autor:

husni

» » Retete de post

Mujedera(specific arab)

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 24 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 24 ianuarie 2010

Ingrediente
-1 pahar de linte(maro), -2 pahare de "burghul""burghul" este griu fiert,uscat,zdrobitpe google,amanunte., Se poate folosi,cu rezultate bune,orezul normal(nu basmati,sau alte tipuri sofisticate)aici se foloseste,des,orezul,dar noua ne place cu "burghul", -camun(chimen turcesc) macinat, -2 cepe, -ulei de masline(cca 100 ml,sau dupa gust), -magi(delikat,vegeta...),sau numai sare

Dificultate: Redusa Timp: 2h

13 voturi

Mod de preparare

Lintea,curatata si spalata(neinmuiata),se fierbe cam 20 minute.In apa in care se fierbe se pune cca 1/4 lingurita de sare si 1/4 lingurita de camun.Dupa ce lintea e fiarta,se strecoara,dar apa in care a fiert,nu se arunca.
Burghulul,curatat si spalat(neinmuiat) se pune intr-o cratita cu putin ulei de masline.Dupa ce se prajeste f.putin,se pune peste ,lintea fiarta;se mesteca,se pune vegeta...,sau numai sare(dupa gust,dar nu uitati ca avem putina sare si-n apa in care a fiert lintea) si cca 1/2 lingurita camun.
Se pune,apoi,apa(infierbintata)in care a fiert lintea,se pune si apa (de la robinet,dar incalzita)in asa fel,incit lichidul sa acopere burghulul(amestecat cu lintea) cca 1,5 cm.Se mesteca,se potriveste de sare.Se acopera,se lasa sa fiarba cca25 minute,mestecind la fiecare 10-15 minute.
In timpul acesta,ceapa se taie pestisori si se prajeste in ulei de masline(cca 100 ml);se prajeste, sa fie maro(vezi poza).Cind burghulul si lintea sint fierte(si nu mai este lichid),jumatate din cantitatea de ceapa(prajita) si uleiul(tot),se pune peste;se amesteca totul;se mai lasa pe foc cca 2-3 minute;se pune pe un platou;se pune deasupra,restul de ceapa prajita.
Se serveste fierbinte,cu salata.
E o mincare f.rapida,buna de post.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mujedera(specific arab)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Paella cu fructe de mare

Paella cu fructe de mare

Punem intr-o cratita uleiul de masline , ceapa si usturoiul taiate marunt se pun sa se caleasca ,cand

53 voturi    24 comentarii
2h
Retete de post
CIORBA TIGANEASCA

CIORBA TIGANEASCA

Se curata toate legumele, se spala si se taie cubulete. In oala se pun la calit ceapa impreuna cu

2 voturi    3 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine):

    Mujedera Cameliei a iesit delicioasa. Eu am folosit orez simplu si Vegeta. Cand orezul a inceput sa fiarba am adaugat 7-8 catei de usturoi intregi, care ii dau un plus de aroma. Am servit-o cu salata araba mixta si iaurt natural. Felicitari pentru reteta!

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • LUBITA

    LUBITA (Chef de cuisine) , 03 august 2014

    Cami,multumesc;o voi incerca si eu pentru ca-mi place bulgurul si-mi aminteste de retetele pe care le facea mama!pup!!

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2012

    Am salvat reteta, ma tenteaza.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

    Super !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      Cred ca e o bunatate !

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

      Asa a iesit mujedera mea cu orez.Eu pun si 7-8 catei de usturoi la fiert cu orezul; ii dau un plus de aroma.

    • Fara foto

      husni , 14 februarie 2010

      Multumesc ! Are f multa dreptateMihaela;e o mincare buna,satioasa; am incercat sa scriu reteta cu detalii,sa fiu inteleasa,fiind o mincare arabeasca.Si asa,cum spune Mihaela,se poate si cu orez.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      Delicios si prezentare de nota 10! Dragi prietene de pe gustos.ro, este o reteta foarte gustoasa, satioasa si foarte buna pentru post. Eu o fac cu orez. Mihaela

    • emadina

      emadina (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      stiam de mult reteta asta dar n-am facut-o pana acum...pt ca n-am mai gasit grau tocat...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      Imi place tare mult lintea...Felicitari pentru reteta...

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2010

      Pun o poza cu cele 2 tipuri de linte,pe care le folosesc . Lintea maro se foloseste pt.mujedera si lintea portocalie,o folosesc pt.Supa crema de linte(in retetele mele,are nr 20)

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2010

      Interesant. Am sa incerc si eu in post, dar fara delikat

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2010

      PFAI de mine ,arata superrr

    • Fara foto

      franceza (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2010

      n-ar merge in loc de grau cus-cus?linte galbena sau maron?cea maron fierbe mai repede,cea galbena e mai gustoasa

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

13 voturi

Ingrediente

  • -1 pahar de linte(maro)
  • -2 pahare de "burghul""burghul" este griu fiert,uscat,zdrobitpe google,amanunte.
  • Se poate folosi,cu rezultate bune,orezul normal(nu basmati,sau alte tipuri sofisticate)aici se foloseste,des,orezul,dar noua ne place cu "burghul"
  • -camun(chimen turcesc) macinat
  • -2 cepe
  • -ulei de masline(cca 100 ml,sau dupa gust)
  • -magi(delikat,vegeta...),sau numai sare

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

LUBITA (Chef de cuisine)

Cami,multumesc;o voi incerca si eu pentru ca-mi place bulgurul si-mi aminteste de retetele pe care le facea mama!pup!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Salam de biscuiţi reţetă Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă Biscuitii se rup bucati potrivite,dupa care se stropesc cu lapte la temperatura camerei,se amesteca usor

136 voturi    27 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Salam de biscuiţi reţetă cu rahat Salam de biscuiţi reţetă cu rahat

Salam de biscuiţi reţetă cu rahat Mai intai rupem biscuitii bucatele. Rahatul il taiem cubulete mici pe care il tavalim prin zahar

88 voturi    7 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Negresa de post - Delicioasa !!!