autor:

LALY

» » Prajituri

Negresa cu aroma de cafea

Autor: LALY (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 iulie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LALY (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 iulie 2012

Ingrediente
300 gr faina, 5 oua, 300 gr zahar, 200 gr unt, 150 ml lapte, 4 linguri cacao, 1 lingurita si jumatate de cafea solubila, 2 linguri rom, 2 pachetele zahar vanilat, 1 plic praf de copt, 1 praf de sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

17 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita,amestecam laptele cu zaharul,pudra de cacao si cafeaua solubila.Punem pe foc si lasam pana da in clocot.Lasam 2-3 minute compozitia sa fiarba la foc mic,pana incepe sa se ingroase ca o smantana mai subtire.Dam deoparte si continuam sa amestecam pana ramane calduta.
Separat frecam untul taiat cubulete cu un praf de sare.Adaugam untul in crema de cacao lingura cu lingura,pana se incorporeaza tot.Adaugam apoi galbenusurile,romul,apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt.La sfarsit incorporam albusurile batute spuma impreuna cu zaharul vanilat,eu am pus bourbon.
Tapetam cu ulei si faina o tava rotunda.Turnam compozitia si apoi o introducem in cuptorul preincalzit,circa 45 de minute,sau pana trece testul cu scobitoarea.Lasam sa se raceasca si apoi putem felia prajitura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu aroma de cafea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Martisor

Prajitura Martisor

Intr-un castron, punem cacaoa, zaharul si adaugam apa clocotita. Amestecam rapid cu un tel, apoi

20 voturi    4 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura  Alexia

Prajitura Alexia

Blat: Primul lucru pe care il facem este sa tapetam doua tavi de chec unse cu ulei. De preferat

30 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Tony Levy , 07 octombrie 2013

    בתאבון!

  • Fara foto

    Pica Kaufman Aronovici , 07 octombrie 2013

    La ce temperature trebuie coapta prajitura?

  • LALY

    LALY (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

    Da Elena s-a terminat inainte sa apuc sa gust si eu din ea.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

      Trebuie sa fie un deliciu cu arome de cafea, ador combinatia!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

17 voturi

Ingrediente

  • 300 gr faina
  • 5 oua
  • 300 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 150 ml lapte
  • 4 linguri cacao
  • 1 lingurita si jumatate de cafea solubila
  • 2 linguri rom
  • 2 pachetele zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de LALY
FURSECURI CU STAFIDE

FURSECURI CU STAFIDE

Se lasa untul la inmuiat la temperatura camerei,iar stafidele se inmoaie in rom.Se freaca galbenusurile

3 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Se bate albusul spuma cu zaharul,peste care se adauga galbenusurile,uleiul si faina.Se adauga

1 vot    1 comentariu
4h
Prajituri
Tort de frisca

Tort de frisca

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Se separa albusurile de galbenusuri si

4 voturi    1 comentariu
3h
Prajituri

LALY (Chef de cuisine)

Da Elena s-a terminat inainte sa apuc sa gust si eu din ea.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura Albinita