Negresa aromata, cu gem

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g faina
  • 400ml apa
  • 300 g zahar
  • 200 ml ulei
  • 1 borcan (400g) gem
  • 5 linguri nuca macinata
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lamaie
  • 1 lingura cacao
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 praf de sare
  • Cate o lingura ulei si faina pentru tava
  • 3 linguri nuca de cocos mozaic

Mod de preparare

Intr-un castron pui gemul, apa, sarea si zaharul si amesteci bine pana se topeste zaharul.

Incorporezi treptat uleiul, adaugi nuca macinata, scortisoara, coaja rasa de lamaie, esenta de rom si omogenizezi.

Stingi bircabonatul cu zeama de lamaie, il pui in compozitie, iar la sfarsit adaugi cacaua cernuta impreuna cu faina si amesteci bine.

Ungi o tava cu ulei sau margarina, o tapetezi cu faina si torni compozitia.

Introduci tava in cuptorul incins si coci la foc mijlociu, pentru aproximativ 1 ora.

Lasi prajitura sa se raceasca in tava, apoi o presari cu nuca de cocos mozaic si o tai in patrate sau dreptunghiuri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor