Ingrediente
1 pachet margarina (250 gr.), 500 gr.zahar, 6 linguri cacao, 130 ml.lapte, 4 oua, 200 gr.faina, 1 praf copt, 100 gr. nuci pisate
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
31 voturi
Mod de preparare
Intr-o alta craticioara punem 3 linguri de cacao,3 linguri de lapte,3 linguri de zahar,15 linguri din prima craticioara si se lasa pe foc sa dea putin in clocot si se ia de pe foc.
Restul compozitiei ce a ramas din prima craticioara dupa ce sa racit adaugam 4 galbenusuri,200 gr.faina,praful de copt stins int-o cescuta cu putina lamaie si pus peste compozitie. La urma adaugam albusurile batute spuma si le amestecam pe toate bine.
Tava se unge cu putina margarina si se tapeteaza cu faina,apoi rasturnam compozitia din prima oala o bagam la cuptor la foc iute pina se coace. Cand este gata se toarna glazura din a 2-a craticioara peste toata tava,iar la sfarsit se presara nuci pisate.
Se serveste rece.
Petcu Minodora , 09 februarie 2014
Arata foarte bine dar 500 gr zahar, este muuult prea mult???
Zuza Ciuciu , 13 ianuarie 2014
Este reteta clasica pentru negresa pe care o fac si eu iar zaharul nu este prea mult pentru ca se folosesc multe ingrediniente care fac ca dulceata zaharului sa se diminueze!!! Eu mai pun si stafide.
Rodica Ionita , 13 ianuarie 2014
Este reteta clasica pentru negresa pe care o fac si eu iar zaharul nu este prea mult pentru ca se folosesc multe ingrediniente care fac ca dulceata zaharului sa se diminueze!!! Eu mai pun si stafide.
Zuza Ciuciu , 23 noiembrie 2013
Este reteta clasica pentru negresa pe care o fac si eu iar zaharul nu este prea mult pentru ca se folosesc multe ingrediniente care fac ca dulceata zaharului sa se diminueze!!! Eu mai pun si stafide.
Ileana Super , 16 noiembrie 2013
Este reteta clasica pentru negresa pe care o fac si eu iar zaharul nu este prea mult pentru ca se folosesc multe ingrediniente care fac ca dulceata zaharului sa se diminueze!!! Eu mai pun si stafide.
Zuza Ciuciu , 16 noiembrie 2013
Multumesc pentru reteta. Foarte usor de pregatit, produsul final absolut delicios. Am folosit numai 250g zahar si a iesit foarte buna.
Calin Capilna , 13 noiembrie 2013
50 de gr.zahar?
Ciobotaru Dorica , 13 noiembrie 2013
E ceva incurcat in modul de preparare,se poate cumva descrie modul de preparare corect?multumesc.
Florica Purice , 20 octombrie 2013
usor de facut dar putin cam mult zahar 500 gr....
florica , 20 octombrie 2013
usor de facut dar 500 gr de zahar....
constanta proca (Chef de cuisine) , 07 august 2010
Super !
violette (Chef de cuisine) , 26 februarie 2010
Delicioasa......
Alice85 (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010
Arata bine si este usor de facut.....bine explicat.
vera (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010
Buna negresa,as reduce zaharul,pare cam mult!