autor:

husni

» » Prajituri

Negresa

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 octombrie 2009

Ingrediente
-cca 190 ml lapte, -200 g unt, -500 g zahar (eu pun cca 400-450), -2 linguri cacao, -4 oua, -cca 80 g nuci macinate si cca 20 g nuci taiate (eu am pus 20 g migdale), -200 g faina, -1 lingurita praf de copt (cernut cu faina), -vanilie, -50 g cacao, -putina esenta de rom pentru glazura

Dificultate: Medie Timp: 2h

8 voturi

Mod de preparare

Zaharul, untul, laptele si cele 2 linguri de cacao se topesc la foc mic, pina dau in clocot. Din aceasta compozitie, se se pun de-o parte 15 linguri.

In restul, dupa ce e rece, se pun 4 galbenusuri, unul cite unul, amestecind tot timpul, niste vanilie (pentru mirosul galbenusurilor), se adauga apoi faina si praful de copt, nucile. Eu pun acum o lingurita de zeama de lamiie (pentru praful de copt), dar nu e ceva foarte important. Se omogenizeaza, se pun cele 4 albusuri batute spuma.

Compozitia se pune intr-o tava unsa (unt, margarina) si tapetata cu faina, sau hirtie de copt. Se coace la foc mediu (in cuptorul incalzit inainte), cca 45 minute.

Cele 15 linguri (crema, cred ca pot sa-i spun), pastrate, se pun pe foc, se adauga 50 g cacao (neaparat cernuta). Asta e glazura. Daca vi se pare prea groasa, puneti putina apa. Se da totul in 2-3 clocote.

Aceasta glazura se toarna (fierbinte), peste prajitura, imediat ce a fost scoasa din cuptor (deci, tot fierbinte). Se intinde apoi, prajitura se lasa sa se raceasca.

Rece, se taie, se orneaza dupa gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Negresa cu cafea la slow cooker Crock Pot

Negresa cu cafea la slow cooker Crock Pot

Punem intr-un vas faina cu nuca, cacao, ness si praf de copt si le amestecam pana se omogenizeaza.Mixam

83 voturi    6 comentarii
2h 5 min
Slow Cooking
Negresa

Negresa

Blatul: Intr-un caston se pun:faina,zahar,zahar vanilat, cacao,praf de copt,esenta de rom,un praf

116 voturi    12 comentarii
30 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Vacuum Blender HB300SV

- 1500 lei
2499.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    Arata foarte bine!

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    Cami, foarte bine arata prajiturica ta ............ai ornat-o foarte frumos.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    Minunat arata negresa ta Camelia ! Felicitari...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

      Absolut superba negresa.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      Felicitari din toate punctele de vedere!!! Aspect, prezentare...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      Foarte detaliat ai explicat cum se face! Felicitări şi pentru prăjitura şi pentru expunere.

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      Arata minunat!Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      Hmm,ce bunatate...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      Buna reteta.Felicitari pentru prezentare.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

8 voturi

Ingrediente

  • -cca 190 ml lapte
  • -200 g unt
  • -500 g zahar (eu pun cca 400-450)
  • -2 linguri cacao
  • -4 oua
  • -cca 80 g nuci macinate si cca 20 g nuci taiate (eu am pus 20 g migdale)
  • -200 g faina
  • -1 lingurita praf de copt (cernut cu faina)
  • -vanilie
  • -50 g cacao
  • -putina esenta de rom pentru glazura

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

mihaela cecilia (Chef de cuisine)

Arata foarte bine!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema nuga