Se preincalzeste cuptorul. Se amesteca 200 g unt cu zaharul tos pana se albeste ( eu le-am amestecat in robotul de bucatarie, aproximativ 5 min. la viteza cea mai mare). Se adauga ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare. In compozitie se adauga laptele de cocos, se amesteca 2 - 3 secunde. Compozitia de oua se scoate din robotul de bucatarie si se transfera intr-un castron mai mare. Separat se amesteca ingredientele solide: faina, praful de copt, sarea si fulgii de cocos. Se adauga la compozitia de oua, amestecand usor cu o lingura. Cu o lingura se pune aluat in formele de briose captusite cu hartie speciala. Briosele se lasa la cuptor aproximativ 15 - 20 minute, se scot din cuptor, dupa care se lasa sa se raceasca. Crema de branza se bate cu untul ramas, vanilia si extractul de migdale; se adauga treptat zaharul pudra, si se continua amestecarea pana ce devine cremos. Se scot briosele din forme si fiecare se orneaza cu crema. Deasupra am presarat nuca de cocos atat crudă, cât si putin prajita, mai mult pentru efectul obtinut.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii