Intr-o craticioara punem pachetul de margarina,500 gr.zahar,3 linguri de cacao si 125 ml.lapte pe foc pina se topeste margarina,apoi se lasa sa se raceasca.
Intr-o alta craticioara punem 3 linguri de cacao,3 linguri de lapte,3 linguri de zahar,15 linguri din prima craticioara si se lasa pe foc sa dea putin in clocot si se ia de pe foc.
Restul compozitiei ce a ramas din prima craticioara dupa ce sa racit adaugam 4 galbenusuri,200 gr.faina,praful de copt stins int-o cescuta cu putina lamaie si pus peste compozitie. La urma adaugam albusurile batute spuma si le amestecam pe toate bine.
Tava se unge cu putina margarina si se tapeteaza cu faina,apoi rasturnam compozitia din prima oala o bagam la cuptor la foc iute pina se coace. Cand este gata se toarna glazura din a 2-a craticioara peste toata tava,iar la sfarsit se presara nuci pisate.
Se serveste rece.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii