autor:

Laura S.

» » Prajituri

Muffins cu coacaze rosie

Autor: Laura S. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura S. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 ianuarie 2010

Ingrediente
- 3 oua, - 150g zahar(de preferinta pudra), - 1 pac. zahar vaniliat, - 1 lamiie-coaja, - 100ml ulei cu gust neutral, - 200 ml lichior de oua(acesta se poate inlocui cu alt lichior, cu iaurt simplu sau asortat,sana...), - 225g faina, -1 pac. praf de budica de vanilie, - 3lc praf de copt, , ~~~~~~~~~~~~~, , - 100-200g boabe de coacaze(pot fii si alte fructe)(eu am pus doar 100g, ca Balaurii mei nu le place coacazea in prajituri, numai asa cu zahar/inghetata si frisca, un desert)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Ouale se mixeaza cu zaharul,zaharul vaniliat pina devin precum o spuma si foarte deschisa la culoare.In timpul mixarii se introduce treptat uleiul urmat de coaja de lamiie.
Faina se amesteca cu praful de copt si budinca de vanilie, dupa care se cern peste masa de oua.
Din acest moment ingredientele se amesteca cu o lingura atit doar cit sa cuprinda masa lichida pe cea solida.
Prin acesta procedura luatul ramine cit de cit aerat si la copt creste mult mai mult.
Masa de muffins obtinuta se imparte in ca. 18 forme de muffins(depinde de marimea tavilor),care in prealabil au fost bine unse si infainate, sau cu pesmet presarate sau cu hirtiute speciale pentru muffins.
Deasupra se presara boabele de coacaze care in prealabil s-au trecut prin faina.
Se introduc in cuptor si se coc la o temp. de 180°C ca 20-25 min.
Dupa coacere, se lasa la racit in tavi ca 10 min. dupa care se scot si se lasa sa se racesasca complet pe gratarul de bucatarie,
Se servesc presarate cu zahar pudra ,glazura de albus de ou, de fondant alb..... eventual si cu o caciulita de frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu coacaze rosie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura frantuzeasca

Prajitura frantuzeasca

Se prepara pentru inceput foile:intr-un vas punem faina, margarina,praful de copt,smantana,zaharul

4 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Prajituri
Prajitura cu jeleu de portocale

Prajitura cu jeleu de portocale

1 Se prepara fiecare blat,pe rand,mixand bine albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul si zaharul

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

    Arata foarte bine !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

    Grozava, nu stiam ca se pot congele coacazele, noi avem in gradina, am sa incerc in aceasta vara.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

    ARATA MINUNAT.fELICTARI!

    • IONELA

      IONELA (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      arata super mai ceva ca la cofetarie bravo

    • Laura S.

      Laura S. (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Lumi Thanks!!! Din congelator(hi,hi)? Daca nu cu alte fructe din compot.Dar "atentie" inainte trebuie sa fie bine scurse. O zi minunata iti doresc!!! Laura S.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2010

      e super delicios! De unde sa iau eu coacaze acum?

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2010

      Vai ce fain arata briosele tale surioaro....sunt sigura ca nazdravanii tai le-au dat gata in timp scurt ! Felicitari !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • - 3 oua
  • - 150g zahar(de preferinta pudra)
  • - 1 pac. zahar vaniliat
  • - 1 lamiie-coaja
  • - 100ml ulei cu gust neutral
  • - 200 ml lichior de oua(acesta se poate inlocui cu alt lichior
  • cu iaurt simplu sau asortat,sana...)
  • - 225g faina
  • -1 pac. praf de budica de vanilie
  • - 3lc praf de copt
  • ~~~~~~~~~~~~~
  • - 100-200g boabe de coacaze(pot fii si alte fructe)(eu am pus doar 100g
  • ca Balaurii mei nu le place coacazea in prajituri
  • numai asa cu zahar/inghetata si frisca, un desert)

Raporteaza reteta

Retete
de Laura S.
Chec de cacao cu banane

Chec de cacao cu banane

Cuptorul se incinge la 175°C (electric) sau la treapta a-2a (gaz). Untul se freaca spuma pina

51 voturi    12 comentarii
30 min
Prajituri
Virfuri parisiene

Virfuri parisiene

~aluat~ Toate ingredientele pt. aluat se amesteca si se malaxeaza bine impreuna.Aluatul obtinut

9 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu crema de vanilie si banane

Prajitura cu crema de vanilie si banane

Blat Cuptorul se incinge la 180°C. Faina se amesteca cu praful de copt.Ouale se separa.

17 voturi    2 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Arata foarte bine !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Prăjitură Greta Garbo