Negresa

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Negresa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200 g unt sau margarina;
  • 5 oua (folosim doar galbenusurile la blat, vom pastra albusurile pentru bezea);
  • 5 linguri de zahar;
  • 1 varf de lingurita de sare;
  • 10 linguri de lapte;
  • 4 linguri de cacao;
  • 7 linguri de faina;
  • 1 praf de copt.
  • Pentru bezea:
  • cele 5 albusuri;
  • 5 linguri de zahar;
  • 1 praf de sare.
  • Pentru glazura:
  • 5 linguri de lapte;
  • 2 linguri de cacao;
  • 4 linguri de zahar;
  • 25 g unt sau margarina.

Mod de preparare

Blatul:

Se freaca untul cu zaharul, se adauga cacaoa, galbenusurile unul cate unul, apoi si laptele, faina, praful de copt si se amesteca bine.

Se pune compozita intr-o tava unsa cu margarina si tepetata cu faina (sau pe foaie de copt) si se da la cuptorul incins pentru 25-30 de minute, la foc mediu.

Bezeaua:

Se amesteca albusurile cu mixerul cu un praf de sare, pana obtinem o spuma, adaugam zaharul si batem bine pana otinem o bezea consistenta.

Scoatem tava din cuptor, punem bezeaua peste blat, o intindem bine si mai dam la cuptor 10 minute.

Glazura:

Se pun pe foc laptele cu zaharul si cacaoa si se amesteca bine, iar cand fierbe, o dam de pe foc si adaugam untul sau margarina.

Cand s-a copt negresa, o lasam un pic la racit, o taiem si turnam glazura astfel incat sa se insiropeze bine toata negresa.

Se serveste rece.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure