Negresa cu bilute de branza si cocos

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru Bilute:
  • Branza de vaci 500 g
  • Nuca de cocos 100 g
  • Zahar 100 g
  • Galbenusuri 2 buc
  • Amidon alimentar 1 lingura
  • Zahar vanilat 1 plic
  • Pentru Blat:
  • Oua 2 buc + 2 albusuri ramase de la bilute
  • Zahar 15 linguri
  • Ulei 15 linguri
  • Lapte 15 linguri
  • Faina 10 linguri
  • Ciocolata neagra / amaruie 50g
  • Cacao pudra 3 linguri
  • Praf de copt 5g
  • Pentru glazura
  • Unt 25 g
  • Zahar 50g
  • Ciocolata neagra/amaruie 100g
  • Lapte 100 ml

Mod de preparare

Pentru Bilute:

Se amesteca toate ingredientele intr-un castron.

Se ia o tava de aproximativ 30/25 cm se unge cu unt sau ulei dupa preferinte si se tapeteaza cu hartie de copt.

Se formeaza bilute cam de marimea unei nuci si se aseaza in tava.

Pentru Blat:

Se bat albusurile spuna.

Se incorporeaza zaharul. Se mixeaza pana la dizolvarea zaharului.

Ciocolata se topeste pe aburi sau in microunde.

Se incorporeaza galbenusurile, laptele, uleiul si ciocolata topita.

Se amesteca faina cu cacao si se adauga in ploaie in amestecul format.

La final se adauga praful de copt ce se stinge cu zeama de lamaie sau otet.

Blatul se toarna in tava peste bilute in asa fel incat sa le acopere pe toate.

Tava se da la cuptorul incins la 180 grade, la foc tare 15 minute, apoi la foc mic inca 30 minute.

Cand este gata (se poate face si testul cu scobitoare, atentie numai sa nu strapungeti in bilute :P) se scoate si se lasa la racit.

Glazura:

Se topeste untul cu ciocolata si zaharul iar la final se adauga treptat laptele. Se ia de pe foc cand este destul de consistenta cat sa permita sa fie intinsa si sa nu curga.

Prajitura racita se orneaza cu glazura fierbinte.

Se taie prajitura numai dupa ce s-a racit glazura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise