autor:

marta gabriela abdelhafiz

» » Aperitive

Muhammara - specific pentru Siria si Liban

Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 aprilie 2009

Ingrediente
3 ardei (de preferat capia )copti si curatati de coaja si seminte, 1 ceapa alba tocata ,putin prajita (inabusita), 1/2 ceasca ulei de masline, 1/2 ceasca pesmet, 3/4 ceasca nuci tocate (sau macinate dar mai marisor), 1/2 lingura boia de ardei(cum doriti,iuie sau dulce)sau un ardei iute rosu tocat

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

0 voturi

Mod de preparare

In blender se pune pesmetul si 2 linguri de apa rece amestecind sa devina un piure (daca mai e nevoie mai adaugati apa).

Se adauga ardeii copti, ceapa si uleiul amestecind. Se adauga si nucile si boiaua de ardei si daca mai e nevoie ulei.

Trebuie sa arate ca o pasta potrivit de moale.

Se pune intr-un vas adinc alaturi servindu-se morcov si telina bastonase sau piine pita prajita si taiata.

Este bun si ca sos pentru kebab.
Daca ti-a placut reteta noastra "Muhammara - specific pentru Siria si Liban" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Tartă cu spanac

Tartă cu spanac

1. Noi am pregătit aluatul folosind robotul de bucătărie,dar dacă nu aveţi se poate face şi

5 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Gogosele din cartofi pentru aperitiv

Gogosele din cartofi pentru aperitiv

Cartofii se curata de coaja,se taie cubulete si se fierb in apa rece cu putina sare.Dupa ce au fiert

28 voturi    20 comentarii
30 min
Aperitive
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2009

    ok,la fel ca toate retetele .felicitari

Dificultate

Redusa

Timp

10 min

0 voturi

Ingrediente

  • 3 ardei (de preferat capia )copti si curatati de coaja si seminte
  • 1 ceapa alba tocata ,putin prajita (inabusita)
  • 1/2 ceasca ulei de masline
  • 1/2 ceasca pesmet
  • 3/4 ceasca nuci tocate (sau macinate dar mai marisor)
  • 1/2 lingura boia de ardei(cum doriti,iuie sau dulce)sau un ardei iute rosu tocat

Raporteaza reteta

Retete
de marta gabriela abdelhafiz
Pulpe de pui umplute

Pulpe de pui umplute

In fiecare bucata de pulpa se pune cite un"betisor"din fiecare (cascaval, ardei, telina, morcov).

6 voturi    14 comentarii
30 min
Fripturi
Pui pe cutie de bere

Pui pe cutie de bere

Intr-un vas se amesteca mirodeniile, usturoiul, zeama de lamiie si portocala (sau mandarina), sarea,

4 voturi    9 comentarii
40 min
Fripturi
costy1969

costy1969 (Chef de cuisine)

ok,la fel ca toate retetele .felicitari

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Spanac gratinat