autor:

Liana

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Muffins de cacao cu afine

Autor: Liana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Statele Unite


    Reteta postata pe: 26 martie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Liana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Statele Unite


Reteta postata pe: 26 martie 2012

Ingrediente
160 gr faina, 200 gr zahar, 200 gr unt(margarina), 30 gr bicarbonat de amoniu, 100 gr afine deshidratate, 40 gr cacao, 4 oua, Aluatul de muffins nu trebuie lucrat foarte mult,nu se recomanda mixarea ingredientelor.Aluatul trebuie lasat la odihnit ,intre 10-20 minute,inainte de a fi pus in forme.Orice aluat lichid(ce nu trebuie framantat),care contine bicarbonat sau amoniac,are nevoie de timp ptr a produce gazul carbonic care ajuta la crestere in cuptor .Dupa ce se lasa la odihinit timpul necesar ,aluatul se amesteca cu o spatula si se pune in forme., Recomand untul si nu margarina din motive de sanatate.Margarina contine o cantitate de zer mai mare, decat untul,grasimea in combinatie cu zerul se arde mult mai repede la 170-180 grade,pe cand untul este mai gras si contine mai putin zer,ceea ce face ca aluatul sa fie mai umed si sa se usuce mult mai greu,asa evitam si substantele nocive care apar in urma arderii rapide .

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

2 voturi

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul, cu 10-15 minute inainte de coacere, la 170 grade.
Margarina trebuie trebuie sa fie moale,la temperatura camerei.
Cu o spatula amesteca zaharul si ouale,omogenizam.Punem margarina,amestecam , adaugam faina ,cacao ,bicarbonatul si afinele.Amestecam cu spatula pana se omogenizeaza.Lasam aluatul la odihnit 10-20 minute,de preferat in frigider .Scoatem aluatul,il amestecam in sens circular de 2-3 ori,punem aluat 2/3 din forme ptr a le lasa loc de crestere.
Se coc la 170 grade pentru 12 minute.Se scot imediat din cuptor pentru a nu se coace in continuare la cadura reziduala.
Daca nu cresc indeajuns ,inseamna ca nu am pus cantitatea necesara de bicarbonat ,ca am deschis cuptorul in timpul coacerii sau cuptorul nu a fost preincalzit.
Se pastreaza in recipiente inchise ermetic.
Timpul de preparare este de 40 minute.

Va doresc o zi plina de pofte dulci!
Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins de cacao cu afine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Fursecuri cu scortisoara si rodie

Fursecuri cu scortisoara si rodie

Micuta mea este mare amatoare de ...bucatarisit, dar si de mancat ceva bun la micul dejun ( din care

5 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Prajitura Regina Maria

Prajitura Regina Maria

Primul blat se face ca un pandispan obisnuit. Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile

28 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

2 voturi

Ingrediente

  • 160 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 200 gr unt(margarina)
  • 30 gr bicarbonat de amoniu
  • 100 gr afine deshidratate
  • 40 gr cacao
  • 4 oua
  • Aluatul de muffins nu trebuie lucrat foarte mult,nu se recomanda mixarea ingredientelor.Aluatul trebuie lasat la odihnit ,intre 10-20 minute,inainte de a fi pus in forme.Orice aluat lichid(ce nu trebuie framantat),care contine bicarbonat sau amoniac,are nevoie de timp ptr a produce gazul carbonic care ajuta la crestere in cuptor .Dupa ce se lasa la odihinit timpul necesar ,aluatul se amesteca cu o spatula si se pune in forme.
  • Recomand untul si nu margarina din motive de sanatate.Margarina contine o cantitate de zer mai mare
  • decat untul,grasimea in combinatie cu zerul se arde mult mai repede la 170-180 grade,pe cand untul este mai gras si contine mai putin zer,ceea ce face ca aluatul sa fie mai umed si sa se usuce mult mai greu,asa evitam si substantele nocive care apar in urma arderii rapide .

Raporteaza reteta

Retete
de Liana
Prajitura Battenberg

Prajitura Battenberg

Cuptorul trebuie preincalzit la 180 grade/mediu cu 20 minute inainte de a fi folosit,altfel aluatul

2 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Torturi
Gum Paste sau reteta bazica pentru modelaj in pasta de zahar

Gum Paste sau reteta bazica pentru modelaj in pasta de zahar

C.M.C. -sau Carboximeytil Celuloza,este o guma sintetica(rasina) care da elasticitate si corp , se

20 voturi    20 comentarii
1h 30 min
Torturi
Somon cu sos de smantana/Garnitura de orez cu ciuperci

Somon cu sos de smantana/Garnitura de orez cu ciuperci

Intai se prepara garnitura avand timpul de preparare mai mulng decat cel al somonului. Se taie ceapa,usturoiul

3 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Chec cu lamaie si iaurt