Muffins de cacao cu afine

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Muffins de cacao cu afine

Ingrediente

  • 160 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 200 gr unt(margarina)
  • 30 gr bicarbonat de amoniu
  • 100 gr afine deshidratate
  • 40 gr cacao
  • 4 oua
  • Aluatul de muffins nu trebuie lucrat foarte mult,nu se recomanda mixarea ingredientelor.Aluatul trebuie lasat la odihnit ,intre 10-20 minute,inainte de a fi pus in forme.Orice aluat lichid(ce nu trebuie framantat),care contine bicarbonat sau amoniac,are nevoie de timp ptr a produce gazul carbonic care ajuta la crestere in cuptor .Dupa ce se lasa la odihinit timpul necesar ,aluatul se amesteca cu o spatula si se pune in forme.
  • Recomand untul si nu margarina din motive de sanatate.Margarina contine o cantitate de zer mai mare
  • decat untul,grasimea in combinatie cu zerul se arde mult mai repede la 170-180 grade,pe cand untul este mai gras si contine mai putin zer,ceea ce face ca aluatul sa fie mai umed si sa se usuce mult mai greu,asa evitam si substantele nocive care apar in urma arderii rapide .

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul, cu 10-15 minute inainte de coacere, la 170 grade.

Margarina trebuie trebuie sa fie moale,la temperatura camerei.

Cu o spatula amesteca zaharul si ouale,omogenizam.Punem margarina,amestecam , adaugam faina ,cacao ,bicarbonatul si afinele.Amestecam cu spatula pana se omogenizeaza.Lasam aluatul la odihnit 10-20 minute,de preferat in frigider .Scoatem aluatul,il amestecam in sens circular de 2-3 ori,punem aluat 2/3 din forme ptr a le lasa loc de crestere.

Se coc la 170 grade pentru 12 minute.Se scot imediat din cuptor pentru a nu se coace in continuare la cadura reziduala.

Daca nu cresc indeajuns ,inseamna ca nu am pus cantitatea necesara de bicarbonat ,ca am deschis cuptorul in timpul coacerii sau cuptorul nu a fost preincalzit.

Se pastreaza in recipiente inchise ermetic.

Timpul de preparare este de 40 minute.

Va doresc o zi plina de pofte dulci!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise