Negresa

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Negresa

Ingrediente

  • -cca 190 ml lapte
  • -200 g unt
  • -500 g zahar (eu pun cca 400-450)
  • -2 linguri cacao
  • -4 oua
  • -cca 80 g nuci macinate si cca 20 g nuci taiate (eu am pus 20 g migdale)
  • -200 g faina
  • -1 lingurita praf de copt (cernut cu faina)
  • -vanilie
  • -50 g cacao
  • -putina esenta de rom pentru glazura

Mod de preparare

Zaharul, untul, laptele si cele 2 linguri de cacao se topesc la foc mic, pina dau in clocot. Din aceasta compozitie, se se pun de-o parte 15 linguri.

In restul, dupa ce e rece, se pun 4 galbenusuri, unul cite unul, amestecind tot timpul, niste vanilie (pentru mirosul galbenusurilor), se adauga apoi faina si praful de copt, nucile. Eu pun acum o lingurita de zeama de lamiie (pentru praful de copt), dar nu e ceva foarte important. Se omogenizeaza, se pun cele 4 albusuri batute spuma.

Compozitia se pune intr-o tava unsa (unt, margarina) si tapetata cu faina, sau hirtie de copt. Se coace la foc mediu (in cuptorul incalzit inainte), cca 45 minute.

Cele 15 linguri (crema, cred ca pot sa-i spun), pastrate, se pun pe foc, se adauga 50 g cacao (neaparat cernuta). Asta e glazura. Daca vi se pare prea groasa, puneti putina apa. Se da totul in 2-3 clocote.

Aceasta glazura se toarna (fierbinte), peste prajitura, imediat ce a fost scoasa din cuptor (deci, tot fierbinte). Se intinde apoi, prajitura se lasa sa se raceasca.

Rece, se taie, se orneaza dupa gust.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise