autor:

Fara foto

» » Aperitive

Musaca de cartofi a la Craiova

Autor: bianca papuc (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 06 februarie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bianca papuc (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 06 februarie 2008

Ingrediente
2 kg.cartofi,1kg carne porc tocata,300 gr.smintina,4 oua,sare ,piper,3 cepe mari,1 cutiuta de pasta de rosii sau sos de rosii,3lg.ulei.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

24 voturi

Mod de preparare

Se curata cartofii si se taie rondele, dupa care se calesc. Se tin pe foc intr-atit incit sa se aureasca nu sa se prajeasca. Se taie ceapa marunt dar nu foarte si se pune la calit. Dupa ce s-a calit se adauga sosul de rosii si se lasa si el sa fiarba cca 10 minute. Se da jos ceapa de pe foc si se adauga carnea, piperul, un vf.sare si vegeta dupa gust. Se aseaza intr-o tava dreptunghiulara un rind de cartofi, unul de carne, unul de cartofi, unul de carne si ultimul rind de cartofi. Separat bati ouale intregi cu mixerul si adaugi smintina, apoi torni totul in tava. Dai la cuptor la foc mediu pentru cca 40 min. Se serveste cu acrituri. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi a la Craiova" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Briose cu ton si varza de bruxelles

Briose cu ton si varza de bruxelles

Punem la fiert in apa cu sare si putin ulei varza de bruxelles.Fierbem circa 7-8 min dupa care scoatem

2 voturi    2 comentarii
40 min
Aperitive
Faole pastai cu maioneza

Faole pastai cu maioneza

Se fierb pastaile in apa cu sare. Intre timp se prepara maioneza dintr-un ou crud si unul fiert.

7 voturi    5 comentarii
30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

24 voturi

Ingrediente

  • 2 kg.cartofi,1kg carne porc tocata,300 gr.smintina,4 oua,sare ,piper,3 cepe mari,1 cutiuta de pasta de rosii sau sos de rosii,3lg.ulei.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Pachetele in foi de orez cu legume si carne