Muffins cu kiwi si sirop de lamaie

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Muffins cu kiwi si sirop de lamaie

Ingrediente

  • - 150 g faina care creste singura*
  • - 75 g faina de grau
  • - 100 g migdale macinate
  • - 170 g zahar
  • - 125 g unt, topit si racit
  • - 2 oua
  • - 125 ml lapte
  • - 3 kiwi
  • Sirop
  • - sucul a doua lamai
  • - coaja de la o lamaie
  • - 170 g zahar
  • *Faina care creste singura:
  • Deoarece pe multe site-uri in engleza am vazut denumirea de "self-raising flour" sau faina care creste singura, care la ei se gaseste in comert, am cautat reteta pentru aceasta faina si am gasit-o pe yahoo. answers.
  • Nu e nu stiu ce, dar avand in vedere ca ma tentau multe retete care aveau aceasta componenta mi-am facut un borcan din aceasta faina sa am de zile "albe".
  • Se amesteca:
  • -2 cups faina alba de grau
  • -1/8 lingurita sare
  • -2 lingurite praf de copt
  • -1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Si gata "minunea"!

Mod de preparare

1. Preincalziti cuptorul la 180 C. Asezati hartia de copt pentru muffins in tava. Amestecati fainile,migdalele macinate si zaharul intr-un bol mare.

2. Amestecati untul cu oua si lapte. Adaugati la ingredientele uscate impreuna cu kiwi taiat bucatele mici. Omogenizati cu grija pana se leaga intreaga compozitie. Puneti cu ajutorul unei lingurite aluatul in fiecare forma de muffins. Dati la cuptor prntru 25-30 de minute.

3. Raciti-le pentru 20 de minute si pregatiti intre timp siropul. Puneti intr-o cratita sucul de lamaie, coaja si zaharul. Dati la foc mic pana se topeste tot zaharul si lichidul devine putin mai gros.

4. Luati hartia de copt de pe muffins si puneti-le la locul lor in tava. Intepati-le cu o scobitoare si insiropatile apoi cu sucul de lamaie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor