Ingrediente
Pentru blat: 4 galbenusuri, 250 grame zahar, 100 grame unt, 250 grame faina, 3 linguri cacao, 1 praf de copt, 200 ml lapte, Pentru bezea:4 albusuri, 250 grame zahar, Pentru glazura:3 linguri zahar, 2 linguri cacao, 50 grame unt, 2-3 linguri apa
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
2 voturi
Mod de preparare
In timp ce se coace blatul, se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul, apoi deasupra unui vas cu apa clocotita se bate pana devine bezeaua tare si matasoasa. Se pune bezeaua fierbinte peste blatul copt si se pune tava inapoi in cuptor. Dupa 5 minute se opreste focul si fara a deschide cuptorul , se lasa prajitura sa se raceasca.
Se prepara glazura: Se amesteca zaharul, cacaua cu apa si se fierbe pana se ingroasa. cand firbe, se scoate de pe foc, se adauga untul si se amesteca pana incepe sa se raceasca. Se adauga peste bezea. Cand se raceste glazura prajitura se taie cuburi.
Va doresc pofta buna