit.
Dupa ce aluatul a crescut,se imparte in bucatele,din care se formeaza bastonase subtiri care se unesc la capete,iar prin rasucire se formeaza cifra "8".Tava in care se vor coace mucenicii se unge cu ulei sau margarina si se tapeteaza cu putina faina,iar cuptorul se preincalzeste in prealabil.
Mucenicii se pot unge deasupra cu putina apa si se coc la foc potrivit. Intre timp nucile se macina, se amesteca cu putin zahar si scortisoara si se pune la fiert siropul.Dupa ce mucenicii sau copt si s-au racit se introduc in sirop.In sirop se vor tine in functie de gustul fiecaruia. Dupa ce se scot din sirop,se aseaza pe un gratar ,se ung cu miere si se presara cu nuca macinata.
Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructeIn tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.
Varza noua calita in tuciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii