autor:

mihaela idriceanu

» » Dulciuri diverse

negresa cu banane

Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 februarie 2010

Ingrediente
2 banane, 3 oua, 120 g unt, 160 g ciocolata, 100 g faina, 160 g zahar,1/2 plic praf de copt, zeama de la jum de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

9 voturi

Mod de preparare

ingredientele sunt pt o tava mai mica(eu am o tava patrata cca 25/25 ).daca faceti in tava mare de aragaz, 5 oua si la restul ingredientelor dublati cantitatea)
bananele curatate si taiate bucati se stropesc cu sucul de lamaie.se pune la topit untul si ciocolata bucati.Cand s-au topit se adauga zaharul si cand e calduta compozitia se adauga ouale pe rand mixand bine dupa fiecare.la urma se pune faina amestecata cu praful de copt.
In tava unsa si tapetata cu faina(sau hartie de copt) punem jumatate de compozitie,jumatate din banane,restul de compozitie si restul de banane deasupra.
dam la cuptorul preincalzit la 160-180 de grade pt 50 min.
cand e rece pudram cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "negresa cu banane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Negresa de post cu banane la slow cooker Crock-Pot

Negresa de post cu banane la slow cooker Crock-Pot

Puneti in vasul ceramic al aparatului Crock-Pot o hartie de copt uda si stoarsa bine. Intr-un bol

1 vot    0 comentarii
4h
Slow Cooking
Chec cu ciocolata si menta

Chec cu ciocolata si menta

Trebuie sa va spun ca in poze veti vedea cantitatile pentru doua checuri. Tapetam o forma de

5 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • panseluta

    panseluta (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

    imi pare buna !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

    Mmm ce bunatate!!!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

    Cred ca este un deliciu...ai votul meu, felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

9 voturi

Ingrediente

  • 2 banane
  • 3 oua
  • 120 g unt
  • 160 g ciocolata
  • 100 g faina
  • 160 g zahar,1/2 plic praf de copt
  • zeama de la jum de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela idriceanu
prajitura cu ananas

prajitura cu ananas

Din 180 g zahar se face zahar ars.Dupa ce s-a racit se pun deasupra feliile de de ananas taiate in

17 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Oul se bate cu 150 de grame de zahar si praful de sare.Adaugam faina,alternand cu laptele,astfel

13 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu cocos si ricotta

Prajitura cu cocos si ricotta

Se bat ouale cu zahar cateva minute, se adauga ricotta, nuca de cocos si la urma laptele sau lichiorul.

4 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Prajituri

panseluta (Chef de cuisine)

imi pare buna !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
baclava