autor:

Magie in Farfurie

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Retete de post

Mucenici umpluti de post

Autor: Magie in Farfurie (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 martie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Magie in Farfurie (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 martie 2012

Ingrediente
- 1 kg faina pentru cozonac, - 50 g maia proaspata, - 500 ml suc proaspat de portocale, - coaja de la o lamaie, - 200 g zahar, - 150 ml ulei, plus extra daca este necesar., , Sirop:, - 2-3 linguri miere, - 1 cana zahar, - 1 1/2 cana apa, - o fiola esenta rom, - o fiola esenta vanilie., , Umplutura:, - nuci maruntite sau macinate, - zahar, - stafide, - gem de prune.

Dificultate: Medie Timp: 3h

4 voturi

Mod de preparare

Se amesteca intr-un vas mic maiaua cu 1 lingura de zahar pana devine o pasta.

Intr-un vas se pune faina, iar in mijloc se face o mica adancitura. Aici se adauga maiaua pasta, zaharul, sucul de portocale, coaja de lamaie, iar cand acestea s-au incorporat cat de cat se adauga putin cate putin uleiul.

Apoi se framanta fie cu mana, fie cu mixerul cu paleti de aluat. Eu am folosit ambele variante.

Dupa ce s-a framantat se lasa sa se odihneasca intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul.

Si apoi ne apucam sa facem mucenicii. Cu mainile unse cu ulei se imparte aluatul in doua parti egale, apoi fiecare bucata iar in doua si tot asa pana vom avea mingiute de marimea unui ou. Pe plansa de lucru unsa cu ulei, se intinde cu facaletul uns si el cu ulei prima bucatica de aluat.

Se umple cu nuca, jumatate de lingurita de zahar si stafide, sau cu gem de prune si nuca.

Apoi se ruleaza, se uniformizeaza umplutura si se formeaza 8-urile care se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.

Se mai lasa cam 20-30 minute sa mai creasca si in tava, dupa care se baga la cuptorul preincalzit la 180 grade.


Intre timp se face siropul punand mierea, zaharul si apa intr-o craticioara pe foc. Dupa ce a fiert, iar zaharul s-a dizolvat se adauga o fiola de esenta rom si una de vanilie.

Siropul se va turna deasupra mucenicilor dupa 30 minute de coacere. Apoi se pun din nou in cuptor pana ce mucenicii devin rumenii iar siropul a fost absorbit.

Dupa ce s-au rumenit se scot si se presara cu nuca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici umpluti de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Melcisori cu varza

Melcisori cu varza

Se taie varza fideluta(sau se da pe razatoare sau prin robot-cum va e mai la indemana) si se caleste

4 voturi    5 comentarii
50 min
Retete de post
Turte sau Pelincile Domnului

Turte sau Pelincile Domnului

Din faina, sare si apa se framanta aluatul cu o consistenta solida si se lasa la rece 20-30 minute.

20 voturi    4 comentarii
6h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 09 martie 2012

    Foarte apetisanti!*****

Dificultate

Medie

Timp

3h

4 voturi

Ingrediente

  • - 1 kg faina pentru cozonac
  • - 50 g maia proaspata
  • - 500 ml suc proaspat de portocale
  • - coaja de la o lamaie
  • - 200 g zahar
  • - 150 ml ulei
  • plus extra daca este necesar.
  • Sirop:
  • - 2-3 linguri miere
  • - 1 cana zahar
  • - 1 1/2 cana apa
  • - o fiola esenta rom
  • - o fiola esenta vanilie.
  • Umplutura:
  • - nuci maruntite sau macinate
  • - zahar
  • - stafide
  • - gem de prune.

Raporteaza reteta

Retete
de Magie in Farfurie
Lasagna

Lasagna

Se curata ceapa si se taie solzisori. Morcovul se curata si se razuie. Intr-o tigaie mare sau chiar

10 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Paste si pizza
Mancarica de pui cu ciuperci

Mancarica de pui cu ciuperci

Se spala si se curata copanelele. Se curata si se feliaza morcovul, telina, iar ceapa se taie solzisori.

11 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Costite la cuptor

Costite la cuptor

Se freaca cu sare carnea pe ambele parti. Se amesteca uleiul cu mustarul si vinul. Cuisoarele se

0 voturi    0 comentarii
4h 15 min
Mancaruri cu carne
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte apetisanti!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Mancarica de dovleac placintar Mancarica de dovleac placintar

Se taie miezul de pe coaja dovleacului in cubulete mici. Orezul spalat se acopera cu apa rece si se lasa o ora sa se inmoaie un pic. Se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pateuri cu branza vegetala Pateuri cu branza vegetala

Intr-un bol punem faina, facem pe mijloc loc si turnam uleiul si sarea si praful de copt si incepem sa amestecam, dupa care adaugam

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura de post cu gris si arome orientale