autor:

marta gabriela abdelhafiz

» » Aperitive

Muhammara - specific pentru Siria si Liban

Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 aprilie 2009

Ingrediente
3 ardei (de preferat capia )copti si curatati de coaja si seminte, 1 ceapa alba tocata ,putin prajita (inabusita), 1/2 ceasca ulei de masline, 1/2 ceasca pesmet, 3/4 ceasca nuci tocate (sau macinate dar mai marisor), 1/2 lingura boia de ardei(cum doriti,iuie sau dulce)sau un ardei iute rosu tocat

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

0 voturi

Mod de preparare

In blender se pune pesmetul si 2 linguri de apa rece amestecind sa devina un piure (daca mai e nevoie mai adaugati apa).

Se adauga ardeii copti, ceapa si uleiul amestecind. Se adauga si nucile si boiaua de ardei si daca mai e nevoie ulei.

Trebuie sa arate ca o pasta potrivit de moale.

Se pune intr-un vas adinc alaturi servindu-se morcov si telina bastonase sau piine pita prajita si taiata.

Este bun si ca sos pentru kebab.
Daca ti-a placut reteta noastra "Muhammara - specific pentru Siria si Liban" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Cartofi In Crusta De Mustar

Cartofi In Crusta De Mustar

Se taie cartofii pe lung in felii mai groase si se pun la fiert in apa cu un praf de sare. Cand cartofii

9 voturi    4 comentarii
20 min
Aperitive
Salata de vinete cu leurda si maioneza

Salata de vinete cu leurda si maioneza

Vinetele se pun intr-o tava cu hartie de copt si se da la foc mediu pentru a se coace. Se intorc

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2009

    ok,la fel ca toate retetele .felicitari

Dificultate

Redusa

Timp

10 min

0 voturi

Ingrediente

  • 3 ardei (de preferat capia )copti si curatati de coaja si seminte
  • 1 ceapa alba tocata ,putin prajita (inabusita)
  • 1/2 ceasca ulei de masline
  • 1/2 ceasca pesmet
  • 3/4 ceasca nuci tocate (sau macinate dar mai marisor)
  • 1/2 lingura boia de ardei(cum doriti,iuie sau dulce)sau un ardei iute rosu tocat

Raporteaza reteta

Retete
de marta gabriela abdelhafiz
Pulpe de pui umplute

Pulpe de pui umplute

In fiecare bucata de pulpa se pune cite un"betisor"din fiecare (cascaval, ardei, telina, morcov).

7 voturi    14 comentarii
30 min
Fripturi
Pui pe cutie de bere

Pui pe cutie de bere

Intr-un vas se amesteca mirodeniile, usturoiul, zeama de lamiie si portocala (sau mandarina), sarea,

4 voturi    9 comentarii
40 min
Fripturi
costy1969

costy1969 (Chef de cuisine)

ok,la fel ca toate retetele .felicitari

Retete

din Aperitive

Rulouri de vinete pane Rulouri de vinete pane

Vanata se curata de coaja, apoi se feliaza pe lungimea vinetei cat se poate de subtire. Se presara cu sare si piper si se lasa sa se

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Gogosele aperitiv cu ciuperci