autor:

ana catalina focsa

» » Dulciuri diverse

Mucenici sau Sfinti cu nuca de cocos

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 martie 2011

Ingrediente
Pt aluat, 550 gr faina 00, 1 plic de drojdie uscata/20 gr proaspata, 250 ml lapte cald(sau apa daca faceti de post), 150 gr zahar, 1 ou(fara ou,daca pregatiti reteta de post), 80 gr unt(4 linguri cu ulei), o lingurita rasa de sare, Pt uns mucenicii inainte de a-i intoducein cuptor, 50 ml lapte, 1 galbenus de ou, (pt post,ungeti mucenicii cu apa amestecata cu zahar vanilat), Pt sirop, 300 ml apa, 150 gr zahar, 1 esenta de rom, coaja de lamaie rasa, Pt deasupra:miere de albine,fulgi de cocos,sau nuca macinata

Dificultate: Redusa Timp: 3h

12 voturi

Mod de preparare

Puneti intr-un castron incapator faina, faceti cu mana in mijloc o gropita, adaugati pliculetul de drojdie uscata(daca folositi drojdie proaspata dizolvati-o mai intai in putin lapte caldut si o lingurita de miere sau zahar), zaharul tos, sarea, oul, untul, laptele si apa si incepeti sa framantati cam 25 – 30 minute . Il lasam la dospit de 1 ora.
Impartim aluatul in 10 bucati(asa mi-a iesit mie)si fiecare bucatica o rulam si o modelam in forma de 8,mai intai facem un cerc si apoi un 8.
mai lasam la crescut jumatate de ora si punem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pt 20 minute,pana se rumenesc frumos.
Intre timp pregatim siropul: punem apa cu zahar,zaharul vanilat si rom pe foc si lasam sa fiarba cca 5 minute la foc potrivit.Cand s-a mai racit punem coaja rasa de lamaie.
Mucenicii copti ii insiropam,ii ungem cu miere si presaram deasupra nuca de cocos sau nuca macinata.
Se pastreaza acoperiti cu folie transparenta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici sau Sfinti cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ciocolata de casa cu nuci

Ciocolata de casa cu nuci

Punem mai intai miezul intr-o tava si il dam la cuptor ,la o temperatura potrivita,sa il prajim putin. Trecem

2 voturi    4 comentarii
35 min
Dulciuri diverse
Chec cu banane si ciocolata

Chec cu banane si ciocolata

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade si se tapeteaza o tava de gugoluf sau o tava de chec lata. In

9 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 iulie 2012

    Intr-adevar cred ca au fost deliciosi...

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2011

    Ce aromati si pufosi ti-au iesit!*****

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 martie 2011

    Ce frumosi si rumeni sant...yumi,yumi.*****

Dificultate

Redusa

Timp

3h

12 voturi

Ingrediente

  • Pt aluat
  • 550 gr faina 00
  • 1 plic de drojdie uscata/20 gr proaspata
  • 250 ml lapte cald(sau apa daca faceti de post)
  • 150 gr zahar
  • 1 ou(fara ou,daca pregatiti reteta de post)
  • 80 gr unt(4 linguri cu ulei)
  • o lingurita rasa de sare
  • Pt uns mucenicii inainte de a-i intoducein cuptor
  • 50 ml lapte
  • 1 galbenus de ou
  • (pt post,ungeti mucenicii cu apa amestecata cu zahar vanilat)
  • Pt sirop
  • 300 ml apa
  • 150 gr zahar
  • 1 esenta de rom
  • coaja de lamaie rasa
  • Pt deasupra:miere de albine,fulgi de cocos,sau nuca macinata

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

99 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

4 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

valentina ionita (Chef de cuisine)

Intr-adevar cred ca au fost deliciosi...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Prajitura cu lamaie si iaurt