autor:

cheche

» » Dulciuri diverse

Napolitana cu crema de cacao(de post)

Autor: cheche (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cheche (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 martie 2010

Ingrediente
un pachet foi de napolitana, un pachet de margarina, o cana de zahar, o cana de apa, 2 linguri de cacao

Dificultate: Redusa Timp: 1h

15 voturi

Mod de preparare

Intr-o oala se pune apa cu zaharul si se lasa pe foc pana se topeste zaharul si se formeaza un fel de sirop.
Apoi se pune pachetul de margarina si se lasa sa se topeasca.
Siropul trebuie sa isi schimbe culoarea intr-un galben lucios.
Apoi se pune cacao si se amesteca cu grija deoarece are tendinta sa se umfle.
Se mai lasa putin pe foc,dupa care se lasa sa se raceasca,dar nu de tot pt ca nu se va mai putea intinde.
Pe un platou se pune o foaie de napolitana,se intinde crema(putin calduta),se pune o alta foaie,iar crema si tot asa pana se termina foile si crema.
Daca va mai ramane crema,cum mi-a ramas mie puteti arunca in cercuri crema pe ultima foaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitana cu crema de cacao(de post)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Prunele se spala si se scot samburii. Se fierb cartofii cu coaja, se curata, se lasa sa se raceasca

9 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Bilute cu nuca de cocos si ciocolata

Bilute cu nuca de cocos si ciocolata

Intr-un vas amestecati nuca de cocos cu cacao si zaharul farin; Topiti untul fara al incalzii prea

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Ionel_Elena

    Ionel_Elena (Bucatar sef):

    Tie ti-a iesit? cum se poate sa pun o cana de apa in compozitia asta si totusi sa fie crema si nu apa colorata? Am respectat tot ce ai zis si nu a iesit decat o apa cu gust de cacao colorata. nu se poate intinde pe foaie de napolitana asa ceva. Eu am mai facut o reteta cu oua insa si fara am si a iesit foarte buna. Te rog, daca nu esti capabila sa faci o crema, nu o fa. Nu posta asa ceva. Nu toti suntem facuti sa inventam retete. Mi-am irosit timpul, banii si nervii din cauza ta.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ana , 21 februarie 2018

    Daca se raceste se intareste margarina? Nu trebuie si ceva faina,o lingura,doua,la fiert siropul cu cacao?

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 martie 2010

    Un deliciu...

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 30 martie 2010

    Arata foarte bine!!!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • un pachet foi de napolitana
  • un pachet de margarina
  • o cana de zahar
  • o cana de apa
  • 2 linguri de cacao

Raporteaza reteta

Retete
de cheche
Tort cu iaurt de fructe

Tort cu iaurt de fructe

Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile, apoi faina in ploaie. Compozitia se toarna

3 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort de lamaie

Tort de lamaie

Albusurile se bat spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile,faina si coaja rasa de lamaie.Compozitia

5 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Torturi
Paste bolognese

Paste bolognese

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-o tigaie se incinge putin ulei

24 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

Ana

Daca se raceste se intareste margarina? Nu trebuie si ceva faina,o lingura,doua,la fiert siropul cu cacao?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Batoane cu fulgi de orez