Puneti intr-un castron incapator faina, faceti cu mana in mijloc o gropita, adaugati pliculetul de drojdie uscata(daca folositi drojdie proaspata dizolvati-o mai intai in putin lapte caldut si o lingurita de miere sau zahar), zaharul tos, sarea, oul, untul, laptele si apa si incepeti sa framantati cam 25 – 30 minute . Il lasam la dospit de 1 ora.
Impartim aluatul in 10 bucati(asa mi-a iesit mie)si fiecare bucatica o rulam si o modelam in forma de 8,mai intai facem un cerc si apoi un 8.
mai lasam la crescut jumatate de ora si punem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pt 20 minute,pana se rumenesc frumos.
Intre timp pregatim siropul: punem apa cu zahar,zaharul vanilat si rom pe foc si lasam sa fiarba cca 5 minute la foc potrivit.Cand s-a mai racit punem coaja rasa de lamaie.
Mucenicii copti ii insiropam,ii ungem cu miere si presaram deasupra nuca de cocos sau nuca macinata.
Se pastreaza acoperiti cu folie transparenta.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii