autor:

adriana gherman

» » Dulciuri diverse

Muffins Manhattan

Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Statele Unite


    Reteta postata pe: 14 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
Specific:  

Statele Unite


Reteta postata pe: 14 noiembrie 2013

Ingrediente
Iată ce vă trebuie pentru 12 bucăţi:, Pentru aluatul sfărâmicios:, - 90 g făină, - 60 g zahăr, - 50 g unt moale, - 1/2 linguriţă scorţişoară, , Pentru muffins:, - 160 g făină, - 80 g zahăr, - 2 ouă, - 150 ml iaurt, - 35 ml ulei, - 1/2 linguriţă bicarbonat, - 1/2 linguriţă praf de copt, - un praf de sare, - 150 g afine

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

2 voturi

Mod de preparare

Mai întâi se prepară aluatul sfărâmicios amestecând cu degetele toate ingredientele până ce amestecul capătă o consistenţă nisipoasă. Se lasă deoparte şi se prepară aluatul pentru muffins. Intr-un vas se amestecă ingredientele uscate: făina, zahăr, sare, praful de copt şi bicarbonat. In alt vas se bat ouăle, se adaugă uleiul, se amestecă apoi se pune jumătate din ingredientele uscate. Se adaugă iaurtul apoi restul ingredientelor uscate. Se omogenizează rezultând un aluat moale. Tava de muffins se pregăteşte cu hârtii speciale şi în fiecare se pune câte o lingură de aluat. Se presară jumătate din cantitatea de afine apoi, peste ele, se pune restul de aluat. În fiecare formă se presară aluat sfărâmicios şi deasupra lui restul de afine. Tava se pune în cuptorul preâncălzit la 180 grade şi se lasă la copt 30 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins Manhattan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Amandine cu glazura de caramel

Amandine cu glazura de caramel

Crema: Eu am facut mai intai crema deoarece necesita timp de racire la frigider 2 ore. Intr-o craticioara

8 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Mafinim cu ciocolata si fragi

Mafinim cu ciocolata si fragi

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Intru-n vas se amesteca smintina cu oua unt si ulei.In alt

14 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

2 voturi

Ingrediente

  • Iată ce vă trebuie pentru 12 bucăţi:
  • Pentru aluatul sfărâmicios:
  • - 90 g făină
  • - 60 g zahăr
  • - 50 g unt moale
  • - 1/2 linguriţă scorţişoară
  • Pentru muffins:
  • - 160 g făină
  • - 80 g zahăr
  • - 2 ouă
  • - 150 ml iaurt
  • - 35 ml ulei
  • - 1/2 linguriţă bicarbonat
  • - 1/2 linguriţă praf de copt
  • - un praf de sare
  • - 150 g afine

Raporteaza reteta

Retete
de adriana gherman
Prajitura cu nuci si crema de cafea

Prajitura cu nuci si crema de cafea

Mod de preparare: Blat - Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Cand acestea se tin bine pe

17 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
PRAJITURA  "CADET"

PRAJITURA "CADET"

Preparare blat: Se freaca galbenusurile cu zahărul pana ce acestea işi dubleaza volumul. Se

8 voturi    8 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura " Inghetata falsa "

Prajitura " Inghetata falsa "

Mod de preparare: Pentru blat bateti spuma albusurile cu zaharul . Cand aceasta este intarita se

37 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Prajituri

valentina ionita (Chef de cuisine)

delicioase...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Fursecuri fragede cu fulgi de ovaz