autor:

Fara foto

» » Prajituri

Negresa

Autor: delia cristina (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 07 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: delia cristina (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 07 martie 2009

Ingrediente
100g ciocolata amaruie, 75g faina, 150g zahar, 1 plic zahar vanilat, 125g unt, 2oua, 75g nuci, 1 lingurita drojdie pulbere, 1/2 lingurita sare., , Pentru glazura: 80g ciocolata neagra, 2 linguri zahar, 10 g unt.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Se topeste ciocolata intr-o craticioara pe baie de abur, apoi se ia de pe foc si se integreaza untul, zaharul si zaharul vanilat, amestecand pana se omogenizeaza crema. Se incorporeaza ouale, apoi se toarna faina in ploaie, se adauga drojdia, sarea si nucile. Se omogenizeaza totul bine, se toarna compozitia in tava si se coace cca. 40 minute in cumptorul incalzit in prealabil.

In acest timp e prepara glazura: se topeste ciocolata impreuna cu untul si zaharul intr-o craticioara pe baie de abur si se toarna peste prajitura scoasa din cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Negresa cu lapte de cocos, visine si nuca, de post

Negresa cu lapte de cocos, visine si nuca, de post

Intai prajim usor nuca si o tocam grosier. Laptele de cocos il zbatem foarte bine intainte sa il

1 vot    0 comentarii
3h
Slow Cooking
Negresa cu gem si nuca

Negresa cu gem si nuca

Se amesteca faina, cacaua, nuca maruntita. Se adauga apa, uleiul si gemul. Adaugam si praful de copt

5 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 100g ciocolata amaruie
  • 75g faina
  • 150g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 125g unt
  • 2oua
  • 75g nuci
  • 1 lingurita drojdie pulbere
  • 1/2 lingurita sare.
  • Pentru glazura: 80g ciocolata neagra
  • 2 linguri zahar
  • 10 g unt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu capsuni Prajitura cu capsuni

Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese. Eu am folosit capsunile care au dat prajiturii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu fulgi de ovaz