Mucenici moldovenesti

Reteta de mucenici moldovenesti. Mucenici moldovenesti reteta de dulce. Reteta de mucenici moldovenesti reteta cu aluat de cozonac. Retete de mucenici.

Portii
18
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Mucenici moldovenesti

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 kg faina
  • 160 g unt
  • 50 g drojdie
  • 300 ml lapte
  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • un varf de lingurita de sare
  • o lingurita coaja rasa de lamaie
  • o lingurita coaja rasa de portocala
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • 2-3 linguri de lapte
  • Pentru decor:
  • 200 g miere
  • 150 nuci macinate

Mod de preparare

Reteta de mucenici moldovenesti o am de la soacra mea si este una dintre cele mai bune din cate am incercat. Aluatul este atat de fin, aromat si usor de lucrat, incat il fac si pentru cornuri cu gem, cozonaci, bucte cu gem sau alte umpluturi.

Intr-un bol mare cernem faina, facem o gropita in mijlocul ei si punem drojdia amestecata cu putin lapte caldut (din cantitatea data).

Lasam 10 minute sa se activeze si, intre timp. batem bine ouale cu zaharul, sarea, coaja de lamaie si portocala, apoi adaugam laptele cald si untul topit. Turnam aceasta compozitie in bol si framantam in jur de 10-15 minute pana cand aluatul se desprinde de pe maini, devine elastic si nelipicios. Acoperim bolul si lasam la crecut pentru 40-50 de minute, pana se dubleaza in volum.

Aluatul obtinut il impartim in 18 bilute cam de 100 g una. Din fiecare biluta formam snururi. Lipim capetele si-i dam forma cifrei 8. Pentru a avea o forma frumoasa, bagam „lipitura” exact in mijlocul cifrei, sa nu se vada.

Punem mucenicii in tavi acoperite cu hartie de copt si ii lasam sa mai creasca in jur de 20 de minute. Apoi ii ungem cu oul batut cu cele doua- trei linguri de lapte.

Coacem mucenicii moldovenesti in jur de 25-30 de minute la 180 °C, cuptor preincalzit, pana se rumenesc frumos.

Dupa ce s-au mai racit (trebuie sa fie doar calduti), ii ungem cu miere si presaram nuca macinata din belsug.

Va recomand cu drag aceasta reteta de mucenici moldovenesti, o sa va placa negresit. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise