Se preincalzeste cuptorul, cu 10-15 minute inainte de coacere, la 170 grade.
Margarina trebuie trebuie sa fie moale,la temperatura camerei.
Cu o spatula amesteca zaharul si ouale,omogenizam.Punem margarina,amestecam , adaugam faina ,cacao ,bicarbonatul si afinele.Amestecam cu spatula pana se omogenizeaza.Lasam aluatul la odihnit 10-20 minute,de preferat in frigider .Scoatem aluatul,il amestecam in sens circular de 2-3 ori,punem aluat 2/3 din forme ptr a le lasa loc de crestere.
Se coc la 170 grade pentru 12 minute.Se scot imediat din cuptor pentru a nu se coace in continuare la cadura reziduala.
Daca nu cresc indeajuns ,inseamna ca nu am pus cantitatea necesara de bicarbonat ,ca am deschis cuptorul in timpul coacerii sau cuptorul nu a fost preincalzit.
Se pastreaza in recipiente inchise ermetic.
Timpul de preparare este de 40 minute.
Va doresc o zi plina de pofte dulci!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii