autor:

Fara foto

» » Prajituri

Negresa aromata, cu gem

Autor: Roses (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Roses (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Ingrediente
400 g faina, 400ml apa, 300 g zahar, 200 ml ulei, 1 borcan (400g) gem, 5 linguri nuca macinata, 1 lingurita scortisoara, 1 lingurita bicarbonat, 1 lamaie, 1 lingura cacao, 1 fiola esenta de rom, 1 praf de sare, Cate o lingura ulei si faina pentru tava, 3 linguri nuca de cocos mozaic

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron pui gemul, apa, sarea si zaharul si amesteci bine pana se topeste zaharul.
Incorporezi treptat uleiul, adaugi nuca macinata, scortisoara, coaja rasa de lamaie, esenta de rom si omogenizezi.
Stingi bircabonatul cu zeama de lamaie, il pui in compozitie, iar la sfarsit adaugi cacaua cernuta impreuna cu faina si amesteci bine.
Ungi o tava cu ulei sau margarina, o tapetezi cu faina si torni compozitia.

Introduci tava in cuptorul incins si coci la foc mijlociu, pentru aproximativ 1 ora.
Lasi prajitura sa se raceasca in tava, apoi o presari cu nuca de cocos mozaic si o tai in patrate sau dreptunghiuri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa aromata, cu gem" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cheesecake + Brownie

Cheesecake + Brownie

Inainte de a ne apuca de prepararea prajiturii aprindem cuptorul. Trebuie sa fie bine incins cand

27 voturi    20 comentarii
1h
Prajituri
Gogosi.

Gogosi.

Se face cald in bucatarie, aproximativ 26-30°C (80-85°F). Coca se lucreaza ca la cozonac. Se

9 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 400 g faina
  • 400ml apa
  • 300 g zahar
  • 200 ml ulei
  • 1 borcan (400g) gem
  • 5 linguri nuca macinata
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lamaie
  • 1 lingura cacao
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 praf de sare
  • Cate o lingura ulei si faina pentru tava
  • 3 linguri nuca de cocos mozaic

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Zi si noapte