autor:

cheche

» » Dulciuri diverse

Napolitana cu crema de cacao(de post)

Autor: cheche (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cheche (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 martie 2010

Ingrediente
un pachet foi de napolitana, un pachet de margarina, o cana de zahar, o cana de apa, 2 linguri de cacao

Dificultate: Redusa Timp: 1h

15 voturi

Mod de preparare

Intr-o oala se pune apa cu zaharul si se lasa pe foc pana se topeste zaharul si se formeaza un fel de sirop.
Apoi se pune pachetul de margarina si se lasa sa se topeasca.
Siropul trebuie sa isi schimbe culoarea intr-un galben lucios.
Apoi se pune cacao si se amesteca cu grija deoarece are tendinta sa se umfle.
Se mai lasa putin pe foc,dupa care se lasa sa se raceasca,dar nu de tot pt ca nu se va mai putea intinde.
Pe un platou se pune o foaie de napolitana,se intinde crema(putin calduta),se pune o alta foaie,iar crema si tot asa pana se termina foile si crema.
Daca va mai ramane crema,cum mi-a ramas mie puteti arunca in cercuri crema pe ultima foaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitana cu crema de cacao(de post)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Banana Coapta

Banana Coapta

Bananele se curata de coaja pe o laterala, se toarna rom pe fiecare banana si se pun intr-o tava

16 voturi    5 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Cozonac presarat cu mac

Cozonac presarat cu mac

Dizolvam drojdia cu apa,zahar si faina, lasam maiaua la cald sa-si dubleze volumul. Intre timp

18 voturi    4 comentarii
3h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Ionel_Elena

    Ionel_Elena (Bucatar sef):

    Tie ti-a iesit? cum se poate sa pun o cana de apa in compozitia asta si totusi sa fie crema si nu apa colorata? Am respectat tot ce ai zis si nu a iesit decat o apa cu gust de cacao colorata. nu se poate intinde pe foaie de napolitana asa ceva. Eu am mai facut o reteta cu oua insa si fara am si a iesit foarte buna. Te rog, daca nu esti capabila sa faci o crema, nu o fa. Nu posta asa ceva. Nu toti suntem facuti sa inventam retete. Mi-am irosit timpul, banii si nervii din cauza ta.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 martie 2010

    Un deliciu...

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 30 martie 2010

    Arata foarte bine!!!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • un pachet foi de napolitana
  • un pachet de margarina
  • o cana de zahar
  • o cana de apa
  • 2 linguri de cacao

Raporteaza reteta

Retete
de cheche
Tort cu iaurt de fructe

Tort cu iaurt de fructe

Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile, apoi faina in ploaie. Compozitia se toarna

3 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort de lamaie

Tort de lamaie

Albusurile se bat spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile,faina si coaja rasa de lamaie.Compozitia

5 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Torturi
Paste bolognese

Paste bolognese

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-o tigaie se incinge putin ulei

24 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

valentina ionita (Chef de cuisine)

Un deliciu...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Clafoutis cu cacao, visine si capsune