autor:

Georgiana

» » Prajituri

Negresa

Autor: Georgiana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 februarie 2010

Ingrediente
1 pachet margarina (250 gr.), 500 gr.zahar, 6 linguri cacao, 130 ml.lapte, 4 oua, 200 gr.faina, 1 praf copt, 100 gr. nuci pisate

Dificultate: Redusa Timp: 1h

25 voturi

Mod de preparare

Intr-o craticioara punem pachetul de margarina,500 gr.zahar,3 linguri de cacao si 125 ml.lapte pe foc pina se topeste margarina,apoi se lasa sa se raceasca.
Intr-o alta craticioara punem 3 linguri de cacao,3 linguri de lapte,3 linguri de zahar,15 linguri din prima craticioara si se lasa pe foc sa dea putin in clocot si se ia de pe foc.
Restul compozitiei ce a ramas din prima craticioara dupa ce sa racit adaugam 4 galbenusuri,200 gr.faina,praful de copt stins int-o cescuta cu putina lamaie si pus peste compozitie. La urma adaugam albusurile batute spuma si le amestecam pe toate bine.
Tava se unge cu putina margarina si se tapeteaza cu faina,apoi rasturnam compozitia din prima oala o bagam la cuptor la foc iute pina se coace. Cand este gata se toarna glazura din a 2-a craticioara peste toata tava,iar la sfarsit se presara nuci pisate.
Se serveste rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Negresa cu branza de vaci

Negresa cu branza de vaci

Branza o sfarmitam cu ajutorul unei furculite si adaugam in ea stafidele si 3 linguri de zahar pudra

2 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Negresa glazurata

Negresa glazurata

Intr-o zi insorita de primavara, in ciripit de pasarele si miros de corcodusi infloriti, doua buburuze

25 voturi    6 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine):

    Eu fac negresa destul de des. Pentru glazura eu folosesc ciocolata cu lapte sau menaj! Dar e foarte bună şi cum o faci tu!

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Zanfir mariana , 27 decembrie 2016

    Imi plac retetele voastre

  • Fara foto

    Margareta , 20 februarie 2016

    Reteta e minunata, doar ca va recomand sa folositi unt in loc de margarina.

  • Fara foto

    Stefania Neagu , 06 noiembrie 2014

    Este reteta clasica pentru negresa pe care o fac si eu iar zaharul nu este prea mult pentru ca se folosesc multe ingrediniente care fac ca dulceata zaharului sa se diminueze!!! Eu mai pun si stafide.

    • Fara foto

      Petcu Minodora , 09 februarie 2014

      Arata foarte bine dar 500 gr zahar, este muuult prea mult???

    • Fara foto

      Zuza Ciuciu , 13 ianuarie 2014

      Este reteta clasica pentru negresa pe care o fac si eu iar zaharul nu este prea mult pentru ca se folosesc multe ingrediniente care fac ca dulceata zaharului sa se diminueze!!! Eu mai pun si stafide.

    • Fara foto

      Rodica Ionita , 13 ianuarie 2014

      Este reteta clasica pentru negresa pe care o fac si eu iar zaharul nu este prea mult pentru ca se folosesc multe ingrediniente care fac ca dulceata zaharului sa se diminueze!!! Eu mai pun si stafide.

    • Fara foto

      Zuza Ciuciu , 23 noiembrie 2013

      Este reteta clasica pentru negresa pe care o fac si eu iar zaharul nu este prea mult pentru ca se folosesc multe ingrediniente care fac ca dulceata zaharului sa se diminueze!!! Eu mai pun si stafide.

    • Fara foto

      Ileana Super , 16 noiembrie 2013

      Este reteta clasica pentru negresa pe care o fac si eu iar zaharul nu este prea mult pentru ca se folosesc multe ingrediniente care fac ca dulceata zaharului sa se diminueze!!! Eu mai pun si stafide.

    • Fara foto

      Zuza Ciuciu , 16 noiembrie 2013

      Multumesc pentru reteta. Foarte usor de pregatit, produsul final absolut delicios. Am folosit numai 250g zahar si a iesit foarte buna.

    • Fara foto

      Calin Capilna , 13 noiembrie 2013

      50 de gr.zahar?

    • Fara foto

      Ciobotaru Dorica , 13 noiembrie 2013

      E ceva incurcat in modul de preparare,se poate cumva descrie modul de preparare corect?multumesc.

    • Fara foto

      Florica Purice , 20 octombrie 2013

      usor de facut dar putin cam mult zahar 500 gr....

    • Fara foto

      florica , 20 octombrie 2013

      usor de facut dar 500 gr de zahar....

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 07 august 2010

      Super !

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 26 februarie 2010

      Delicioasa......

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      Arata bine si este usor de facut.....bine explicat.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      Buna negresa,as reduce zaharul,pare cam mult!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

25 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet margarina (250 gr.)
  • 500 gr.zahar
  • 6 linguri cacao
  • 130 ml.lapte
  • 4 oua
  • 200 gr.faina
  • 1 praf copt
  • 100 gr. nuci pisate

Raporteaza reteta

Retete
de Georgiana
Supa de legume cu galuste

Supa de legume cu galuste

Se pune apa la foc,se curata legumele,se taie feliute,ceapa intreaga,cartofi in 4 si le punem la

15 voturi    7 comentarii
1h
Supe de legume
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Se pune apa putin la incalzit. Punem intr-un ligheam cubuletu de drojdie,adaugam apa calduta,uleiu,si

26 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Curatam cartofii si ii dam prin razatoarea mare, ii punem la prajit intr-o tigaie cu putin ulei,

1 vot    2 comentarii
30 min
Aperitive cu oua

Zanfir mariana

Imi plac retetele voastre

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec in doua culori Chec in doua culori

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta turnata cu branza de vaci, banane si capsuni