autor:

Fara foto

» » Prajituri

Negresa aromata, cu gem

Autor: Roses (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Roses (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Ingrediente
400 g faina, 400ml apa, 300 g zahar, 200 ml ulei, 1 borcan (400g) gem, 5 linguri nuca macinata, 1 lingurita scortisoara, 1 lingurita bicarbonat, 1 lamaie, 1 lingura cacao, 1 fiola esenta de rom, 1 praf de sare, Cate o lingura ulei si faina pentru tava, 3 linguri nuca de cocos mozaic

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron pui gemul, apa, sarea si zaharul si amesteci bine pana se topeste zaharul.
Incorporezi treptat uleiul, adaugi nuca macinata, scortisoara, coaja rasa de lamaie, esenta de rom si omogenizezi.
Stingi bircabonatul cu zeama de lamaie, il pui in compozitie, iar la sfarsit adaugi cacaua cernuta impreuna cu faina si amesteci bine.
Ungi o tava cu ulei sau margarina, o tapetezi cu faina si torni compozitia.

Introduci tava in cuptorul incins si coci la foc mijlociu, pentru aproximativ 1 ora.
Lasi prajitura sa se raceasca in tava, apoi o presari cu nuca de cocos mozaic si o tai in patrate sau dreptunghiuri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa aromata, cu gem" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu branza si prune

Prajitura cu branza si prune

Punem faina intr-un bol si o amestecam impreuna cu drojdia si laptele caldut. Adaugam 50 g zahar,

1 vot    2 comentarii
1h
Prajituri
Cheesecake cu gem de capsuni

Cheesecake cu gem de capsuni

Pentru baza: sfaramam cat mai fin biscuitii, topim untul si amestecam cu biscuitii sfaramati. Aceasta

22 voturi    9 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 400 g faina
  • 400ml apa
  • 300 g zahar
  • 200 ml ulei
  • 1 borcan (400g) gem
  • 5 linguri nuca macinata
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lamaie
  • 1 lingura cacao
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 praf de sare
  • Cate o lingura ulei si faina pentru tava
  • 3 linguri nuca de cocos mozaic

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan cu dovleac si nuca de cocos Pandispan cu dovleac si nuca de cocos

Amestecăm într-un vas, la foc mic, dovleacul ras cu zahărul vanilat și îl lăsăm doar până se pătrunde

0 voturi    0 comentarii
40 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Impletitura cu mere Impletitura cu mere

Amestecam drojdia cu zaharul pudra si laptele caldut. Intr-un castron cernem faina si adaugam drojdia dizolvata. Adaugam untul moale

0 voturi    0 comentarii
24h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura simpla