autor:

susu

» » Aperitive

Musaca de carne cu dovlecei si vinete

Autor: susu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: susu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 noiembrie 2014

Ingrediente
Compozitia e minunata si merge si la o musaca cu cartofi, , 2 vinete potrivite, 2 dovlecei mai mari, 500 gr carne tocata porc si vita, 1 ceapa rosie mare, 1 morcov mic, 3 catei mari de usturoi, busuioc proaspat sau uscat, ulei de masline, 4 rosii mari, 2-3 linguri pasta concentrata de tomate, 1 cana mare de vin rosu sec, condimente: sare, piper alb, nucsoara, oregano, scortisoara, dafin, cimbru, boia, curry, turmeric, coriandru, 200 gr branza rasa, mozzarela sau cascaval

Dificultate: Redusa Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

Dovleceii si vinetele necuratate de coaja se presara cu putina sare si condimente si se lasa acoperite cu o greutate sa se scurga de zeama. Se scurg dupa care se trag putin in tigaie sa se inmoaie, se pot pune si pe gratar. Calim usturoiul zdrobit cu lama unui cutin impreuna cu dafin si coriandru. Adaugam ceapa tocata marunt si dupa ce am calit-o bine continuam cu morcovul si apoi carnea. Adaugam piper, cimbru si busuioc. Urmeaza rosiile mixate si dupa 5 minute punem vinul. Potrivim de sare, boia si curry. Adaugam restul de condimente dupa gust, bulionul si lasam sa scada bine. Asezam intr-o tava: un rand dovlecei, 1/2 din carne, branza, vinete, restul de carne, dovlecei si iar branza. Acoperim cu folie si dam 60 min la 200 de grade. Dupa 30 de minute inlaturam folia si lasam sa se rumeneasca frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de carne cu dovlecei si vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Rulouri cu branza si sunca

Rulouri cu branza si sunca

Lasam aluatul de foietaj la dezghetat , la temperatura camerei, de seara pina dimineata. Intindem

4 voturi    7 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    bizgan dorina , 01 octombrie 2015

    Foarte atragator ....de bun

Dificultate

Redusa

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • Compozitia e minunata si merge si la o musaca cu cartofi
  • 2 vinete potrivite
  • 2 dovlecei mai mari
  • 500 gr carne tocata porc si vita
  • 1 ceapa rosie mare
  • 1 morcov mic
  • 3 catei mari de usturoi
  • busuioc proaspat sau uscat
  • ulei de masline
  • 4 rosii mari
  • 2-3 linguri pasta concentrata de tomate
  • 1 cana mare de vin rosu sec
  • condimente: sare
  • piper alb
  • nucsoara
  • oregano
  • scortisoara
  • dafin
  • cimbru
  • boia
  • curry
  • turmeric
  • coriandru
  • 200 gr branza rasa
  • mozzarela sau cascaval

Raporteaza reteta

Retete
de susu
Salata Greceasca susu

Salata Greceasca susu

Se spala rosiile, se usuca si se taie in patru; Se curata de coaja castravetele si se taie cubulete;

6 voturi    1 comentariu
30 min
Salate de legume
Salata de orez cu legume si creveti

Salata de orez cu legume si creveti

Se pun la fiert 2 pahare de apa ( acelasi pahar cu care s-a masurat orezul) un praf de sare, si un

13 voturi    1 comentariu
1h
Salate reci
Salata indragostitilor

Salata indragostitilor

Taiati fructul de avocado in doua jumatati Curatati coaja si scoateti samburele Cu o lingura,

1 vot    0 comentarii
40 min
Salate reci
Fara foto

bizgan dorina

Foarte atragator ....de bun

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Cordon bleu