autor:

ary_scorpi

» » Prajituri

Negresa cu bilute de branza si cocos

Autor: ary_scorpi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ary_scorpi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iulie 2011

Ingrediente
Pentru Bilute:, Branza de vaci500 g, Nuca de cocos100 g, Zahar100 g, Galbenusuri2 buc, Amidon alimentar 1 lingura, Zahar vanilat 1 plic, , Pentru Blat:, Oua 2 buc + 2 albusuri ramase de la bilute, Zahar 15 linguri, Ulei 15 linguri, Lapte 15 linguri, Faina 10 linguri, Ciocolata neagra / amaruie 50g, Cacao pudra3 linguri, Praf de copt 5g, , Pentru glazura, Unt25 g, Zahar 50g, Ciocolata neagra/amaruie 100g, Lapte 100 ml

Dificultate: Redusa Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Pentru Bilute:
Se amesteca toate ingredientele intr-un castron.
Se ia o tava de aproximativ 30/25 cm se unge cu unt sau ulei dupa preferinte si se tapeteaza cu hartie de copt.
Se formeaza bilute cam de marimea unei nuci si se aseaza in tava.

Pentru Blat:
Se bat albusurile spuna.
Se incorporeaza zaharul. Se mixeaza pana la dizolvarea zaharului.
Ciocolata se topeste pe aburi sau in microunde.
Se incorporeaza galbenusurile, laptele, uleiul si ciocolata topita.
Se amesteca faina cu cacao si se adauga in ploaie in amestecul format.
La final se adauga praful de copt ce se stinge cu zeama de lamaie sau otet.
Blatul se toarna in tava peste bilute in asa fel incat sa le acopere pe toate.
Tava se da la cuptorul incins la 180 grade, la foc tare 15 minute, apoi la foc mic inca 30 minute.
Cand este gata (se poate face si testul cu scobitoare, atentie numai sa nu strapungeti in bilute :P) se scoate si se lasa la racit.

Glazura:
Se topeste untul cu ciocolata si zaharul iar la final se adauga treptat laptele. Se ia de pe foc cand este destul de consistenta cat sa permita sa fie intinsa si sa nu curga.

Prajitura racita se orneaza cu glazura fierbinte.
Se taie prajitura numai dupa ce s-a racit glazura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu bilute de branza si cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Fursecuri cu fistic

Fursecuri cu fistic

Amestecam bine mierea cu untul topit, apoi punem galbenusul si zaharul. Omogenizam si adaugam faina

4 voturi    2 comentarii
2h
Prajituri
FURSECURI CU CIOCOLATA

FURSECURI CU CIOCOLATA

Se face un aluat potrivit se intinde cu sucitorul si se taie diferite forme. Se coc in cuptorul

11 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru Bilute:
  • Branza de vaci500 g
  • Nuca de cocos100 g
  • Zahar100 g
  • Galbenusuri2 buc
  • Amidon alimentar 1 lingura
  • Zahar vanilat 1 plic
  • Pentru Blat:
  • Oua 2 buc + 2 albusuri ramase de la bilute
  • Zahar 15 linguri
  • Ulei 15 linguri
  • Lapte 15 linguri
  • Faina 10 linguri
  • Ciocolata neagra / amaruie 50g
  • Cacao pudra3 linguri
  • Praf de copt 5g
  • Pentru glazura
  • Unt25 g
  • Zahar 50g
  • Ciocolata neagra/amaruie 100g
  • Lapte 100 ml

Raporteaza reteta

Retete
de ary_scorpi
Prajitura cu cocos

Prajitura cu cocos

Se face un aluat din fulgii de cocos, zahar, faina, vanilie, stafide si vin, in care s-a stins praful

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Punch din vin rosu

Punch din vin rosu

Lasa vinul intr-un bol cam o ora, sa se "odihneasca", in care adaugati merele taiate cuburi siropul

0 voturi    0 comentarii
45 min
Cocktailuri si lichioruri
Prajitura cu fructe alcoolizate

Prajitura cu fructe alcoolizate

Se scot stafidele, merele si visinele de la hidratat si se lasa la scurs. Se topeste zaharul in

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu nuca si crema de vanilie Prajitura cu nuca si crema de vanilie

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Separam galbenusurile de albus. Nuca impreuna cu faina si cu praful de copt le

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Inghetata falsa Inghetata falsa

Albușurile se bat spumă, se adaugă zahărul și se mai bat 5 minute să se topească zahărul, se adaugă gălbenușurile frecate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Nuci