Mucenici sau Sfinti cu nuca de cocos

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Mucenici sau Sfinti cu nuca de cocos

Ingrediente

  • Pt aluat
  • 550 gr faina 00
  • 1 plic de drojdie uscata/20 gr proaspata
  • 250 ml lapte cald(sau apa daca faceti de post)
  • 150 gr zahar
  • 1 ou(fara ou,daca pregatiti reteta de post)
  • 80 gr unt(4 linguri cu ulei)
  • o lingurita rasa de sare
  • Pt uns mucenicii inainte de a-i intoducein cuptor
  • 50 ml lapte
  • 1 galbenus de ou
  • (pt post,ungeti mucenicii cu apa amestecata cu zahar vanilat)
  • Pt sirop
  • 300 ml apa
  • 150 gr zahar
  • 1 esenta de rom
  • coaja de lamaie rasa
  • Pt deasupra:miere de albine,fulgi de cocos,sau nuca macinata

Mod de preparare

Puneti intr-un castron incapator faina, faceti cu mana in mijloc o gropita, adaugati pliculetul de drojdie uscata(daca folositi drojdie proaspata dizolvati-o mai intai in putin lapte caldut si o lingurita de miere sau zahar), zaharul tos, sarea, oul, untul, laptele si apa si incepeti sa framantati cam 25 – 30 minute . Il lasam la dospit de 1 ora.

Impartim aluatul in 10 bucati(asa mi-a iesit mie)si fiecare bucatica o rulam si o modelam in forma de 8,mai intai facem un cerc si apoi un 8.

mai lasam la crescut jumatate de ora si punem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pt 20 minute,pana se rumenesc frumos.

Intre timp pregatim siropul: punem apa cu zahar,zaharul vanilat si rom pe foc si lasam sa fiarba cca 5 minute la foc potrivit.Cand s-a mai racit punem coaja rasa de lamaie.

Mucenicii copti ii insiropam,ii ungem cu miere si presaram deasupra nuca de cocos sau nuca macinata.

Se pastreaza acoperiti cu folie transparenta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise