Musaca de cartofi a la Craiova

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg.cartofi
  • 1kg carne porc tocata
  • 300 gr.smintina
  • 4 oua
  • sare
  • piper
  • 3 cepe mari
  • 1 cutiuta de pasta de rosii sau sos de rosii
  • 3lg.ulei.

Mod de preparare

Se curata cartofii si se taie rondele, dupa care se calesc. Se tin pe foc intr-atit incit sa se aureasca nu sa se prajeasca. Se taie ceapa marunt dar nu foarte si se pune la calit. Dupa ce s-a calit se adauga sosul de rosii si se lasa si el sa fiarba cca 10 minute. Se da jos ceapa de pe foc si se adauga carnea, piperul, un vf.sare si vegeta dupa gust. Se aseaza intr-o tava dreptunghiulara un rind de cartofi, unul de carne, unul de cartofi, unul de carne si ultimul rind de cartofi. Separat bati ouale intregi cu mixerul si adaugi smintina, apoi torni totul in tava. Dai la cuptor la foc mediu pentru cca 40 min. Se serveste cu acrituri. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Supa de ceapa

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa
Ostropel de pui

Ostropel de pui

Ostropel de pui
Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise