autor:

Florenta Dinu

» » Dulciuri diverse

Mucenici umpluti

Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 martie 2011

Ingrediente
Pentru aluat:700g faina,50g margarina,2 linguri ulei,100g zahar,50g drojdie,esenta de portocala(lamiie sau vanilie)., Pentru umlutura:500g nuca macinata,50g zahar,coaja de portocala(lamiie),200g miere., Pentru sirop:500ml apa,100g zahar si esenta de portocala(lamiie sau vanilie).

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

33 voturi

Mod de preparare

Dizolvi faina in jumatate cana apa calda cu o lingurita de zahar si 2 linguri de faina(10 minute la crescut).
Fierbi o cana de apa cu 100g zahar si esenta si o lasi un pic la racit.Topesti margarina si o amesteci cu uleiul.Amesteci maiaua cu faina adaugi siropul si margarina in timp ce framinti(pina nu se mai lipeste de mina).Se lasa la crescut cam 30 de min.
Intinzi o foaie pui umplutura o faci sul si ii dai forma de 8.Se pun in tava unsa cu ulei si se lasa 20 de minute la crescut,apoi se dau la cuptor pentru 30 de minute.
Se lasa un pic la racit ii teci prin sirop,ii ungi cu miere si presari nuca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici umpluti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Mucenici umpluti

Mucenici umpluti

Anul acesta am vrut sa incerc o altfel de reteta de mucenici si am ales sa ii umplu cu o crema de

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Mucenici umpluti de post

Mucenici umpluti de post

Se amesteca intr-un vas mic maiaua cu 1 lingura de zahar pana devine o pasta. Intr-un vas se pune

4 voturi    1 comentariu
3h
Retete de post

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 martie 2011

    Foarte fini!*****

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 martie 2011

    Deliciosi ! *****

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

33 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:700g faina,50g margarina,2 linguri ulei,100g zahar,50g drojdie,esenta de portocala(lamiie sau vanilie).
  • Pentru umlutura:500g nuca macinata,50g zahar,coaja de portocala(lamiie),200g miere.
  • Pentru sirop:500ml apa,100g zahar si esenta de portocala(lamiie sau vanilie).

Raporteaza reteta

Retete
de Florenta Dinu
Tort Mickey Mouse

Tort Mickey Mouse

Faci blaturile de aceeasi marime (foloseste aceeasi forma). Separi albusurile si le bati spuma tare,adaugi

16 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Amandina

Amandina

Pt blat:freci galbenusurile cu uleiul pe care-l pui ca la maioneza.Albusurile le bati spuma cu zaharul

30 voturi    4 comentarii
1h 5 min
Prajituri
Tort cu foi coapte in tigaie

Tort cu foi coapte in tigaie

Pt foi:freci oul cu zaharul,apoi adaugi uleiul si laptele,1 lingurita bicarbonat stins cu otet si

29 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Torturi

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte fini!*****

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Budinca de gris