Ingrediente
Pentru blat:, 200 g unt sau margarina, 5 oua (folosim doar galbenusurile la blat, vom pastra albusurile pentru bezea), 5 linguri de zahar, 1 varf de lingurita de sare, 10 linguri de lapte, 4 linguri de cacao, 7 linguri de faina, 1 praf de copt., , Pentru bezea:, cele 5 albusuri, 5 linguri de zahar, 1 praf de sare., , Pentru glazura:, 5 linguri de lapte, 2 linguri de cacao, 4 linguri de zahar, 25 g unt sau margarina.
Dificultate: Medie | Timp: 50 min
13 voturi
Mod de preparare
Se freaca untul cu zaharul, se adauga cacaoa, galbenusurile unul cate unul, apoi si laptele, faina, praful de copt si se amesteca bine.
Se pune compozita intr-o tava unsa cu margarina si tepetata cu faina (sau pe foaie de copt) si se da la cuptorul incins pentru 25-30 de minute, la foc mediu.
Bezeaua:
Se amesteca albusurile cu mixerul cu un praf de sare, pana obtinem o spuma, adaugam zaharul si batem bine pana otinem o bezea consistenta.
Scoatem tava din cuptor, punem bezeaua peste blat, o intindem bine si mai dam la cuptor 10 minute.
Glazura:
Se pun pe foc laptele cu zaharul si cacaoa si se amesteca bine, iar cand fierbe, o dam de pe foc si adaugam untul sau margarina.
Cand s-a copt negresa, o lasam un pic la racit, o taiem si turnam glazura astfel incat sa se insiropeze bine toata negresa.
Se serveste rece.
Pofta Buna!