autor:

Alice Ciobanu

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun

Nastureii lui Mos Craciun

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 decembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 decembrie 2011

Ingrediente
1 cana si jumate de faina proaspat cernuta, o jumatate de cana de zahar brun, 1/2 pachet unt, un praf de sare, 2 galbenusuri, 1/2 plic praf de copt, 1/2 lingurita scortisoara, 1/2 lingurita ghimbir pudra

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Amestecam intr-un bol curat faina cu zaharul cu praful de copt, scortisoara si ghimbirul pudra. Peste toate adaugam untul topit pe jumatate. Amestecam totul pana obtinem o masa sfaramicioasa. apoi punem si cele doua galbenusuri si ametsecam continuu, cu mana, pana obtinem un aluat ca o plastilina (daca mai e nevoie de putintica faina, in functie de tipul de faian pe care il folositi e posibil sa mai fie putin nevoie, chiar de e faina "00"). Lasati apoi aluatul sa isi traga sufletul vre'o juma' de ora, la rece, ca doar deh! vine Craciunul

Dupa care scoateti aluatul de la rece si mai framantati-l putin pentru a-si recapata elasticitatea. Apoi pe masa infainata intindeti cu sucitorul aluatul.

Asa, deci dupa ce intindeti incetisor incepeti a taia nastureii. Pentru aceasta folositi doua forme rotunde, una mai maricica si una mai micuta decat prima pentru un contur interior. Asta pentru a da forma de nasture. Cu ajutorul unui pai formeaza patru gaurele, ca doar trebuie cusuti la haina lui Mos Craciun.

Puneti-i apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la foc mediu, in cuptorul preincalzit, pentru 15 minute, maxim 20 in functie de cuptor. La al meu, batrancios si pe gaz de la un mare alb ce incepe cu Z, coace rau de tot, astfel ca in 15 min fura gata! Si toata casa plina de arome... exact ca de craciun, doar ca fara zapada :( ...dar cu scortisoara aromata, ghimbir inmiresmat...
Daca ti-a placut reteta noastra "Nastureii lui Mos Craciun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu mere kiki

Prajitura cu mere kiki

Merele se curata de coaja, se rad pe razatoare si se pun la fiert cu 550 ml apa intr-o cratita. Separat

2 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Placinta cu mere traditionala

Placinta cu mere traditionala

Aluatul 1. Amesteca faina cu sarea si praful de copt.Adauga untul/margarina si amesteca pana ce

25 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Iulia

    Iulia (Chef de cuisine):

    Delicioşi! Am pus doar scorţisoară şi am adăugat coajă de portocală.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • LALY

    LALY (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2014

    Ce dragalasi sunt si cu siguranta foarte buni.

  • Fara foto

    Cornelia Corbeanu , 24 decembrie 2013

    Foarte buni.

  • Fara foto

    COMY.M. (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2013

    draguti

    • Mathe_Karoly

      Mathe_Karoly (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2013

      felicitari, imim place, like

    • Fara foto

      Karoly Mathe , 30 noiembrie 2013

      imi place, like&share, particip.

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2011

      f dragut

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 1 cana si jumate de faina proaspat cernuta
  • o jumatate de cana de zahar brun
  • 1/2 pachet unt
  • un praf de sare
  • 2 galbenusuri
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita ghimbir pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne

LALY (Chef de cuisine)

Ce dragalasi sunt si cu siguranta foarte buni.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu menta