autor:

autor

» » Prajituri

Negresa

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
200 gr. margarina, 250 gr. zahar, 4 linguri de cacao, 5 galbenusuri, 10 linguri de lapte (care se adauga treptat), 200 gr. faina, 1 pachet praf de copt si un virf de lingurita cu amoniac (sau 2 pachete de praf de copt) 5 albusuri, 250 gr. zahar pudra 200 gr. zahar pudra glazura: 200 gr.zahar pudra, 5 linguri de lapte, 2 linguri de cacao, 25 gr. margarina, nuci sau alune

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

29 voturi

Mod de preparare

Margarina se amesteca cu zaharul, cacaoa, galbenusurile, laptele, faina. Se adauga praful de copt si amoniacul. Toata compozitia se pune intr-o tava unsa cu unt si se pune la copt 10-15 minute. Separat, se bat albusurile spuma cu 250 gr. zahar pudra si se pune peste blatul cald si se lasa inca 2-3 minute la cuptor. Glazura: se amesteca toate ingredientele, se face glazura si se pun peste blat.
Se serveste rece
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Alaska cu negresa

Prajitura Alaska cu negresa

Intr-o cratita se topeste ciocolata si grasimea vegetala,se ia de pe foc.Se adauga zaharul,ouale,unul

7 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Inghetate
Negresa cu glazura de ciocolata

Negresa cu glazura de ciocolata

Laptele,zahărul şi cacao se pun într-o cratiţă pe foc şi se fierb, amestecând mereu, până

87 voturi    27 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2009

    Parca prea mult zahar!

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

29 voturi

Ingrediente

  • 200 gr. margarina
  • 250 gr. zahar
  • 4 linguri de cacao
  • 5 galbenusuri
  • 10 linguri de lapte (care se adauga treptat)
  • 200 gr. faina
  • 1 pachet praf de copt si un virf de lingurita cu amoniac (sau 2 pachete de praf de copt) 5 albusuri
  • 250 gr. zahar pudra 200 gr. zahar pudra glazura: 200 gr.zahar pudra
  • 5 linguri de lapte
  • 2 linguri de cacao
  • 25 gr. margarina
  • nuci sau alune

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

104 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
mariana scarlat

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Parca prea mult zahar!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Muffins pufoase cu mere