autor:

husni

» » Prajituri

Negresa

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 octombrie 2009

Ingrediente
-cca 190 ml lapte, -200 g unt, -500 g zahar (eu pun cca 400-450), -2 linguri cacao, -4 oua, -cca 80 g nuci macinate si cca 20 g nuci taiate (eu am pus 20 g migdale), -200 g faina, -1 lingurita praf de copt (cernut cu faina), -vanilie, -50 g cacao, -putina esenta de rom pentru glazura

Dificultate: Medie Timp: 2h

9 voturi

Mod de preparare

Zaharul, untul, laptele si cele 2 linguri de cacao se topesc la foc mic, pina dau in clocot. Din aceasta compozitie, se se pun de-o parte 15 linguri.

In restul, dupa ce e rece, se pun 4 galbenusuri, unul cite unul, amestecind tot timpul, niste vanilie (pentru mirosul galbenusurilor), se adauga apoi faina si praful de copt, nucile. Eu pun acum o lingurita de zeama de lamiie (pentru praful de copt), dar nu e ceva foarte important. Se omogenizeaza, se pun cele 4 albusuri batute spuma.

Compozitia se pune intr-o tava unsa (unt, margarina) si tapetata cu faina, sau hirtie de copt. Se coace la foc mediu (in cuptorul incalzit inainte), cca 45 minute.

Cele 15 linguri (crema, cred ca pot sa-i spun), pastrate, se pun pe foc, se adauga 50 g cacao (neaparat cernuta). Asta e glazura. Daca vi se pare prea groasa, puneti putina apa. Se da totul in 2-3 clocote.

Aceasta glazura se toarna (fierbinte), peste prajitura, imediat ce a fost scoasa din cuptor (deci, tot fierbinte). Se intinde apoi, prajitura se lasa sa se raceasca.

Rece, se taie, se orneaza dupa gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Negresa specială

Negresa specială

Încingem cuptorul la 180 grade C. Ungem o tavă de 32x24 cm cu unt. Cernem într-un castron făina

24 voturi    6 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Negresa cu frisca

Negresa cu frisca

Se freaca bine untul cu zaharul pana devine ca o spuma.Se adauga cate un galbenus si se freaca bine

120 voturi    22 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    Arata foarte bine!

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    Cami, foarte bine arata prajiturica ta ............ai ornat-o foarte frumos.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    Minunat arata negresa ta Camelia ! Felicitari...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

      Absolut superba negresa.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      Felicitari din toate punctele de vedere!!! Aspect, prezentare...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      Foarte detaliat ai explicat cum se face! Felicitări şi pentru prăjitura şi pentru expunere.

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      Arata minunat!Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      Hmm,ce bunatate...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      Buna reteta.Felicitari pentru prezentare.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

9 voturi

Ingrediente

  • -cca 190 ml lapte
  • -200 g unt
  • -500 g zahar (eu pun cca 400-450)
  • -2 linguri cacao
  • -4 oua
  • -cca 80 g nuci macinate si cca 20 g nuci taiate (eu am pus 20 g migdale)
  • -200 g faina
  • -1 lingurita praf de copt (cernut cu faina)
  • -vanilie
  • -50 g cacao
  • -putina esenta de rom pentru glazura

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

mihaela cecilia (Chef de cuisine)

Arata foarte bine!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
prajitura Stup de albine