autor:

Loredana

» » Aperitive

Musaca de roşii la cuptor

Autor: Loredana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Loredana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 august 2010

Ingrediente
3 dovlecei, 3-4 roşii, 150g măsline negre, 150g kaizer, 4-5 căţei de usturoi, ierburi aromate sau cimbru, frunze de busuioc, 2 linguriţe de zahăr, 2-3 linguri ulei, 100g caşcaval ras, sare, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 5 min

1 vot

Mod de preparare

1 Se spală bine dovleceii şi roşiile, se taie felii subţiri şi se aşează într-o tavă, pe vertical, alternînd o felie de dovlecel cu una de roşie, pînă se epuizează toate feliile. Din loc în loc, se pun felii de kaizer. 2 Se adaugă măsline, cu sau fără sîmburi, căţeii de usturoi feliaţi, se presară ierburi aromate sau cimbru, frunze de busuioc tocate mărunt, zahărul, sare şi piper, după gust. Se stropesc cu ulei, se presară printre cu caşcaval ras şi se introduc la cuptor pentru circa 25 de minute. Dacă este nevoie, se mai adaugă puţină supă de legume. Se stropesc din cînd in cînd cu sosul din tavă, pînă cind legumele sunt bine pătrunse şi rumenite frumos deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de roşii la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Tartelette cu ciuperci

Tartelette cu ciuperci

Faina se framanta bine cu untul moale si praful de sare pana cand aluatul se desprinde de pe maini. Impachetam

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Ciuperci cu maioneza

Ciuperci cu maioneza

Ciupercile se spala si se pun la fiert in apa clocotita cu putina sare pt 10 sau 15 minute. Dupa

11 voturi    22 comentarii
30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 5 min

1 vot

Ingrediente

  • 3 dovlecei
  • 3-4 roşii
  • 150g măsline negre
  • 150g kaizer
  • 4-5 căţei de usturoi
  • ierburi aromate sau cimbru
  • frunze de busuioc
  • 2 linguriţe de zahăr
  • 2-3 linguri ulei
  • 100g caşcaval ras
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Pimientos del Pais (Ardei prajiti dulci)