autor:

irina morari

» » Prajituri

Napoleon

Autor: irina morari (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: irina morari (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 aprilie 2009

Ingrediente
Aluat: 2 cani faina, 1 margarina, 1 cutiuta mica (150gr), smantana., , Crema: 2 oua, 1kg lapte, 1,5 pahar zahar, zahar vanilat, 4 linguri faina.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Pentru aluat se pune faina pe masa, margarina care a fost scoasa din timp si sa inmuiat un pic taiata cubulete si smantana. Se framanta si se fac 7-8 foi subtiri.

Pentru crema: punem laptele aproape tot la foc, batem ouale cu zaharul si faina, adaugam un pic din lapte, cine doreste se poate adauga coaja si zeama de la o lamaie, se adauga tot la lapte si amestecam continuu pana ce se face o crema mai grosuta.

Se da de pe foc si lasam sa se raceasca si umplem foile.

E foarte buna, eu o fac des, copiilor mei le place mult. Scuzati ca am uitat sa scriu, una din foi se sfarma marunt si se adauga la crema si apoi se umplu foile. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Napoleon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Eclere

Eclere

Aluat de ecler: Se pune uleiul, apa si sarea la fiert, cand da in clocot (nu inainte si nici sa

10 voturi    10 comentarii
2h
Prajituri
ECLERE CU CIOCOLATA

ECLERE CU CIOCOLATA

Se pune in cratita untul,laptele,un praf de sare,zaharul,se aseaza pe foc mic si cand incepe sa clocoteasca

52 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2010

    Acum te-am descoperit! Si prajiturile tale! Foarte buna prajitura!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Aluat: 2 cani faina
  • 1 margarina
  • 1 cutiuta mica (150gr)
  • smantana.
  • Crema: 2 oua
  • 1kg lapte
  • 1,5 pahar zahar
  • zahar vanilat
  • 4 linguri faina.

Raporteaza reteta

Retete
de irina morari
Pastida (placinta cu ciuperci)

Pastida (placinta cu ciuperci)

Ceapa taiata solzisori o calim impreuna cu ciupercile tocate nu foarte marunt si mazarea cu morcovi.

5 voturi    5 comentarii
40 min
Aperitive
Aripioare crocante

Aripioare crocante

Facem o marinata. Batem ouale cu sarea si piperul, adaugam praful de chilli sau sosul,laptele si

1 vot    2 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Spaghete chinezesti

Spaghete chinezesti

Legumele sunt feliate foarte subtire. Intr-o tigaie mai intinsa, cu putin ulei calim legumele la

5 voturi    2 comentarii
50h
Aperitive
mariana scarlat

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Acum te-am descoperit! Si prajiturile tale! Foarte buna prajitura!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Ciuperci zburatoare - Briose