autor:

Magie in Farfurie

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Retete de post

Mucenici umpluti de post

Autor: Magie in Farfurie (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 martie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Magie in Farfurie (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 martie 2012

Ingrediente
- 1 kg faina pentru cozonac, - 50 g maia proaspata, - 500 ml suc proaspat de portocale, - coaja de la o lamaie, - 200 g zahar, - 150 ml ulei, plus extra daca este necesar., , Sirop:, - 2-3 linguri miere, - 1 cana zahar, - 1 1/2 cana apa, - o fiola esenta rom, - o fiola esenta vanilie., , Umplutura:, - nuci maruntite sau macinate, - zahar, - stafide, - gem de prune.

Dificultate: Medie Timp: 3h

4 voturi

Mod de preparare

Se amesteca intr-un vas mic maiaua cu 1 lingura de zahar pana devine o pasta.

Intr-un vas se pune faina, iar in mijloc se face o mica adancitura. Aici se adauga maiaua pasta, zaharul, sucul de portocale, coaja de lamaie, iar cand acestea s-au incorporat cat de cat se adauga putin cate putin uleiul.

Apoi se framanta fie cu mana, fie cu mixerul cu paleti de aluat. Eu am folosit ambele variante.

Dupa ce s-a framantat se lasa sa se odihneasca intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul.

Si apoi ne apucam sa facem mucenicii. Cu mainile unse cu ulei se imparte aluatul in doua parti egale, apoi fiecare bucata iar in doua si tot asa pana vom avea mingiute de marimea unui ou. Pe plansa de lucru unsa cu ulei, se intinde cu facaletul uns si el cu ulei prima bucatica de aluat.

Se umple cu nuca, jumatate de lingurita de zahar si stafide, sau cu gem de prune si nuca.

Apoi se ruleaza, se uniformizeaza umplutura si se formeaza 8-urile care se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.

Se mai lasa cam 20-30 minute sa mai creasca si in tava, dupa care se baga la cuptorul preincalzit la 180 grade.


Intre timp se face siropul punand mierea, zaharul si apa intr-o craticioara pe foc. Dupa ce a fiert, iar zaharul s-a dizolvat se adauga o fiola de esenta rom si una de vanilie.

Siropul se va turna deasupra mucenicilor dupa 30 minute de coacere. Apoi se pun din nou in cuptor pana ce mucenicii devin rumenii iar siropul a fost absorbit.

Dupa ce s-au rumenit se scot si se presara cu nuca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici umpluti de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Negresa cu ness de post

Negresa cu ness de post

Am pus intr-un vas laptele cu zaharul. Amestecam cu un tel pana ce zaharul se topeste. Adaugam

2 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post
Gogosi rapide cu drojdie

Gogosi rapide cu drojdie

Se amesteca ingredientele pana se formeaza o coca moale sa se poata lua cu lingura.Se lasa cca o

65 voturi    12 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 09 martie 2012

    Foarte apetisanti!*****

Dificultate

Medie

Timp

3h

4 voturi

Ingrediente

  • - 1 kg faina pentru cozonac
  • - 50 g maia proaspata
  • - 500 ml suc proaspat de portocale
  • - coaja de la o lamaie
  • - 200 g zahar
  • - 150 ml ulei
  • plus extra daca este necesar.
  • Sirop:
  • - 2-3 linguri miere
  • - 1 cana zahar
  • - 1 1/2 cana apa
  • - o fiola esenta rom
  • - o fiola esenta vanilie.
  • Umplutura:
  • - nuci maruntite sau macinate
  • - zahar
  • - stafide
  • - gem de prune.

Raporteaza reteta

Retete
de Magie in Farfurie
Lasagna

Lasagna

Se curata ceapa si se taie solzisori. Morcovul se curata si se razuie. Intr-o tigaie mare sau chiar

10 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Paste si pizza
Mancarica de pui cu ciuperci

Mancarica de pui cu ciuperci

Se spala si se curata copanelele. Se curata si se feliaza morcovul, telina, iar ceapa se taie solzisori.

11 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Costite la cuptor

Costite la cuptor

Se freaca cu sare carnea pe ambele parti. Se amesteca uleiul cu mustarul si vinul. Cuisoarele se

0 voturi    0 comentarii
4h 15 min
Mancaruri cu carne
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte apetisanti!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Tocana de galbiori Tocana de galbiori

Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei. Cand ceapa este translucida, se adauga gogosarul taiat fideluta si se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Saramura de macrou Saramura de macrou

Peştii se eviscerează, dar se lasă cu tot cu cap. Se ung cu puţin ulei, se presară cu sare şi piper din belşug şi se pun

1 vot    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Placinta dobrogeana cu dovleac