autor:

» » Prajituri

NEGRESA

Autor: MIHAELA BADEA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAELA BADEA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 iulie 2008

Ingrediente
un pachet de margarina, , o jumatate kg zahar, , 10 lingurite de cacao, , 1/5 cana cu lapte, , 5 oua, , 500 g faina, , 1 pachet praf de copt, , rom ,

Dificultate: Medie Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Se pune la fiert margarina impreuna cu: zahar, lapte, cacao.
Din aceasta compozitie se opreste cateva linguri pt a acoperi prajitura la final cu un fel de glazura
Restul compozitiei se pune la racit,
Dupa care se adauga galbenusurile, unul cate unul apoi faina, praful de copt stins si albusurile batute spuma. Compozitia se coace intr-o tava unsa si tapetata cu faina.
Cand este gata, se toarna peste ea glazura iar peste glazura se poate pune si putina dulceata de fructe
Pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "NEGRESA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata

Încălzim cuptorul la 180 grade. Punem hârtie de copt într-o tavă 15/25 cm. Fierbem niște apă

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Negresa cu gem

Negresa cu gem

Am amestecat cu mixerul toate ingredientele. Am pus prajitura la cuptorul preincalzit pentru 45

301 voturi    32 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • un pachet de margarina
  • o jumatate kg zahar
  • 10 lingurite de cacao
  • 1/5 cana cu lapte
  • 5 oua
  • 500 g faina
  • 1 pachet praf de copt
  • rom ,

Raporteaza reteta

Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Pachetele dulci cu afine si branza Ricotta