autor:

Fara foto

» » Prajituri

Negresa aromata, cu gem

Autor: Roses (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Roses (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Ingrediente
400 g faina, 400ml apa, 300 g zahar, 200 ml ulei, 1 borcan (400g) gem, 5 linguri nuca macinata, 1 lingurita scortisoara, 1 lingurita bicarbonat, 1 lamaie, 1 lingura cacao, 1 fiola esenta de rom, 1 praf de sare, Cate o lingura ulei si faina pentru tava, 3 linguri nuca de cocos mozaic

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron pui gemul, apa, sarea si zaharul si amesteci bine pana se topeste zaharul.
Incorporezi treptat uleiul, adaugi nuca macinata, scortisoara, coaja rasa de lamaie, esenta de rom si omogenizezi.
Stingi bircabonatul cu zeama de lamaie, il pui in compozitie, iar la sfarsit adaugi cacaua cernuta impreuna cu faina si amesteci bine.
Ungi o tava cu ulei sau margarina, o tapetezi cu faina si torni compozitia.

Introduci tava in cuptorul incins si coci la foc mijlociu, pentru aproximativ 1 ora.
Lasi prajitura sa se raceasca in tava, apoi o presari cu nuca de cocos mozaic si o tai in patrate sau dreptunghiuri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa aromata, cu gem" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura 2 in 1

Prajitura 2 in 1

Pentru primul Blat: Se adaugă faina cu untul topit si se amesteca, apoi se pune laptele si zaharul

2 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
Tarta cu ciocolata (coapta)

Tarta cu ciocolata (coapta)

Faina impreuna cu zaharul, sarea si untul taiat cubulete le amestecam pana obtinem un fel de fulgi. Intr-un

1 vot    0 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 400 g faina
  • 400ml apa
  • 300 g zahar
  • 200 ml ulei
  • 1 borcan (400g) gem
  • 5 linguri nuca macinata
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lamaie
  • 1 lingura cacao
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 praf de sare
  • Cate o lingura ulei si faina pentru tava
  • 3 linguri nuca de cocos mozaic

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Cupcakes decorate cu buttercream Cupcakes decorate cu buttercream

Mai intai se pregatesc briosele. Mixul de briose se amesteca usor cu uleiul si laptele si se mixeaza bine cu mixerul pana cand se inglobeaza

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Spirale cu mere si stafide Spirale cu mere si stafide

Cernem faina intr-un castron (eu am framantat intr-o covata pe care am achizitionat-o anul acesta de la Targul Olarilor, si de care

3 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Guguluf de criza- 500 retete