autor:

Elly

» » Prajituri

Negresa

Autor: Elly (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Elly (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 mai 2011

Ingrediente
2 oua, 2 cani de zahar, 1 cana ulei, 2 cani lapte, 4 cani faina, 2 linguri bicarbonat, 6 linguri gem, 5 linguri cacao, 1 plic zahar vanilat, 1 esenta vanilie, Glazura: 6 linguri zahar pudra, o lingura cacao cernuta, 2 linguri apa, unt cat o nuca, nuca de cocos pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 1h

28 voturi

Mod de preparare

Se mixeaza bine ouale cu zaharul, iar apoi adugam uleiul, laptele si gemul. Amestecam treptat pana se incorporeaza tot, iar apoi adugam bicarbonatul, faina si cacaoa.
Compozitia o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. O coacem in cuptorul prealabil incalzit timp de 40 min.
Cu 5 minute sa scoatem prajitura din cuptor pregatim glazura astfel: Zaharul se amesteca cu cacaoa (este mai bine sa cerneti cacaoua intr-o strecuratoare mica ). Se adauga apa si se pune la fiert, pana cand se topeste zaharul . Se ia de pe foc , se pune untul si se amesteca pana cand se topeste, apoi se toarna peste negresa si se niveleaza. Deasupra ornam cu nuca de cocos. Este foarte buna si usor de pregatit! POFTA BUNA!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Negresă însiropată

Negresă însiropată

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu o cana si jumatate de zahar, 2 pahare

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Negresa clasica

Negresa clasica

Se freaca bine galbenusurile cu cele 100 grame unt si 250 grame zahar. Se adauga cacaua cernuta,praful

275 voturi    43 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Viola Florea , 08 februarie 2014

    intradevar gustoasa. merita facuta. mersi mult pentru reteta, a iesit super

  • Maria_Samoila

    Maria_Samoila (Bucatar sef) , 22 septembrie 2013

    FOARTE GUSTOASA

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 11 mai 2012

    O bunatate, foarte gustoasa! Merci.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 mai 2011

      Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm ce fina!***** Arata extraordinar de apetisanta; nu am facut-o niciodata cu gem, dar mi-ai facut o pofta!!!!!!!! O sa-ti spun cum a iesit...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 mai 2011

      Foarte gustoasa !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

28 voturi

Ingrediente

  • 2 oua
  • 2 cani de zahar
  • 1 cana ulei
  • 2 cani lapte
  • 4 cani faina
  • 2 linguri bicarbonat
  • 6 linguri gem
  • 5 linguri cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 esenta vanilie
  • Glazura: 6 linguri zahar pudra
  • o lingura cacao cernuta
  • 2 linguri apa
  • unt cat o nuca
  • nuca de cocos pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Elly
Spaghete la cuptor

Spaghete la cuptor

Se pun pastele in 2,5 l apa in clocot , sarata dupa gust . Se amsteca pastele din cand in cand .

10 voturi    6 comentarii
1h
Paste si pizza
Pasca cu branza dulce si stafide

Pasca cu branza dulce si stafide

Făina se cerne şi pe pune intr-un lighean, se adaugă drojdia dizolvată în lapte călduţ îndulcit.

10 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura ''Noapte venetiana''

Prajitura ''Noapte venetiana''

Blatul alb: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, cocosul si faina si se amesteca usor, sa

50 voturi    16 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Maria_Samoila (Bucatar sef)

FOARTE GUSTOASA

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Clatite acrisoare