autor:

Anca E. Voicu

» » Dulciuri diverse

Negresa

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 februarie 2015

Ingrediente
Pentru blat:, 200 g unt sau margarina, 5 oua (folosim doar galbenusurile la blat, vom pastra albusurile pentru bezea), 5 linguri de zahar, 1 varf de lingurita de sare, 10 linguri de lapte, 4 linguri de cacao, 7 linguri de faina, 1 praf de copt., , Pentru bezea:, cele 5 albusuri, 5 linguri de zahar, 1 praf de sare., , Pentru glazura:, 5 linguri de lapte, 2 linguri de cacao, 4 linguri de zahar, 25 g unt sau margarina.

Dificultate: Medie Timp: 50 min

10 voturi

Mod de preparare

Blatul:
Se freaca untul cu zaharul, se adauga cacaoa, galbenusurile unul cate unul, apoi si laptele, faina, praful de copt si se amesteca bine.
Se pune compozita intr-o tava unsa cu margarina si tepetata cu faina (sau pe foaie de copt) si se da la cuptorul incins pentru 25-30 de minute, la foc mediu.

Bezeaua:
Se amesteca albusurile cu mixerul cu un praf de sare, pana obtinem o spuma, adaugam zaharul si batem bine pana otinem o bezea consistenta.
Scoatem tava din cuptor, punem bezeaua peste blat, o intindem bine si mai dam la cuptor 10 minute.

Glazura:
Se pun pe foc laptele cu zaharul si cacaoa si se amesteca bine, iar cand fierbe, o dam de pe foc si adaugam untul sau margarina.

Cand s-a copt negresa, o lasam un pic la racit, o taiem si turnam glazura astfel incat sa se insiropeze bine toata negresa.
Se serveste rece.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Negresa

Negresa

Untul,zaharul,cacao si laptele se pun la topit din care se ia 15 linguri si se pun peste ciocolata

9 voturi    1 comentariu
2h
Prajituri
Negresa economica de post

Negresa economica de post

O reteta simpla, cu putine ingrediente si mereu la indamana! Este delicioasa si chiar nu se simte

15 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

10 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200 g unt sau margarina
  • 5 oua (folosim doar galbenusurile la blat
  • vom pastra albusurile pentru bezea)
  • 5 linguri de zahar
  • 1 varf de lingurita de sare
  • 10 linguri de lapte
  • 4 linguri de cacao
  • 7 linguri de faina
  • 1 praf de copt.
  • Pentru bezea:
  • cele 5 albusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 1 praf de sare.
  • Pentru glazura:
  • 5 linguri de lapte
  • 2 linguri de cacao
  • 4 linguri de zahar
  • 25 g unt sau margarina.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

8 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    2 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Clatite cu dulceata de capsuni sau prune