autor:

Adriana K.D.

» » Dulciuri diverse

Napolitane cu crema caramel

Autor: Adriana K.D. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adriana K.D. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 octombrie 2010

Ingrediente
1 pachet de foi de napolitane din comert, 450 g zahar, 5 oua, 250 g margarina, 250 g biscuiti macinatii/200g nuca/alune nesarate

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

10 voturi

Mod de preparare

250g de zahar se caramelizeaza apoi separat se bat 5 oua cu 200g zahar si se amesteca cu zaharul caramelizat.
Apoi se adauga 250 g margarina si se fierbe incet pana se ingroasa.Se adauga 250g biscuiti macinati/ 200g nuca macinata/ alune nesarate.
Dupa ce se raceste se pune intre foi.
Foile unse se pun la frigider presate cu greutate pana ziua urmatoare cand se poate servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitane cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Napolitane cu crema caramel si nuca ! Pe gustul tuturor !

Napolitane cu crema caramel si nuca ! Pe gustul tuturor !

300 de grame de zahar se caramelizeaza. Cand capata o culoare maroniu-roscat se ia de pe foc si se

40 voturi    5 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Napolitane umplute cu crema de caramel cu nuca

Napolitane umplute cu crema de caramel cu nuca

Nuca se taie marunt. Se fierb pe baie de aburi ouale, margarina si 250 g zahar pana se ingroasa;

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Liliana Paiu , 26 noiembrie 2015

    Fff bune.am facut si eu reteta .yam yam

  • Fara foto

    Angelia Copandean-slovschi , 09 august 2015

    fără biscuiți

  • Fara foto

    Milita Apostolovici , 09 august 2015

    Multumesc pentru reteta.

    • Fara foto

      Ana Beloiu , 30 martie 2014

      cautam de mult reteta

    • Fara foto

      Aura Alexie , 01 decembrie 2013

      De cand nu am mai mancat !

    • Ita_Ciorecan Seracovan

      Ita_Ciorecan Seracovan (Maestru bucatar) , 30 noiembrie 2013

      STIAM DE MULT RETETA,INSA FARA BISCUITI...MI SE PARE MAI INTERESANT ASA...MAI GUSTOS...AM SA INCERC...

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2013

      Mmmmm ce bunatate.Am si eu un pachet cu foi de napolitana,uite ca le-am gasit intrebuintare.O idee minunata.

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2013

      Un dulce bun bun!!!!

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2013

      Multumesc, pentru varianta delicioasa !

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

      Mersi!:)

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2010

      Foarte fine; felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

10 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet de foi de napolitane din comert
  • 450 g zahar
  • 5 oua
  • 250 g margarina
  • 250 g biscuiti macinatii/200g nuca/alune nesarate

Raporteaza reteta

Retete
de Adriana K.D.
Prajitura cu cafea

Prajitura cu cafea

Pregatesti asa: Se freaca bine galbenusurile cu zahar pana se topeste; apoi se adauga 10 linguri

11 voturi    1 comentariu
40 min
Prajituri
Salata de peste

Salata de peste

Scurgi pestele de ulei si il maruntesti cu furculita. Tai rosiile cuburi mici, cartofii si ouale

2 voturi    2 comentarii
40 min
Salate cu peste
Paste la tava

Paste la tava

Pui la fiert pastele intr-o cratita cu putina sare; cand sunt fierte, le clatesti cu apa rece si

22 voturi    12 comentarii
45 min
Paste si pizza

Ita_Ciorecan Seracovan (Maestru bucatar)

STIAM DE MULT RETETA,INSA FARA BISCUITI...MI SE PARE MAI INTERESANT ASA...MAI GUSTOS...AM SA INCERC...

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Crema de Vanilie cu Frisca Crema de Vanilie cu Frisca

Se freaca galbenusurile cu 100 g zahar, se dilueaza cu lapte, apoi se pune pe bain-marie si se bate continuu pana se ingroasa. Se ia

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Cornuri bicolore Cornuri bicolore

Preparare: Din lapte, drojdie, 50 gr zahar si 4 lg de faina, am facut o maia pe care am lasat-o sa creasca, apoi am adaugat ouale batute

22 voturi    6 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Desert cu banane si cafea