autor:

adriana gherman

» » Dulciuri diverse

Muffins Manhattan

Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Statele Unite


    Reteta postata pe: 14 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
Specific:  

Statele Unite


Reteta postata pe: 14 noiembrie 2013

Ingrediente
Iată ce vă trebuie pentru 12 bucăţi:, Pentru aluatul sfărâmicios:, - 90 g făină, - 60 g zahăr, - 50 g unt moale, - 1/2 linguriţă scorţişoară, , Pentru muffins:, - 160 g făină, - 80 g zahăr, - 2 ouă, - 150 ml iaurt, - 35 ml ulei, - 1/2 linguriţă bicarbonat, - 1/2 linguriţă praf de copt, - un praf de sare, - 150 g afine

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

2 voturi

Mod de preparare

Mai întâi se prepară aluatul sfărâmicios amestecând cu degetele toate ingredientele până ce amestecul capătă o consistenţă nisipoasă. Se lasă deoparte şi se prepară aluatul pentru muffins. Intr-un vas se amestecă ingredientele uscate: făina, zahăr, sare, praful de copt şi bicarbonat. In alt vas se bat ouăle, se adaugă uleiul, se amestecă apoi se pune jumătate din ingredientele uscate. Se adaugă iaurtul apoi restul ingredientelor uscate. Se omogenizează rezultând un aluat moale. Tava de muffins se pregăteşte cu hârtii speciale şi în fiecare se pune câte o lingură de aluat. Se presară jumătate din cantitatea de afine apoi, peste ele, se pune restul de aluat. În fiecare formă se presară aluat sfărâmicios şi deasupra lui restul de afine. Tava se pune în cuptorul preâncălzit la 180 grade şi se lasă la copt 30 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins Manhattan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu mac

Prajitura cu mac

Blat: Albusurile se bat spuma tare si se pune pe rand zaharul. Apoi adaugam macul, nuca de cocos

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Cozonac briosa

Cozonac briosa

Se poate folosi la framantare si masina de paine. Pentru framantare manuala se procedeaza asa: in

11 voturi    5 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

2 voturi

Ingrediente

  • Iată ce vă trebuie pentru 12 bucăţi:
  • Pentru aluatul sfărâmicios:
  • - 90 g făină
  • - 60 g zahăr
  • - 50 g unt moale
  • - 1/2 linguriţă scorţişoară
  • Pentru muffins:
  • - 160 g făină
  • - 80 g zahăr
  • - 2 ouă
  • - 150 ml iaurt
  • - 35 ml ulei
  • - 1/2 linguriţă bicarbonat
  • - 1/2 linguriţă praf de copt
  • - un praf de sare
  • - 150 g afine

Raporteaza reteta

Retete
de adriana gherman
Prajitura cu nuci si crema de cafea

Prajitura cu nuci si crema de cafea

Mod de preparare: Blat - Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Cand acestea se tin bine pe

16 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
PRAJITURA  "CADET"

PRAJITURA "CADET"

Preparare blat: Se freaca galbenusurile cu zahărul pana ce acestea işi dubleaza volumul. Se

8 voturi    8 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura " Inghetata falsa "

Prajitura " Inghetata falsa "

Mod de preparare: Pentru blat bateti spuma albusurile cu zaharul . Cand aceasta este intarita se

37 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Prajituri

valentina ionita (Chef de cuisine)

delicioase...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tiramisu rețeta originală Tiramisu rețeta originală

Mod de preparare Tiramisu rețeta originală: Se prepara 500 ml cafea fara zahar si se lasa deoparte sa se raceasca. Se separa ouale

7 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tiramisu Tiramisu

Se face un sabayon din galbenus si zaharul pudra, dupa ce s-au batut se adauga mascarponele, apoi se adauga gelatina, care a fost temperata

1 vot    6 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Prajitura Mira cu cocos